Pitääkö Hauser haastajansa takanaan naisten takaa-ajossa?


Lisa Theresa Hauser lähtee takaa-ajoon puolustamaan kärkipaikkaansa ahnailta saalistajilta.
Veijo Vaakanainen: 03.12.2021 16:07Ampumahiihto
Pitääkö Hauser haastajansa takanaan naisten takaa-ajossa?
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Lauantaina Östersundissa kilpaillaan ampumahiihdon maailmancupin kauden ensimmäinen takaa-ajokilpailu. Kymmenestä kilometristä ja neljästä ammunnasta koostuva kilpailu on kiivastahtinen taisto, jossa hyvät ampujat ovat yleensä vahvoilla.

Torstaisen pikakilpailun jälkeen ensimmäisenä ladulle starttaa Itävallan Lisa Theresa Hauser. Kahdessa ensimmäisessä kisassa ladulla vaisusti esiintynyt Hauser oli toisen kisaviikon ensimmäisessä startissa myös hiihdossa aiempaa vahvempi, joten vahvana ampujana hän on ennakkosuosikki myös lauantaina.

Hauserin läheisin haastaja starttihetkellä on Ruotsin hurja hiihtäjä Elvira Öberg. Torstaina kahdesta sakosta huolimatta toiseksi sijoittunut ruotsalainen on tällä hetkellä hiihto-osuuksilla ylivertaisessa vireessä, mutta laikkoja on jäänyt ampumapaikalla liikaa pystyyn. Vaikka Öberg kuljettaa suksiaan vastustamatonta vauhtia, ei hänen ampumaprosenttinsa ainakaan tällä hetkellä povaa voittotaistoon nousua.

Kolmantena matkaan lähtevä valkovenäläinen Hanna Sola on myös arvoitus takaa-ajossa. Aiemmin pystyammunnan jälkeen lähes poikkeuksetta sakkokierroksille sännännyt vahva hiihtäjä on onnistunut erinomaisesti kauden molemmissa pikakilpailuissa. On kuitenkin arvoitus, kuinka hänen ammuntansa pysyy kasassa neljä kertaa samana päivänä.

Solan perään lähtevät Dzinara Alimbekava ja Franziska Preuss ovat sen sijaan varmoja ampujia, joten heiltä voidaan hyvin odottaa nousua palkintosijataistoon. Sama pätee kärkikympissä myös Ruotsin Linn Perssoniin ja Saksan Denise Herrmanniin.

Kärkikymmenikön ulkopuolelta kannattaa seurata ainakin Ruotsin Hanna Öbergiä sekä Norja Marte Olsbu Röiselandia. Molemmilla suoritusvarmuus ampumapaikalla on vaihdellut alkukauden aikana, mutta ammunnan onnistuessa molempien hiihtovauhti riittää nousuun.

Italian vahvoja ampujia Lisa Vittozzia ja Dorothea Wiereriä ei myöskään saa unohtaa. Molemmat ovat yleensä parhaimmillaan neljän ammunnan kisoissa, joissa he voivat kompensoida salamannopealla ja tarkalla ammunnalla hiihtovauhdissa hävittyjä sekunteja. Wierer on tosin alkukaudesta ampunut alle vanhan totutun tasonsa.

Kauempaa kärjen takaa lähtee matkaan norjalaiskaksikko Tiril EckhoffIngrid L. Tandrevold. Alkukauden aikana viime kaudella menestystä niittänyt kaksikko on ollut ampumapaikalla vaikeuksissa eikä hiihtovauhtikaan ole ollut totuttua. Jos lauantaina ammunta sattuisi kuitenkin kaksikolla osumaan, voivat he tehdä todella kovan nousun.

Suomalaisista takaa-ajokisaan selvisi ainoastaan Mari Eder. Kauden ensimmäisissä kisoissa nähty hidas ja epävarma ammunta ei valitettavasti lupaa sijalta 50 matkaan lähtevälle Ederille kovinkaan suurta nousua. Toivottavaa kuitenkin olisi, että suomalainen nousisi maailmancupin pisteille.

Katso kohteet ja kertoimet

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi