Julia Simon yhteislähdön voittoon Anterselvassa


Naisten yhteislähtökisan Anterselvassa voitti Ranskan Julia Simon.
Etusuora: 23.01.2021 14:38Ampumahiihto
Julia Simon yhteislähdön voittoon Anterselvassa
Kuva: Julia Niiranen
Veikkaus
Naisten yhteislähdön, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Anterselva, maailmancup 23.1.2021


Miesten viesti 4 x 7,5 km

#UrheilijaTulos
1.Ranska1:14.25,8
2.Norja+0,8
3.Venäjä+50,8
4.Saksa+54,4
5.Italia+1.55,1
6.Itävalta+2.19,0
7.Suomi+2.30,9
8.Ukraina+2.36,9
9.Kanada+2.57,4
10.Slovenia+3.26,0


Naisten yhteislähtö 12.5 km

#UrheilijaTulos
1.Julia Simon 🇫🇷37.05,5
2.Hanna Öberg 🇸🇪+0,2
3.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹+3,5
4.Franziska Preuss 🇩🇪+9,0
5.Marketa Davidova 🇨🇿+17,6
6.Svetlana Mironova+29,3
7.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴+35,8
8.Tiril Eckhoff 🇳🇴+43,4
9.Anais Bescond 🇫🇷+55,7
10.Yuliia Dzhima 🇺🇦+56,6

Kisan ennakko


Antholz-Anterselvan maailmancupviikonloppu käynnistyi torstaina varsin erikoisissa merkeissä, sillä naisten normaalimatkan tulostaulukko oli kokenut melkoisen mudonmuutoksen alkukauden kisoihin verrattuna.

Ensivoittoaan ampumahiihdon maailmancupissa pääsi juhlimaan Itävallan Lisa Theresa Hauser, toiseksi sijoittui ensimmäistä kertaa podiumille tällä kaudella noussut normaalimatkan erikoisnainen Ukrainan Yulia Dzhima ja paras norjalainen Tiril Eckhoff löytyi vasta sijalta 18.

Torstain tulokset


Anterselva, maailmancup 21.1.2021


Naisten normaalimatka

#UrheilijaTulos
1.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹42.29,3 (1)
2.Yuliia Dzhima 🇺🇦+43,7 (0)
3.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷+1.04,0 (1)
4.Dorothea Wierer 🇮🇹+1.15,1 (2)
5.Janina Hettich 🇩🇪+1.23,9 (1)
6.Evgeniya Pavlova+1.49,1 (2)
7.Svetlana Mironova+1.51,3 (2)
8.Dzinara Alimbekava 🇧🇾+1.52,4 (2)
9.Uliana Kaisheva+1.55,6 (2)
10.Dunja Zdouc 🇦🇹+2.28,0 (1)

58. Suvi Minkkinen +6.01 (6)
68. Venla Lehtonen +7.08,0 (5)
78. Erika Jänkä +8.21,0 (4)Antholz-Anterselvan korkea ilmanala (1600 m meren pinnan yläpuolella) aiheuttaa osalle urheilijoista haasteita etenkin ladulla. Korkealla hiihtäminen suosii yleensä siroja pienilihaksisia hiihtäjä (kuten esimerkiksi Hauser), mutta kyse on lopulta hyvin urheilijakohtaisista ominaisuuksista.

Hiihtoajoissa nähtiin torstaina hurjia eroja. Esimerkiksi Ruotsin Hanna Öberg hävisi kisan nopeimmalle Saksan Denise Herrmannille hiihdossa lähes kaksi minuuttia. Sisko Elvira pisti vielä "paremmaksi" ottaen ladulla osumaa yli kolmella minuutilla!

Ruotsalaiset vaikuttavat ryhmänä kadottaneen Kontiolahden avausviikonlopun hirmuvireen tyystin, sillä ruotsalaisnaisten esitys ladulla torstaina oli kokonaisuutena luokaton: Mona Brorsson oli kilpailun kuudenneksi hitain hiihtäjä ja hävisi ladulla yli viisi ja puoli minuuttia. Pelkästään huollon epäonnistumisen piikkiin surkeaa virettä on vaikea laittaa, sillä alavire oli nähtävillä jo aiemmilla viikoilla Oberhofissa.

Hauser ja Wierer jo suosikkeja


Lauantain yhteislähtökisan 30 kisaajan joukkoon pääsee mukaan 25 maailmancupin kärkinimeä sekä viisi torstaisen normaalimatkan parasta, jotka eivät kokonaiscupin 25 kärkeen kuulu. Suomalaisia ei lauantain kisassa ole mukana.

Torstain voittaja Hauser nostetaan yhteislähdössä jo suosikkien joukkoon. Hyvänä ampujana tunnettu 27-vuotias itävaltalainen on löytänyt täksi kaudeksi huippuvireen myös ladulla. Torstain normaalimatkalla Hauser oli hiihtoajoissa peräti neljänneksi nopein vain 20 sekuntia Herrmannia hitaampana. Ennen torstaista voittoaan Hauser otti Oberhofin henkilökohtaisista kisoista peräti kolme kolmossijaa. Hirmuiskussa kiitävä Hauser on napannut kauden kahdesta aiemmasta yhteislähdöstä sijat 8 ja 12.

Toinen selkeää nousuvirettä uhkuva urheilija MM-kisojen alla on Italian Dorothea Wierer. Neljässä viimeisessä henkilökohtaisessa kisassa italialainen on sijoittunut kaikissa seitsemän parhaan joukkoon. Torstain normaalimatkalla Wierer oli kahdella sakolla neljäs. Ladulla italialaisen vauhti on ollut mainiota, sillä normaalimatkan hiihtoajoissa hän oli koko kisan viidenneksi nopein.

Anterselva sopii Wiererille erittäin hyvin, sillä viime vuoden MM-kisoista hän kahmi peräti kaksi henkilökohtaista kultaa ja yhden hopean. Tämän kauden kahdesta yhteislähdöstä Wierer on napannut sijat kuusi ja kolme.

Yhteislähdön lähtölista


NroUrheilija
1Marte Olsbu RÖISELAND 🇳🇴
2Tiril ECKHOFF 🇳🇴
3Hanna ÖBERG 🇸🇪
4Dorothea WIERER 🇮🇹
5Franziska PREUSS 🇩🇪
6Dzinara ALIMBEKAVA 🇧🇾
7Lisa Theresa HAUSER 🇦🇹
8Elvira ÖBERG 🇸🇪
9Anais CHEVALIER-BOUCHET 🇫🇷
10Marketa DAVIDOVA 🇨🇿
11Denise HERRMANN 🇩🇪
12Julia SIMON 🇫🇷
13Ingrid Landmark TANDREVOLD 🇳🇴
14Linn PERSSON 🇸🇪
15Justine BRAISAZ-BOUCHET 🇫🇷
16Karoline Offigstad KNOTTEN 🇳🇴
17Anais BESCOND 🇫🇷
18Janina HETTICH 🇩🇪
19Svetlana MIRONOVA
20Emma LUNDER 🇨🇦
21Mona BRORSSON 🇸🇪
22Lisa VITTOZZI 🇮🇹
23Dunja ZDOUC 🇦🇹
24Yuliia DZHIMA 🇺🇦
25Clare EGAN 🇺🇸
26Evgeniya PAVLOVA
27Uliana KAISHEVA
28Marion DEIGENTESCH 🇩🇪
29Vanessa HINZ 🇩🇪
30Larisa KUKLINA


Maailmancupin norjalaiskärkikaksikko Eckhoff ja Marte Olsbu Röiseland olivat kuutamolla torstain normaalimatkalla. Molemmat ampuivat neljä ohilaukausta ja jäivät kauaksi kärjestä. Hiihtovauhti kaksikolla oli kuitenkin kohdallaan, sillä he olivat kisan toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat hiihtäjät. Lauantaina on uusi päivä ja mikäli kudit uppoavat torstaita paremmin, on norjalaisten paluu kärkikahinoihin odotettavissa.

Wiererin tapaan Röiseland oli mahti-iskussa viime vuoden Anterselvan MM-kisoissa voittaen pikakisan ja yhteislähdön kultaa sekä lisäksi takaa-ajosta ja normaalimatkalta pronssia. Korkealla hiihtäminen ei siis tuota Röiselandille ongelmia. Eckhoffin ammunta oli viime vuonna Anterselvassa täysin hukassa kaikissa kilpailuissa, eikä yhtään sijaa kärkikymmenikössä norjalaistykille herunut. Röiseland oli ykkönen tämän kauden ensimmäisessä yhteislähdössä, joten kilpailumuoto sopii norjalaiselle mainiosti.

Saksan Herrmannin menestyskulkua on tällä kaudella jo odoteltu. Hiihtovauhti alkaa olla jo normaalin huimalla tasolla, sillä kahdessa viime kisassa Herrmann on ollut ladulla nopein. Kun ammunta osuu kohdilleen, tullaan saksalainen näkemään podiumilla.

Ranskalaiset olivat torstain normaalimatkalla kärkitaistossa loppuun asti hyvin sujuneen ammunnan myötä. Ladulla Anais Chevalier-Bouchet ja Justine Braisaz-Bouchet olivat sen sijaan yllättävän vaisuja. Chevalier-Bouchet oli normaalimatkan kolmonen yhdellä sakolla ja Braisaz-Bouchet romahti viimeisen ammunnan neljällä sakolla podiumtaistosta sijalle 43. Molemmat jäivät hiihtoajoissa Herrmannille reilusti yli minuutin.

Kauden toisen yhteislähdön Oberhofissa viime viikolla voittanut Julia Simon ampui torstain normaalimatkalla päin seiniä. Seitsemän ohilaukauksen myötä Simon löytyi tuloslistalta sijalta 62.

Torstain normaalimatkalla silmiinpistävää oli myös venäläisten nousukunto MM-kisojen kynnyksellä. Kärkikymmeniköstä löytyi peräti kolme venäläistä (Pavlova, Mironova, Kaisheva). Usein hyvin ampuvien venäläisten hiihtovauhti on selvästi paranemaan päin, sillä edellä mainittu kolmikko oli kukin normaalimatkan hiihtoajoissa vain reilun minuutin päässä Herrmannista.

Myös Italian Lisa Vittozzin hiihtovauhti alkaa kiihtyä. Hän oli normaalimatkan hiihtoajoissa seitsemänneksi paras. Kolme sakkominuuttia pudottivat hänet kilpailussa sijalle 13.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaWierer
ToinenHauser, Röiseland, Herrmann, Alimbekava
KolmasHauser, Röiseland, Herrmann, Alimbekava, Mironova, Chevalier-Bouchet, Vittozzi
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy23.1. klo 14:08
TVYLE Areena
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähdön, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi