Kauden viimeinen naisten ampumahiihtoviesti käynnistyy torstaina Kontiolahdella


Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Kontiolahdella torstaina.
Etusuora: 03.03.2022 08:08Ampumahiihto
Kauden viimeinen naisten ampumahiihtoviesti käynnistyy torstaina Kontiolahdella
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Marte Olsbu Röiseland.
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Niin se aika rientää, että torstaina Kontiolahden maailmancupissa on jo vuorossa kauden viimeisin ampumahiihdon maailmancupin naisten viesti.

Kauden viesteissä tasaisinta jälkeä on tehnyt Ranskassa, joka on jokaisessa maailmancupin naisten viestikilpailussa ollut kolmen joukossa. Kontiolahdella ranskalaiset ovat matkassa ykkösjoukkueellaan, joten menestystä voidaan jälleen odottaa. Ranskan joukkue A. Bescond - A. Chevalier-Bouchet - Braisaz-Bouchet - J. Simon ei koostu selkeistä tähtiurheilijoista, vaan joukkueen vahvuutena on tasaisuus. Kokonaiscupissa joukkueen kaikki urheilijat ovat sijoilla 7. - 12.

Norjan joukkuetta tähdittää Marte Olsbu Röiseland. 31-vuotias Röiseland lähti Pekingistä kotimatkalle kaksi henkilökohtaista olympiakultaa mukanaan. Muut joukkueen urheilijat ovat Tiril Echoff, Ida Lien ja Ingrid Landmark Tandrevold. Eckhoffin vauhti riittää kyllä ladulla, mutta Pekingin viestissä norjalainen paukutti pellin mutkalle ja maan viesti kaatui siihen. Tandrevold romahti huolestuttavan näköisesti olympialaisissa ja hänet lähetettiin kotiin tutkittavaksi. Ilmeisesti mitään selkeää syytä tapahtuneelle ei löytynyt ja hän on mukana Kontiolahdella.

Ruotsin joukkuetta tähdittävät Öbergin sisarukset. Heidän lisäkseen joukkueessa on Linn Person, joka on ollut erinomaisessa kunnossa viimeisimmissä kilpailuissa. Heidän neljäs joukkueen jäsen on Anna Magnusson, joka oli Pekingin sprintissä peräti seitsemäs.

Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi ennakkosuosikkeja ovat muun muassa Saksa ja Italia. Saksan joukkueessa on mukana mm. olympiavoittaja Denise Herrmann. Italian joukkuetta tähdittävät Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer. Italian joukkueen urheilijoilla on kuitenkin ollut pitkin kautta sihti hukassa, joten tähän on tultava muutos, mikäli he mielivät voitosta taistella.

Suomi lähtee viestiin joukkueella Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.

Ukraina, Venäjä ja Valko-Venäjä eivät ole Kontiolahdella mukana.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi