Kruunaako Julia Simon lähes täydelliset kisansa yhteislähdön mestaruudella?


Viidessä startissa neljä kultaa ja yhden pronssin voittanut ranskalainen on luonnollisesti päätösmatkan ykkössuosikki.
Veijo Vaakanainen: 17.02.2024 21:08Ampumahiihto
Kruunaako Julia Simon lähes täydelliset kisansa yhteislähdön mestaruudella?
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Julia Simon.
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon MM-kisat Tshekin Nove Mestossa huipentuvat sunnuntaina yhteislähtökilpailuihin. Naisten 12,5 kilometrin ja neljän ammunnan kilpailussa suurin suosikki on kisojen kuningatar Julia Simon.

Ennen kisojen viimeistä starttia Simon on toistaiseksi saalistanut Nove Mestosta kaksi henkilökohtaista kultaa ja yhden pronssin sekä kaksi viestimestaruutta. Simonin saldo MM-karkeloista on siis tähän mennessä täydellisyyttä hipova.

Näistä lähtökohdista Simonin voitto myös sunnuntaina on todennäköisin lopputulos. Kaiken lisäksi ranskalainen voitti ylivoimaiseen tyyliin myös maailmancupin viimeisen yhteislähdön Italian Anterselvassa, joten hänellä on myös tästä kisamuodosta alla erinomainen onnistuminen MM-kisojen mahtisuoritusten lisäksi.

Simonin suurin haastaja sunnuntaina on myös ranskalainen. Justine Braisaz-Bouchet on päässyt juhlimaan Nove Mestossa kahta viestikultaa sekä henkilökohtaisissa kisoissa yhtä hopeaa ja yhtä pronssia. Vain normaalimatkan jälkeen Braisaz-Bouchet on joutunut poistumaan stadionilta mitalitta.

Braisaz-Bouchet on hiihtovoimassa mitattuna tällä hetkellä todennäköisesti koko joukon kovin, mutta hänen haasteensa ovat ampumapaikalla. Jos ranskalaiselle sattuisi kuitenkin sunnuntaina huippupäivä ammunnoissa, olisi hänen voittamisensa jopa Simonille ylivoimainen haaste.

Myös normaalimatkan maailmanmestari ja takaa-ajon hopeamitalisti Italian Lisa Vittozzi on sunnuntain suurimpia suosikkeja. Neljän ammunnan kilpailuissa Jonne Kähkösen suojatti on elementissään ja olisikin jopa yllätys, jos Vittozzi ei päätösmatkaltakin mitalia itselleen hankkisi.

Ranskan kolmas kova luu Lou Jeanmonnot pääsi tuulettamaan mestaruutta parisekaviestissä ja viestissä,, minkä lisäksi hän oli pronssilla pikamatkalla. Muutenkin tällä kaudella läpimurron tehnyt Jeanmonnot on ollut Tshekissä mainiossa vireessä, joten sunnuntainakin vahvan ranskalaisampujan suorituksia kannattaa seurata tarkasti.

Ruotsalaisnaiset ovat jääneet kisoissa toistaiseksi ilman henkilökohtaista mitalia. Ruotsin vahvimpien urheilijoiden Öbergin sisarusten kausi on muutenkin ollut hieman alavireinen, joten välttämättä sunnuntainakaan heiltä ei suuria urotekoja voi odottaa. Pieni mitalimahdollisuus sinikeltaisilla urheilijoilla täydellisellä onnistumisella sunnuntaina kuitenkin on.

Norjalaisnaisten kisat ovat olleet tähän asti täydellinen katastrofi. Ennen päätösmatkaa paras norjalaissijoitus naisten puolella on vasta 14:s sija, vaikka Ingrid Tandrevold saapuikin MM-kisoihin maailmancupin johtajana. Tandrevoldin pystyammunta on ollut toistaiseksi Nove Mestossa täysin hukassa ja olisikin todella kova temppu, mikäli norjalainen kaikkien vaikeuksien onnistuisi yhteislähdössä nousemaan mitaleille.

Saksalaiset onnistuivat erinomaisesti normaalimatkalla vallaten sijat 2, 4 ja 5. Yhteislähdössäkin voi vahvalla ammunnalla nousta varsin korkealle, mutta todennäköisesti saksalaisista ainoastaan Franziska Preussin hiihtovauhti antaa mahdollisuudet haaveilla mitaleista.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi