Salpausselän Kisat – Norja naisten viestin ykkönen, Suomelta vahva suoritus


Salpausselän kisojen naisten viestin voiton vei Norja. Suomi suoriutui hienosti ja oli toinen.
Etusuora: 29.02.2020 21:39Hiihto
Salpausselän Kisat – Norja naisten viestin ykkönen, Suomelta vahva suoritusVeikkaus
Kerttu Niskanen Rukalla 2019
Naisten viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Salpausselän kisat 1.3.2020


Naisten viesti 4x5 km

#UrheilijaTulos
1.Norja50.04,8
2.Suomi 1+30,3
3.Ruotsi+1.55,2
4.Venäjä 1+1.55,3
5.Saksa+2.15,5
6.Suomi 2+2.28,4

Miesten viesti 4x7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Norja1.09.53,0
2.Sveitsi+1,2
3.Venäjä 1+1,7
4.Italia+2,4
5.Venäjä 2+15,2
6.Suomi 1+22,4

Kisan ennakko


Suomi lähtee Salpausselän kisojen naisten viestin podium-kamppailuun yhdessä ykkössuosikki Norjan sekä ilman Ebba Andersonia kilpailevan Ruotsin kanssa. Vain seitsemän maan ja kahden kakkosjoukkueen kilpailussa myös Saksalla on hyvä sauma menestykseen.

  • Norja: Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Therese Johaug, Heidi Weng
  • Ruotsi: Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Rebecca Öhrn, Maja Dahlqvist
  • Suomi: Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski
  • Saksa: Laura Gimmler, Katharina Hennig, Victoria Carl, Sofie Krehl
  • Venäjä: Natalia Nepryaeva, Alisa Zhambalova, Ekaterina Smirnova, Yana Kirpichenko
  • Suomi 2: Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Susanna Saapunki, Jasmi Joensuu
  • Venäjä 2: Lidia Durkina, Anna Zherebyateva, Anna Nechaevskaya, Diana Golovan

Toisella osuudella jyvät erotellaan akanoista


Avausosuudella tuskin saadaan suuria eroja, sillä ensimmäisellä vitosella aivan huippunaisia on vain yksi: Venäjän Natalia Nepryaeva. Tiukimmassa hädässä avausosuudella on Saksa, jonka avaaja Laura Gimmler oli selkeästi porukan heikoin lauantain kilpailussa.

Toisella osuudella alkaa tapahtua, kun Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Ruotsin Frida Karlsson pääsevät vauhdinpitoon. Etenkin Karlsson vetää aina vain yhdellä vaihteella – täysiä. Lauantaina neljänneksi hiihtänyt ruotsalainen pystyykin pitämään sellaista menoa yllä, että muille maille tulee kiire.

Östbergin lisäksi Saksan Katharina Hennig pystyy lauantain esitysten perusteella vastaamaan tähän, mutta Suomen Kerttu Niskasen on pystyttävä parantamaan hiihtoaan lauantaista, jotta Suomi ei jäisi liian kauaksi kärkiletkasta. Niskanen on kuitenkin usein venynyt viesteissä parhaimpaansa.

Hennig jäi Karlssonista lauantaina noin 20 sekuntia, Niskanen 40 sekuntia ja Venäjän Alisa Zhambalova noin minuutin. Venäjä onkin kakkososuudella kaikista tiukimmilla.

Vapaan osuuksilla Norja karkaa, Ruotsilla tekee tiukkaa?


Norjan putoaminen kärjen vauhdista perinteisen osuuksilla olisi valtava pommi ja vapaan osuuksilla sillä on Therese Johaugin ja Heidi Wengin myötä niin korkealuokkainen kaksikko, että muilla tuskin on mitään mahdollisuuksia voittoon.

Ruotsin osalta toiveet lepäävät siinä, että Karlsson saa revittyä kakkososuudella ison eron pääkilpailijoihin Suomeen ja Saksaan, sillä vapaan osuuksilla Ruotsin kaksikko on lähtökohtaisesti varsin heikko.

Kolmososuuden Rebecca Öhrn oli eilisessä perinteisen kilpailussa 37:s jääden 2,5 minuuttia kärjelle, eikä hänellä ole vapaalla hiihtotavalla ainoatakaan kilpailua maailmancupissa alla. Ankkuri Maja Dalhqvist on kova nimi sprinteissä, mutta viidenkin kilometrin matka saattaa olla liikaa. Falunin 10km yhteislähdössä Dahlqvist jäi yli puolitoista minuuttia kärjestä.

Mikäli siis Niskanen ja Hennig pysyvät lähestulkoon kärjen vauhdissa toisella osuudella, Ruotsi jäänee taistelusta sivuun. Kolmososuudella Victoria Carl on hieman Suomen Laura Monosta edellä lähtökohtaisesti, mutta ankkuriosuudella Suomen Krista Pärmäkoski pystyy nousemaan kauempaankin ohi Saksan Sofie Krehlin.

Näin ollen perustekemiselläkin Suomen pitäisi taistella hyvin kilpailun kakkossijasta, kun taas Norjan lyömiseen tarvittaisiin jo isompi ihme.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Norja on noin 100-prosenttinen suosikki kilpailuun, joten ykköspaikalle ei tee mieli muita pelata. Venäjä jäänee toisella osuudella aivan liian kauaksi, kun taas Ruotsin kaksi viimeistä osuutta ovat täysiä kysymysmerkkejä.

Suomi on todennäköisin maa kakkoseksi ja Ruotsi kolmanneksi. Haetaan kuitenkin pientä yllätystä ja pelataan Ruotsi kokonaan ohi triplassa.

Peli-idea - Supertripla 3

1.Norja
2.Saksa, Suomi
3.Saksa, Suomi
Rivimäärä2 riviä
Rivin hinta0,40 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy1.3.2020 klo 11:08
TVYLE TV2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi