Elvira Öberg yhteislähdön suosikki – Jatkuvatko Fischerin hiihtäjien vaikeudet?


Naisten yhteislähtö päättää Annecyn ampumahiihdon maailmancup-viikonlopun.
Etusuora: 18.12.2022 07:18Ampumahiihto
Elvira Öberg yhteislähdön suosikki – Jatkuvatko Fischerin hiihtäjien vaikeudet?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Elvira Öberg.
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten yhteislähtökilpailu Annecyssa on tämän vuoden viimeinen ampumahiihdon maailmancup-tapahtuma. Seuraavan kerran ampumahiihdon maailmancupin merkeissä kilpaillaan Slovenian Pokljukassa tammikuun alussa.

Elvira Öberg teki Annecyn takaa-ajossa sen mitä häneltä on jo reilu kuukausi odotettu – voitti ensimmäisen kerran tällä kaudella maailmancupin kilpailun. Voitto tuli komeaan tapaan, kun sijalta kahdeksan kisaan lähtenyt ruotsalainen nakutteli nolla-ammunnan, eikä kovalle hiihtäjälle näin ollen löytynyt uhkaajia. Elvira Öberg on nimettävä myös yhteislähdön suosikiksi. Ammunta on ollut Annecyssa hyvällä tasolla ja hän on naisista ainoa, jolla on resurssit voittaa kilpailu, vaikka sakkoja tulisi yksi – tai kenties kaksikin – enemmän kuin muilla kärkiurheilijoilla.

Julia Simon teki jälleen upean nousun takaa-ajossa ja nousi sijalta 16 kolmanneksi. Simon on elämänsä iskussa ja Annecyn tyhteislähtö on kauden viimeinen kilpailu kotiyleisön edessä, joten näyttämisen halua varmasti riittää. Anais Chevalier-Bouchet on ehdottomasti toinen ranskalaisnimi hilaamaan itsensä kärkikahinoihin. Kotnilahdella ja Hochfilzenissä naisen tekeminen oli vielä takkuista, mutta Annecyssa ainakin hiihtovauhti vaikuttaa paremmalta kuin aikaisempina kisaviikonloppuina.

Lisa Vittozzi osoitti jo kesän kisoissa, että viime kaudella kateissa ollut ammunta olisi löytynyt jälleen. Meno onkin ollut kaikin puolin terävää, eikä vain ammunta ole ainut asia mikä on löytynyt, vaan myös kova hiihtovauhti – Vittozzi oli takaa-ajon nopein hiihtäjä. Myös Ingrid Landmark Tandrevold osoitti kovaa kuntoa takaa-ajossa. Tandrevoldille yhteislähtö on ollut aina hyvä kilpailumuoto.

Nähdäänkö jälleen kalustovaikeuksia?


Elvira Öbergin lisäksi ruotsalaisista on nostettava esiin Linn Persson. Naisen ammunta on tällä hetkellä todella varmaa ja hän on nostanut itsensä alkukauden suorituksillaan potentiaaliseksi nimeksi taistelemaan maailmancupin kokonaiskisan TOP3-sijoituksista. Jos naisen ammunta on samalla tavalla uomissaan kuin kauden aikaisemmissa kisoissa, niin Persson on varmasti kisan kärkinaisia.

Persson hiihtää Fischerillä ja lauantaina hän oli kaukana normaalista hiihtovauhdistaan. Myös Fischerin suksilla matkaa taittava Hanna Öberg kärsi suksiongelmista. Denise Herrmann-Wick teki kelpo suorituksen suksilla ja oli hiihtoajoissa seitsemäs. Herrmann-Wickin lisäksi toinen TOP20 hiihtoaikoihin mahtunut Fischerin hiihtäjä oli Mari Eder.

Jos rata on samassa kunnossa kuin lauantaina, niin kärkinaisista on nostettava esiin myös Lisa Theresa Hauser, joka hiihtää edellä mainitulla suksimerkillä.

Marketa Davidova on ollut hieman hukassa Annecyssa. Normaalisti kilpailun suosikkeihin lukeutuva tsekkiläinen on ampunut Annecyn kahdessa kilpailussa kohtalaisesti, mutta hän on kärsinyt kalustovaikeuksista koko viikonlopun.

Suomella on yksi naisedustaja kisassa mukana, Mari Eder. Eder teki Annecyn pikakisassa loistosuortuksen ja oli kisan viides. Takaa-ajossa ammunta takkuili, mutta kovalla hiihtäjällä on jälleen sunnuntaina mahdollisuus hakea nappionnistumista, jos vain suksi pelaa.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi