Mari Eder herkullisista asemista Oberhofin sunnuntain takaa-ajoon


Perjantain sprintissä upeasti kahdeksanneksi hiihtänyt Mari Eder lähtee sunnuntain takaa-ajoon loistavista asetelmista.
Etusuora: 08.01.2022 18:58Ampumahiihto
Mari Eder herkullisista asemista Oberhofin sunnuntain takaa-ajoon
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Mari Eder onnistui todella loistavasti perjantainta Oberhofissa pikakilpailussa haastavissa olosuhteissa. Eder selvitti ampumapaikat tuulessa ja tuiskussa käydyssä kilpailussa yhdellä ohilaukauksella. Myös penkkatoiminta oli normaalia ripeämpää.

Ladulla suksi liikkui asiallisesti, vaikka aivan parasta Ederiä ei omien tuntemuksienkaan mukaan perjantaina suksilla nähty. Eder oli hiihtoajoissa 14:nneksi nopein 40 sekuntia kilpailun nopeinta hiihtäjää Hanna Solaa hitaampana.

Sunnuntain takaa-ajoon Eder pääsee lähtemään mainioista asemista kahdeksantena. Muutama sekunti ennen Ederiä lähtee neljän hiihtäjän ryhmä, jonka perään on hyvä startata. Kärkeenkin lähdössä eroa on alle puoli minuuttia, joten mikäli ammunta sujuu ja hiihto on normaalilla tasolla, on Ederillä kaikki mahdollisuudet taistella sunnuntaina jopa palkintopallisijasta.

Naisten takaa-ajon lähtöjärjestys

#UrheilijaAikaero
1.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴0.00
2.Hanna Sola 🇧🇾+7,1
2.Julia Simon 🇫🇷+7,1
4.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+22,6
5.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴+23,1
6.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+26,3
7.Kristina Reztsova+26,6
8.Mari Eder 🇫🇮+28,4
9.Hanna Öberg 🇸🇪+33,5
10.Dorothea Wierer 🇮🇹+37,9
52.Nastassia Kinnunen 🇫🇮2.00,8
57.Suvi Minkkinen 🇫🇮2.06,3


Suomalaisista myös Nastassia Kinnunen ja Suvi Minkkinen selviytyivät perjantain pikakisassa 60 parhaan joukkoon ja sitä myöten mukaan sunnuntain takaa-ajoon. Kaksikko lähtee matkaan kaksi minuuttia pikakisan voittajan Marte Olsbu Røiselandin perään. 40 parhaan joukkoon maailmancupin pisteille on matkaa alle puoli minuuttia, joten se on realistinen tavoite Kinnuselle ja Minkkiselle takaa-ajokilpailussa.

Kova kolmikko keulilta matkaan


Pikakisan voittanut Røiseland lähtee sunnuntaina matkaan seitsemän sekuntia ennen kakkospaikalla pikakisassa sijoittuneita Hanna Solaa ja Julia Simonia. Todennäköisesti kolmikko hiihtää melko pian alun jälkeen yhdessä, sillä Sola ja Simon ovat suksella kiertueen parhaimmistoa.

Etenkin Sola uhkuu hurjaa kuntoa ja oli pikakisan nopein suksella. Hän ampui sakon enemmän kuin Røiseland ja Simon, mutta pystyi silti loppuajassa samoille sekunneille. Nostammekin Solan raskaalla radalla ja raskaissa olosuhteissa takaa-ajon suosikiksi. Ampumapaikalla vaaditaan toki osumia.

Takaa-ajajilla pitää kiirettä, sillä myös Røiseland ja Simon ovat myös tasaisen vahvassa ja varmassa vireessä. Palkintosijoja on ropissut viimeisiin kisoihin kiitettävällä tahdilla.

Pitkä liuta potentiaalisia nousijoita


Takaa-ajossa on usein nähty koviakin nousuja, eikä tälläkään kertaa pidä yllättyä, mikäli suuremmallakin numerolla noustaan podiumtaistoon. Erot ovat kuitenkin kisaan lähtiessä kohtuullisen pieniä. Minuutin sisään mahtuu lähdössä 17 hiihtäjää.

Normaalia vaisummin perjantaina hiihtänyttä Elvira Öbergiä ei kannata unohtaa. Sijalta 15 starttaava Öberg on kärjestä vain 47 sekunnin päässä ja mikäli suksi kulkee alkukauden tahtiin, on nuorella ruotsalaisella hyvällä ammunnalla mahdollisuudet nousta terävimpään kärkeen.

Hanna Öberg ampui perjantaina siskonsa tapaan kaksi ohilaukausta ja lähtee takaa-ajoon sijalta 9 vajaat 40 sekuntia Røiselandin perään. Neljän ammunnan kisoisssa usein menestynyt ruotsalainen on vaarallinen myös sunnuntaina.

Sijalta 11, 44 sekuntia kärjen takaa starttaava Marketa Davidova oli hyvässä vauhdissa perjantaina, mutta pystyn kaksi sakkoa pudottivat Tsekin voittotaistosta. Davidova on yksi potentiaalinen menestyjä sunnuntain kisassa.

Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava hiihti maannaisensa Solan tapaan hurjasti perjantaina ja oli kahdella sakolla pikakisan neljäs. 22 sekuntia kärjen takaa starttaava valkovenäläinen on syytä huomioida voittospekulaatioissa.

Venäjän Kristina Retzsova on ollut yksi alkukauden yllätysnimistä. Pikakisassa kahdella sakolla seitsemänneksi hiihtänyt venäläinen hiihtää kovaa ja ampuunkin kohtuullisen varmasti. Neljä kertaa peräkkäin 10 joukkoon hiihtänyt Retzsova jahtaa tiukasti sunnuntaina uransa toista palkintosijaa Annecyn yhteislähtö pronssitilan seuraksi.

Myös Ruotsin Stina Nilssonia kannattaa seurata. Sijalta 14 kisaan starttaava ruotsalainen on pystynyt nostamaan suoritustasoaan selvästi alkukauden aikana ja sijoitus 10-20 joukossa on ollut hiihdosta ampumahiihtoon siirtyneen Nilssonin uusi perustaso. Nähdäänkö Oberhofin takaa-ajossa jo sijoitus kuuden parhaan joukossa?

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi