Ruotsi suosikkina naisten viestiin – Katso joukkueet


Naiset kilpailevat kauden toisen viestin Hochfilzenissä sunnuntaina.
Etusuora: 10.12.2022 20:28Ampumahiihto
Ruotsi suosikkina naisten viestiin – Katso joukkueet
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Hanna Öberg
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kontiolahden kauden avausviestin tapaan myös Hochfilzenissä naisten viestin selkeä suosikki on Ruotsi. Länsinaapurimme takana tilanne näyttää paperilla tasaiselta useiden joukkueiden osalta, mikä saattaa poikia yllätyksiä.

Ruotsin joukkueessa viestiä vievät Linn Persson, Anna Magnusson, Hanna Öberg ja Elvira Öberg. Joukkueen vahvuudesta kertoo jotakin se, että kaikki naiset olivat Hochfilzenin pikakisassa 12 parhaan joukossa ja takaa-ajossakin kolme ruotsalaista oli seitsemän sakissa.

Öbergin sisarukset eivät esittelyjä juurikaan kaipaa, mutta Perssonin upea alkukausi on nostettava esille, sillä 27-vuotias ruotsalainen on kauden viidessä henkilökohtaisessa kisassa selvinnyt jokaisessa 13 parhaan joukkoon. Jos joitakin tummia pilviä haluaa ruotsalaisten ylle asettaa, niin ne koskevat Hanna Öbergin ja Magnussonin ammuntatekemistä, joka on molemmilla ollut hieman hataraa.

Saksan joukkue on tasaisen vahva. Denise Herrmann-Wick on aloittanut kautensa hyvin ja viime kaudella hieman kadoksissa ollut hiihtovauhtikin näyttää palanneen. Vanessa Voigt ja Anna Weidel ovat viestiin varmoja ampujia ja myös hiihtovauhtia löytyy. Terveysongelmista kärsinyt Franzika Preuss avasi kautensa vasta Hochfilzenissä, jossa tekeminen ei ollut vielä kovinkaan kummoista.

Ranskan tähtinimi on Julia Simon. Ranskalaisen kulku ladulla on ollut aina kovaa, mutta menestyksen hidasteena on ollut epävarma ammuntasuorittaminen. Tällä kaudella ammunta on kuitenkin sujunut erittäin mallikkaasti ja tästä on palkintona kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa. Kukaan muu Ranskan joukkueen jäsenistä ei ole onnistunut sijoittumaan kymppisakkiin yhdessäkään osakilpailussa. Tämän kolmikon olisi siis suoriuduttava viestissä tasolleen hyvin, mikäli Ranska hamuaa kisan voittoa.

Norjan joukkueen lähtölistoilla ei ole Marte Olsbu Röiselandin eikä Tiril Eckhoffin nimiä. Norjan kokoonpano Karoline KnottenEmilie KalkenbergKaroline ErdalIngrid Landmark Tandrevold poikkeuksellisesti ei kuulu kisan kärkijoukkueisiin. Tandrevold ja Knotten ovat kiertueen kärkipään hiihtäjiä, mutta Erdalilta ja Kalkenbergilta vaaditaan huippusuorituksia, jos he haluavat pitää Norjan aivan kärjen vauhdissa.

Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi ovat mukavassa alkukauden kunnossa. Italian muut kaksi nimeä ovat Samuela Comola ja Rebecca Passler. Passler oli ennen tätä kautta kilpaillut vain kahdesti maailmancupissa, mutta alkanut kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, sillä pistesijoja on ropissut. Comola on ampunut viimeisessä neljässä startissa vain kolme sakkoa, mikä lupaa hyvää viestiä ajatellen.

Suomen joukkueessa nähdään Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Mari Eder ja Venla Lehtonen.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi