Johaug surffaili Ski Tourin voittoon, Pärmäkoskelta hieno nousu seitsemänneksi


Naisten FIS Ski Tour hiihdettin sunnuntaina päätökseen. Takaa-ajossa ei paljon takaa-ajoa nähty, sillä erot kilpailuun lähdettäessä olivat aivan mahdottomat.
Etusuora: 23.02.2020 13:12Hiihto
Johaug surffaili Ski Tourin voittoon, Pärmäkoskelta hieno nousu seitsemänneksiVeikkaus
Therese Johaug on tottunut seisomaan keskimmäisellä paikalla. (Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons)
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Krista Pärmäkoski teki upean hiihdon Ski Tourin päättäneessä takaa-ajossa nousten sijalta 13 kokonaiskilpailun seitsemänneksi. Osuusajoissa Pärmäkoski oli peräti kolmanneksi nopein Therese Johaugin ja Astrid Jacobsenin jälkeen. Johaug hiihti kiertueen ylivoimaiseen voittoon ennen maannaisiaan Heidi Wengiä ja Ingvild Flugstad Östbergiä.

Kisan tulokset


FIS Ski Tour Trondheim 23.2.2020


Naisten takaa-ajo 15 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴41.13,8
2.Heidi Weng 🇳🇴+3.40,8
3.Ingvild Flugstad Østberg 🇳🇴+3.41,5
4.Ebba Andersson 🇸🇪+5.54,3
5.Astrid Uhrenholdt Jacobsen 🇳🇴+6.14,8
6.Jessica Diggins 🇺🇸+8.40,1
7.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+9.12,4
8.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+9.14,5
9.Emma Ribom 🇸🇪+9.32,1
10.Sadie Maubet Björnsen 🇺🇸+9.43,8

18. Laura Mononen (FIN) +11.40,8
19. Anne Kyllönen (FIN) +12.10,5


Kisan ennakko


Hiihdon FIS Ski Tour päättyy naisten osalta 15 km takaa-ajoon perinteisellä hiihtotavalla. Norjan Therese Johaug tulee voittamaan kokonaistourin näytöstyyliin, ellei joudu onnettomuuteen matkan aikana.

Johaug lähtee kaksi ja puoli minuuttia ennen haastajiaan matkaan, joten perinteisen hiihtotavan kuningatar tulee todennäköisesti ainakin kolme minuuttia ennen muita maaliin.

Aikaerot takaa-ajokilpailun lähdössä ovat muutenkin niin hurjia, että oikeastaan vain hopeasta käydään edes kamppailua.

Kokonaiskilpailun tilanne ennen päätösmatkaa


Naiset 5/6 osakilpailua

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴2:19.28
2.Heidi Weng 🇳🇴+2.33
3.Ingvild Flugstad Østberg 🇳🇴+2.34
4.Ebba Andersson 🇸🇪+4.48
5.Astrid Uhrenholdt Jacobsen 🇳🇴+5.30
6.Jessica Diggins 🇺🇸+6.32
7.Emma Ribom 🇸🇪+7.08
8.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+7.25
9.Teresa Stadlober 🇦🇹+7.26
10.Rosie Brennan 🇺🇸+7.27

13. Krista Pärmäkoski (FIN) +8.08
20. Laura Mononen (FIN) +10.04
22. Anne Kyllönen (FIN) +10.37
Kerttu Niskanen keskeyttänyt

Ingvild Flugstad Östberg vs. Heidi Weng


Kovin otatus käydään Ingvild Flugstad Östbergin ja Heidi Wengin välillä. Naiset lähtevät samaan aikaan matkaan ja tämän kauden perinteisen kilpailuissa keskinäinen kilpailu on ollut hyvin tasaista.

Falunin 10 km perinteisen takaa-ajossa Weng voitti niukasti Östbergin loppukirissä, 0,4s erolla. Nove Meston perinteisen takaa-ajossa Östberg sen sijaan venytti ohuesti ohi Wengin – samalla ajalla. Val di Fiemmen yhteislähdössä Östberg oli parempi noin 12 sekunnin erolla ja Toblachin takaa-ajossa Östberg voitti jopa Johaugin 0,4s erolla. Tuolloin Weng jäi 27 sekunnin päähän.

Suurin taistelu käydään siis kakkostilasta. Loppukirissä naiset ovat olleet todella tasavahvoja, joten mikäli kumpikaan ei saa toista matkan aikana pudotettua, voittajaa loppukirissä on täysin mahdoton arvioida etukäteen.

Östberg on kuitenkin pystynyt välillä tekemään todella kovia hiihtoja perinteisellä ja pystynyt kerran voittamaan jopa Johaugin. Jos jompikumpi siis pystyy matkan aikana tekemään ratkaisun, se lienee Östberg.

Nouseeko Pärmäkoski?


Ruotsin Ebba Andersson on niin kaukana kärkikolmikosta ja niin paljon edellä Astrid Jacobsenia, että Andersonin sijoitus tulee ilman haavereita olemaan neljäs. Jacobsenin sijoitus tulee varmasti myös pysymään viidentenä.

Kuudennesta sijasta eteenpäin alkaa ryhmittymä, jossa saatetaan nähdä muutoksia. Sprintissä kaatunut Krista Pärmäkoski lähtee matkaan 13. sijalta yli kahdeksan minuuttia Johaugin perään, mutta kuudenteen sijaan on vain puolitoista minuuttia.

Kuudes sija on teoreettinen saavutettava, sillä edellä on useita helpohkoja selkiä ja kuudentena lähtevän Jessica Digginsin pertsa ei ole kulkenut lainkaan tällä kaudella. Todennäköisesti Pärmäkoski taistelee kuitenkin sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon.

Pitkällä 15 km:n matkalla myös yhdeksäntenä lähtevän Teresa Stadloberin on mahdollista parannella hieman asemiaan, mutta pääosin kilpailun jännitysmomentit liittyvät vain ja ainoastaan Wengin sekä Östbergin väliseen otatukseen.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Supertriplan pelaamisessa ei ole hirveästi mielekkyyttä, sillä mahdollisia lopputulemia on tasan kaksi: joko Johaug-Östberg-Weng tai Johaug-Weng-Östberg. Näistä kahdesta triplasta voi katsoa kertoimia viime hetkille ja miettiä haluaako pelata jompaakumpaa.

Me emme vihjaa triplaan kumpaakaan mahdollisuutta, mutta Veikkauksella on myös auki Päivän Trio, mihin tarjoamme peli-ideamme. Pelimuodossa tulee veikata kolmen eri ryhmän parasta kilpailijaa.

Peli-idea - Päivän Trio 1

1.Stadlober, Tiril Udnes Weng
2.Björnsen, Pärmäkoski
3.Fähndrich
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta0,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy23.2.2020 klo 12:13
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi