Kinnunen ja Minkkinen starttaavat takaa-ajoon huippuasemista - Juhliiko Röiseland myös lauantaina?


Lauantaina Nove Mestossa kilpaillaan miesten ja naisten takaa-ajot.
Etusuora: 04.03.2023 08:18Ampumahiihto
Kinnunen ja Minkkinen starttaavat takaa-ajoon huippuasemista - Juhliiko Röiseland myös lauantaina?
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Marte Olsbu Röiseland.
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten takaa-ajo Nove Mestossa käynnistyy kello 16.45.

Marte Olsbu Röiseland otti perjantaina kauden ensimmäisen voittonsa pikakisassa. Röiseland on ollut viimeisimmissä maailmancupin viikonlopuissa ja MM-kisoissa hyvässä kunnossa, mutta nappionnistuminen ammunnassa osui kohdilleen vasta Nove Mestossa.

Röiseland lähtee karkuun 21 sekunnin erolla toisena starttaavaan Ingid Landmark Tandrevoldiin, joka teki hienon suorituksen pikakisassa nappaamalla toisen sijan yhdestä sakosta huolimatta. Tandrevold oli pikakisan toiseksi nopein hiihtäjä, mikä ei ole hänelle jokapäiväistä herkkua. Röiseland piti ladulla kolmanneksi kovinta kyytiä.

Naisten takaa-ajon lähtölistat

#UrheilijaTulos
1.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴0.00
2.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+21
3.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+29
4.Dorothea Wierer 🇮🇹+35
5.Vanessa Voigt 🇩🇪+37
6.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪+39
7.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+39
8.Lisa Vittozzi 🇮🇹+40
9.Julia Simon 🇫🇷+42
10.Lena Haecki-Gross 🇨🇭+43

20. Nastassia Kinnunen +1.20
21. Suvi Minkkinen +1.24
52. Mari Eder +2.08

MM-kisojen kovimmat menestyjät kärsivät Nove Meston avauskisassa ilmeisesti pienoisesta menestyskrapulasta, sillä etenkin useiden kärkinaisten hiihtovauhti oli totutta leppoisampaa.

Kovina hiihtäjinä tunnetut Denise Herrmann-Wick ja Julia Simon starttaavat noin 40 sekuntia keulan jälkeen. Kaksikon vetoavusta pääsevät nauttimaan myös Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lisa Theresa Hauser ja Lena Haecki-Gross. On lähes varmaa, että tästä koplasta löytyy takaa-ajoon huippuammuntoja, joten myös Röiselandilta vaaditaan erinomaista ammuntaa ylittääkseen maaliviivan ensimmäisenä perjantaina. Todennäköisesti myös kolmantena kisaan starttaava Anais Chevalier-Bouchet tulee samassa poppoossa ensimmäiseen ammuntaan.

Pienoisia kysymysmerkkejä takaa-ajoon on muun muassa Simonin ja Herrmannin hiihtovauhti. Kaksikko on totuttu näkemään kiertueen kovimpina hiihtäjinä, mutta pikakisassa ero keulalähtijöihin oli poikkeuksellisen suuri. Simon jäi peräti 26 sekuntia Tandrevoldista ja Herrmannkin 17 sekuntia.

Suomalaiset tekivät hienoja suorituksia pikakisassa. Nastassia Kinnunen ja Suvi Minkkinen ampuivat nollat ja sijoittuivat sijoille 20. ja 21. Eroa kymppisakkiin lähdössä on noin 40 sekuntia ja heti heidän takaa lähtee iso nippu urheilijoita. Säilyttäkseen sijansa, on suomalaisten onnistuttava ammunnassa jälleen mainiosti, sillä hiihtovauhti ei ole kaksikon vahvuus. Mari Eder lähtee takaa-ajoon sijalta 52. (+2.08).


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi