Suomi lähtee naisten viestiin tavoittelemaan olympiamitalia


Lauantain herkkupala Pekingin olympialaisissa on naisten viesti, jossa Suomi on yksi suurimmista mitalisuosikeista.
Veijo Vaakanainen: 11.02.2022 14:39Hiihto
Suomi lähtee naisten viestiin tavoittelemaan olympiamitalia
Kuva: Teemu Moisio (Ruka Nordic -kuvapankki)
Veikkaus
Johanna Matintalo
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Pekingin olympialaisten maastohiihtokilpailuissa on ensimmäisen joukkuekilpailun vuoro, kun lauantaina naiset mittelevät paremmuudestaan viestikilpailussa. 4 x 5 kilometrin kilpailussa suomalaiset mitaliodotukset ovat aiempien kisojen perusteella todella korkealla.

Suomi starttaa kilpailuun joukkueella Anne Kyllönen - Johanna Matintalo - Kerttu Niskanen - Krista Pärmäkoski. Joukkue ja hiihtojärjestys eivät ole yllättäviä, mutta silti se, ettei kympin hopeanainen Kerttu Niskanen kiidä kakkososuudella on monien mielestä hieman erikoista.

Tämä saattaa myös hieman laskea Suomen mitalimahdollisuuksia, koska joukkueessa ei saada sen kovimmasta hiihtäjästä maksimaalista hyötyä. Niskanen on toki hiihtänyt vapaallakin hurjia viestiosuuksia, mutta kakkososuudella hän olisi voinut tehdä murhaavaa jälkeä.

Pahimmassa tapauksessa Suomen mitalimahdollisuudet ovat jo kadonneet kahden ensimmäisen osuuden jälkeen. Ykkössuosikki Venäjä saattaa karata muilta jo avausosuudella, mikäli Julia Stupak on yhtä vahvassa kunnossa kuin kympillä. Toisella osuudella taas Norjan Therese Johaug ja Venäjän Natalia Neprjajeva pitävät sellaista vauhtia, että Matintalolla tulee kova kiire ehtiä heidän vauhtiinsa. Jos he vetävät vielä mukanaan Ruotsin Ebba Anderssonin, on Suomen tilanne erittäin tukala.

Ketkä voivat haastaa Venäjää?


Ykkössuosikiksi kilpailuun on siis nostettava Venäjän joukkue Julia Stupak - Natalia Neprjajeva - Tatjana Sorina - Veronika Stepanova. Joukkueessa ei ole yhtäkään heikkoa lenkkiä, vaan jokaisen voidaan olettaa suoriutuvat aivan oman osuutensa kärkiurheilijoiden tasolla.

Ruotsin joukkuetta Maja Dahlqvist - Ebba Andersson - Frida Karlsson - Jonna Sundling on myös pidetty yhtenä ennakkosuosikeista. Heidän asemiaan laskee kuitenkin hieman se, että suurimmat tähdet Andersson ja Karlsson ovat olleet alavireisiä ja sprinttereille Dahqvistille ja Sundlingille viiden kilometrin lenkki korkeassa ilmanalassa voi olla erittäin hapokas.

Arvokisaviestien normaali hallitsija Norja lähtee tavallista heikommalla joukkueella. Therese Johaugin kuntoon voi luottaa kakkososuudella, mutta mihin riittää Tiril Udnes Wengin, Helene Marie Fossesholmin ja Ragnhild Hagan vauhti? Pystyykö Johaug yksin tekemään sellaisen suorituksen, että Norja pysyy mitaleilla?

Mitalitaistoon on ehdottomasti nostettava myös Saksan joukkue Katharine Sauerbrey - Katharina Hennig - Victoria Carl - Sofie Krehl. Joukkue on erittäin tasavahva ja erityisesti heidän perinteisen hiihtäjänsä ovat osoittaneet kisoissa rautaista kuntoa. Saksan olympiamitali ei olisi kilpailussa yllätys.


Mitä viestistä voidaan siis Suomelta odottaa?


Kuten alussa todettiin, Suomi on yksi kilpailun suurimmista suosikeista ja joukkueella on mahdollisuudet vaikka olympiavoittoon asti. Kuitenkin toisen vahvan vapaan hiihtäjän puuttuminen voi olla Suomelle kohtalokasta. Niskanen ei pääse tekemään perinteisellä tuhojaan, eivätkä hän ja Pärmäkoski vapaalla ole merkittävästi muiden maiden urheilijoita kovempia. Tästä syystä on todella toivottava, ettei Johaugin ja Neprjajevan juna kakkososuudella vedä Ruotsia ja Saksaa ratkaisevan kauas Suomelta.

Lue myös: Kaikki viestijoukkueet

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi