Eckhoff nousi takaa-ajon voittoon


Kontiolahti maailmancupin päättävän naisten takaa-ajon vei nimiinsä Tiril Eckhoff.
Etusuora: 06.12.2020 16:18Ampumahiihto
Eckhoff nousi takaa-ajon voittoon
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Tiril Eckhoff.
Naisten takaa-ajon, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Kontiolahti 6.12.2020


Naisten takaa-ajo 10 km

#UrheilijaTulos
1.Tiril Eckhoff 🇳🇴31.05,9 (0)
2.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+21,5 (2)
3.Hanna Öberg 🇸🇪+35,4 (3)
4.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+55,0 (2)
5.Johanna Skottheim 🇸🇪+56,3 (0)
6.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+1.03,8 (2)
7.Franziska Preuss 🇩🇪+1.08,6 (2)
8.Elvira Öberg 🇸🇪+1.19,3 (4)
9.Emma Lunder 🇨🇦+1.30,3 (1)
10.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷+1.38,6 (2)


Miesten viesti 4x7,5 km

#MaaTulos
1.Norja1:16.21,0
2.Ruotsi+39,2
3.Saksa+51,7
4.Venäjä+1.08,0
5.Italia+1.37,0
6.Itävalta+1.46,9

12. Suomi +3.51,6

Kisan ennakko


Naisten takaa-ajon Supertriplassa on tarjolla 10 000 euroa bonusrahaa.

Alkutaipaleellaan oleva ampumahiihdon maailmancup -kausi on ollut toistaiseksi melko yllätyksellinen.

Miesten puolella Sebastian Samuelsson ja Sturla Holm Laegreid ovat napanneet uransa ensimmäiset henkilökohtaiset maailmancup-voitot. Lisäksi Johannes Thingnes Bön vauhti suksella ei ole ollut niin ylivoimaista kun edelliskausina on totuttu näkemään.

Naisten puolella Dorothea Wierer ja Marte Olsbu Røiseland etsivät vielä parasta virettään, kun taas ruotsalaiset ovat loistaneet. Ennakkoasetelmissa länsinaapurimme lento jatkuu myös sunnuntaina.

Ennakkoa naisten sunnuntaiseen takaa-ajoon


Naisten takaa-ajon suosikki on maailmancupin johtaja Hanna Öberg. Ruotsalaisnainen on ollut alkukauden kilpailuissa suksella vahva ja vielä kun ammuntakin on kulkenut, on kärkipaikalta nainen vaikea syrjäyttää.

Yksi Hanna Öbergin pahimmista vastustajista sunnuntaina on – kenties se hänelle mieluisin – siskonsa Elvira Öberg, joka lähtee 28 sekuntia isosiskonsa perään sunnuntain kisassa. Kaksikko teki perjantain pikakisassa historiaa ja nousi ensimmäisenä naispuolisena sisarusparina henkilökohtaisessa maailmancup-kisassa podiumille. Hannan tavoin myös Elviran ja itse asiassa koko Ruotsin joukkueen hiihtovauhti ollut erinomaista kauden ensimmäisessä osakilpailuissa.

Elviralle pikakisan kolmassija oli uran ensimmäinen podiumsijoitus maailmancupissa. Top10:iinkin nuori nainen on yltänyt urallaan vain kahdesta. Vaikkakin hän on ottanut selkeästi ison stepin kehityksessään tähän kauteen, olisi pienoinen yllätys mikäli hän nousisi toistamiseen sunnuntaina palkintokorokkeelle. Puhumattakaan, että siellä seisoisi molemmat sisarukset.

Naisten takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaTulos
1.Hanna Öberg 🇸🇪0:00
2.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+10
3.Elvira Öberg 🇸🇪+28
4.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+34
5.Denise Herrmann 🇩🇪+48
6.Marketa Davidova 🇨🇿+48
7.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+50
8.Tiril Eckhoff 🇳🇴+1.01
9.Valentina Semeronko 🇺🇦+1.02
10.Svetlana Mironova+1.04


Ruotsalaisnaisten välistä matkaan ampaisee Anais Chevalier-Bouchet. 27-vuotias ranskalainen on urallaan ollut parhaimmillaan pikakilpailuissa, vaikkakin uran ainoa voitto vuodelta 2016 on nimenomaan takaa-ajosta.

Hiihtovoimainen kvartetti Røiseland, Dzinara Alimbekava, Denise Herrmann ja Marketa Davidova lähtee matkaan 34-50 sekuntia Hanna Öbergin takaa. Laikkojen kaatuessa tästä nipusta on mahdollisuudet nousta aina voittoon asti, mutta se vaatinee Öbergin sisaruksilta sakkokierroksia.

Reilu minuutti piikkipaikasta matkaan lähtee iso nippu ampumahiihtäjättäriä. Heidän joukossaan ovat muun muassa viime kauden takaa-ajon maailmancupin ykkönen Tiril Eckhoff ja kolmonen Ingrid Landmark Tandrevold. Molemmat lukeutuvat perjantain nopeimpiin hiihtäjiin, joten kaksikon jahtia on mielenkiintoista seurata sunnuntaina.

Kokonaisuudessaan naisten takaa-ajosta on tulossa mielenkiintoinen, kuten aina. Öbergin sisarusten ampuessa puhtaasti on kuitenkin voittoon muiden vaikea yltää. Tähän parhaimmat saumat omaa viime kaudella mm-kisoissa loistanut Røiseland, jonka kausi on lähtenyt ehkä hieman takkuisesti liikkelle. Kakkosena matkaan lähtevän Chavalier-Bouchetin iskukyky on pienoinen arvoitus.

Veikkausvihjeet


Hanna Öberg ja Røiseland ovat kisan suosikkeja. Elvira Öberg tulee olemaan myös korkealla, mikäli ammunta ei takkua. Kokonaisuudessaan podiumille on runsaasti väkeä tyrkyllä, mutta luotamme viime kaudellakin takaa-ajoissa menestyneiden Eckhoffin sekä Tandrevoldin nousevan parhaiten takajoukoista.

Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaH. Öberg, Røiseland
ToinenH. Öberg, Røiseland, E. Öberg, T. Eckhoff
KolmasH. Öberg, Røiseland, E. Öberg, T. Eckhoff, Tandrevold
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy6.12. klo 16:08
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajon, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi