Norja viestivoittoon – Suomi 14:s


Norja oli vahvin lauantaisessa naisten viestissä Hochfilzenissä. Suomi oli kisan 14:s.
Etusuora: 12.12.2020 13:58Ampumahiihto
Norja viestivoittoon – Suomi 14:s
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Ingrid Tandrevold
Naisten viestin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Hochfilzen 12.12.2020


Miesten takaa-ajo 12,5 km

#UrheilijaTulos
1.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷32.38,7
2.Emilien Jacquelin 🇫🇷+25,5
3.Johannes Dale 🇳🇴+49,5
4.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+58,0
5.Fabien Claude 🇫🇷+1.10,2
6.Sturla Holm Laegreid 🇳🇴+1.18,1
7.Tarjei Bø 🇳🇴+1.21,6
8.Simon Eder 🇦🇹+1.22,0

26. Tero Seppälä (FIN) +2.33,7 (4)
38. Olli Hiidensalo (FIN) +4.19,5 (6)
52. Jaakko Ranta (FIN) +5.23,5 (5)

Naisten viesti 4 x 7,5 km

#MaaTulos
1.Norja1:08.04,3
2.Ranska+24,5
3.Ruotsi+32,5
4.Saksa+32,7
5.Italia+37,1
6.Itävalta+1.12,9
7.Ukraina+1.13,3
8.Venäjä+1.51,0

14. Suomi +3.53,5


Kisan ennakko


Edellisellä kaudella Norjan ampumahiihtonaisilla kaikki sujui kuin tanssi. Joukkue marssi voitosta voittoon ja päätti kauden MM-viestin ykkössijaan.

Kauden avausviestissä edellisen kauden ilotulitus ei kuitenkaan merkinnyt mitään, vaan joukkue epäonnistui totaalisesti. Lähes pelkistä maailmantähdistä koostunut joukkue menetti pelin jo avausosuudella, kun Karoline O. Knotten epäonnistui lähes täysin ja seuraavalla osuudella Tiril Eckhoffilla meni vielä huonommin, ja lopulta edelliskauden hallitsija oli maalissa vasta kahdeksas.

Kauden toiseen viestiin Norja lähtee kuitenkin Hochfilzenin pikakilpailun perusteella jälleen ykkössuosikkina. Vuonomaan joukkue hiihtää ja ampuu lauantaina täsmälleen samalla joukkueella (Karoline O. Knotten – Ingrid L. Tandrevold – Tiril Eckhoff – Marte O. Röiseland), jotka varmasti janoavat revanssia viime viikon mahalaskun jälkeen.

Röiseland on ollut tasaisen vahvassa vireessä läpi kauden ja myös Tiril Eckhoff on päässyt takaisin vuoden takaiseen vireeseensä. Norjan kysymysmerkit ovatkin kahdella avausosuudella, sillä Knottenin mieltä voi vielä painaa viimeviikkoinen epäonnistuminen ja Tandrevoldin ammunta on ollut alkukaudesta epävarmaa.

Norjan ykköshaastaja Hochfilzenin ensimmäisen kilpailun perusteella on Ranska, joka lähtee viestiin joukkueella Anais BescondJulia SimonJustine Braisaz-BouchetAnais Chevalier-Bouchet. Edellisen viestin kakkosen jäsenet pitivät perjantain pikakisassa ladulla hurjaa vauhtia. Osumatarkkuutta joukkueen pitää kuitenkin perjantailta parantaa voittokamppailuun mieliäkseen.

Edellisen viestin voittaja Ruotsi on tällä kertaa haastaja. Hochfilzenin ensimmäisen henkilökohtaisen kisan perusteella ruotsalaisnaisten ylivoima ladulla oli enemmän seurausta ylivoimaisesta huollosta kuin ylivoimaisesta kunnosta.

Aloittaja Johanna Skottheim sekä ankkuri Elvira Öberg ampuivat lisäksi varsin heikosti perjantain kisassa. Kontiolahden tähti Hanna Öberg taas oli perjantaina aivan kuutamolla.

Avausviestin kolmanneksi sijoittunut Saksa (Maren HammerschmidtFranziska PreussJanina HettichDenise Herrmann) on tunnetusti kova viestijoukkue. Voittoon joukkueen kokonaistaso ei kuitenkaan välttämättä riitä. Erityisesti kolmososuuden Janina Hettich on epävarma, vaikka hän perjantaina saavuttikin uransa parhaan tuloksen ollen pikakilpailun 12:s nolla-ammunnalla.

Italialta voidaan odottaa Hochfilzenissa hieman parempaa suoritusta kuin Kontiolahdella. Joukkueen tähdet Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi pärjäävät jo suksella paremmin kuin avauskisoissa ja ainakin Kontiolahdella myös nuori Irene Lardschneider onnistui odotuksia paremmin. Italia voi täydellisellä onnistumisella nousta mukaan podiumtaistoon.

Itä-Euroopan maita Venäjää, Ukrainaa ja Valko-Venäjää kannattaa myös tarkkailla viestissä. Kaikkien näiden maiden nousu palkintosijoille olisi
yllätys, mutta ei mitenkään suuri. Tshekillä on myös potentiaalia paljon parempaan suoritukseen kuin Kontiolahdella.

Suomalaiset suoriutuivat Kontiolahden viestistä jopa yli odotusten sijoittuen neljänneksitoista. Joukkue Suvi MinkkinenMari EderVenla LehtonenErika Jänkä voi pystyä myös Itävallassa vastaavaan suoritukseen, mikäli joukkue pystyy selviytymään kilpailusta ilman sakkokierroksia ja mahdollisimman vähillä sakkokierroksilla.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaNorja
ToinenRuotsi, Saksa, Valko-Venäjä, Ranska
KolmasRuotsi, Saksa, Valko-Venäjä, Ranska
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta2,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy12.12.2020 klo 12:43
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viestin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi