Juhliiko Norja naistenkin ampumahiihtoviestissä?


Vuonomaan kisat ampumahiihdossa ovat olleet suurta mitalisadetta. Jatkuuko sama tahti naisten viestissäkin? Suomalaisodotuksia viestiin ei juuri ole.
Veijo Vaakanainen: 15.02.2022 14:48Ampumahiihto
Juhliiko Norja naistenkin ampumahiihtoviestissä?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Marte Olsbu Røiseland
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihtokisat Pekingin talviolympialaisissa ovat toistaiseksi sujuneet hyvin norjalaisvoittoisesti, erityisesti naisissa. Marte Röiselandin saldo neljältä ensimmäiseltä matkalta on kolme kultaa ja yksi pronssi. Viestissä hänellä on mahdollisuus ottaa jo neljäs olympiavoitto.

Naisten viestissä Norja ei ole kuitenkaan yhtä suuri suosikki kuin miehissä. Röiselandin lisäksi muut urheilijat Karoline Knotten, Ida Lien ja Tiril Eckhoff eivät ole olleet parhaimmillaan, vaikka Eckhoff ottikin pronssia takaa-ajossa. Lähtökohtaisesti Norja ei siis lähde suosikkina, mutta viime vuosien arvokisoissa Norja on onnistunut viestejä voittamaan myös hyvin vastaavista lähtökohdista.

Suurimmat suosikit kilpailuun ovat pelkkien nimien valossa Ranska ja Ruotsi. Joukkue Anais Bescond - Anais Chevalier-Bouchet - Justine Braisaz-Bouchet - Julia Simon kuulostaa lähtökohtaisesti todella vaikealta voitetttavalta. Toisaalta joukkueen jokainen jäsen on pieni arvoitus penkalla, joten pahimmassa tapauksessa Ranskan nimivahva joukkue voi ampua itsensä kokonaan ulos mitaleilta.

Ruotsin joukkue Linn Persson - Mona Brorsson - Hanna Öberg - Elvira Öberg on erittäin potentiaalinen kultakandidaatti, vaikka ruotsalaisten kisat eivät ole Elvira Öbergiä lukuun ottamatta sujuneet erityisen hyvin. Joukkueessa ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole heikkoja lenkkejä, joten ilman suuria romahduksia Ruotsi ottaa vähintään mitalin.

Venäjän joukkue ei naistenkaan puolella ole kaikkein nimivahvin, mutta viesteissä he yleensä onnistuvat. Kuten miehissäkäkin, niin myös naisten puolella Venäjä pystyy tyrmäämään vastustajansa ampumapaikalla ja kompensoimaan puuttuvan hiihtovauhdin tarkalla ja nopealla penkkatyöskentelyllä.

Saksan joukkue lähtee hyvin samanlaisista asemista kuin Venäjäkin. Joukkue pärjää ladulla Ruotsille, Ranskalle ja Norjalle, mutta parhaimmillaan he pystyvät suoriutumaan kilpailusta vain parilla varapatruunalla. Jos ohilaukauksia tulee tätä enemmän, voi Saksa haudata menestyshaaveensa.

Valko-Venäjä on myös kilpailussa yllätysvalmis joukkue. Nelikossa on kaksi tähteä (Hanna Sola ja Dzinara Alimbekava) sekä kaksi perusvarmaa suorittajaa Irina Leschanka ja Jelena Krutshinkina. Tosin Hanna Solan ammunta voi pettää kisassa pahastikin, mitä hallitsevan olympiavoittajan menestyshaaveet eivät kestä.

Suomen joukkue kilpailussa on tutussa järjestyksessä Suvi Minkkinen - Mari Eder - Erika Jänkä - Nastassia Kinnunen. Joukkueelta ei voi odottaa kisassa juuri mitään, sillä joukkueen jäsenillä on ollut Pekingissä suuria ongelmia joko ammunnassa, hiihdossa tai molemmissa.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi