Ruotsi suosikkina Kontiolahden naisten viestiin - pystyykö Suomi yllätykseen?


Ruotsin joukkue starttaa torstain naisten viestiin ylivoimaisena suosikkina Kontiolahden maailmancupissa.
Etusuora: 30.11.2022 19:38Ampumahiihto
Ruotsi suosikkina Kontiolahden naisten viestiin - pystyykö Suomi yllätykseen?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Hanna Öberg
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina viestikilpailuilla. Naisten viestin suurin suosikki on länsinaapurimme Ruotsi.

Ruotsi lähtee kilpailuun väkivahvalla joukkueella Linn Persson, Anna Magnusson, Hanna Öberg, Elvira Öberg, eikä se ole normaalisuorituksella torstaina helposti lyötävissä.

Ruotsalaisnelikko esiintyi kokonaisuudessaan edukseen keskiviikon normaalimatkan kilpailussa, jonka voiton vei Hanna Öberg. Elvira Öberg oli yhdeksäs, Persson 14:s ja Magnusson 16:s. Ruotsalaiset olivat keskiviikkona iskussa ladulla, sillä Öbergin sisarukset olivat normaalimatkan kisan kaksi nopeinta hiihtäjää.

Tiukimmin Ruotsia viestissä haastanee Saksa, jonka nelikko Anna Weidel (26:s), Sophia Schneider (11:s), Vanessa Voigt (4:s), Denise Herrmann-Wick (6:s) oli niin ikään hyvässä vireessä keskiviikkona. Saksan joukkueen menestys kulminoituu vahvasti avausosuuteen, sillä Weidel on joukkueen selvästi heikoin hiihtäjä. Mikäli viime kaudella 90% tarkkuudella ampunut Weidel onnistuu aloittajana nappiin, saattaa Saksa heittää Ruotsille totisen haasteen kisan voitosta.

Ranska lähtee kisaan epävarmoista asetelmista, sillä viime vuosien menestysjoukkueesta puuttuvat Anais Bescond ja Justine Braisaz-Bouchet. Joukkueella Lou Jeanmonnot, Anais Chevalier-Bouchet, Chloe Chevalier, Julia Simon starttaava Ranska on toki laadukas joukkue torstainakin, mutta pääosin IBU Cupissa viime vuosina kilpaillut Jeanmonnot kantaa kovia paineita avausosuudella.

Keskiviikkona Jeanmonnot osoitti olevansa valmis siirtymään maailmancup-tasolle, sillä hän oli toiseksi parhaana ranskalaisena normaalimatkan 12:s. Ankkuri Simon on kovissa liemissä keitetty ja pystyy koviin suorituksiin ankkurina, mikäli pääsee matkaan hyvistä asemista. Simon osoitti kovaa alkukauden kuntoa keskiviikon vitossijalla.

Norjan menestysodotukset laskevat kärkinimien Tiril Eckhoffin ja Marte Olsbu Röiselandin poissaolojen myötä. Nelikko Knotten-Lien-Femsteinevik-Tandrevold ei toki ole heikko, mutta suosikkien haastaminen vaatisi jättionnistumista. Tandrevoldilta sellainen nähtiin toki jo keskiviikkona, kun hän ylsi normaalimatkalla puhtaalla ammunnalla peräti toiseksi.


Suomi lähtee viestiin joukkueella Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen, Mari Eder, Erika Jänkä. Minkkinen on usein onnistunut viestin avausosuudella ja kun Kinnunen (15:s) ja Eder (17:s) olivat vahvassa vireessä keskiviikkona, on Suomella mahdollisuus keikkua viestissä kolmen osuuden jälkeen yllättävänkin korkealla.

Päätösetapilla Jänkä onkin sitten tiukan paikan edessä hurjien kilpakumppanien puristuksessa. Huippusuorituksella Suomi voi taistella sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon.

Suosikkien takerrellessa mahdollisia menestyjiä ovat etunenässä Itävallan, Sveitsin ja Tsekin tasaiset joukkueet. Italian menestysmahdollisuudet hupenevat Dorothea Wiererin poissaoloon. Kaikkien naisten viestiin starttaa 17 joukkuetta.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi