Vittozzi tiukasti kiinni kristallipallossa – Lue päätöskisan ennakko!


Ampumahiihtokauden maailmancupin 2023-2024 naisten viimeinen kilpailu on yhteislähtö.
Etusuora: 17.03.2024 09:08Ampumahiihto
Vittozzi tiukasti kiinni kristallipallossa – Lue päätöskisan ennakko!Veikkaus
Lisa Vittozzi on tekemässä paluuta huipulle kolmen erittäin vaikean kauden jälkeen. (Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0])
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten viimeinen kilpailu maailmancupissa on yhteislähtö, joka käynnistyy sunnuntaina illalla kello 19.10.

Kauden neljässä yhteislähdössä ranskalaiset ovat olleet laajalla rintamalla vahvoja. Justine Braisaz-Bouchet on voittanut kahdesti kauden mittaan yhteislähdön ja myös Julia Simonilla on yksi voitto taskussaan sekä Lou Jeanmonnot on nähty useasti podiumilla. Jokainen kolmikosta on edelleen kovassa iskussa ja naisten välisiä voimasuhteita on turha arpoa sen tarkemmin.

Koko kolmikolla on kuitenkin paljon pelissä päätöskisassa. Jeanmonnotílla ja Braisaz-Bouchetílla on oivat saumat ohittaa Ingrid Landmark Tandrevold cupin kokonaistilanteessa. Myös Simonilla on tähän saumat, mutta piste-ero on jo varsin suuri, mikä vaatisi Landmarkilta täydellistä kyykkäämista sunnuntaina.

Maailmancupin tilanne 20/21

#UrheilijaPisteet
1.Lisa Vittozzi 🇮🇹1071
2.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴1010
3.Lou Jeanmonnot 🇫🇷978
4.Justine Braisaz-Bouchet 🇫🇷975
5.Julia Simon 🇫🇷958


Alla kaavio pistelaskusta yhteislähdössä. Taulukko 10 ensimmäistä. Yhteislähdössä 30 saavat pisteitä.

Yhteislähdön pistelasku - TOP10

SijaPisteet
1.90
2.75
3.60
4.50
5.45
6.40
7.36
8.34
9.32
10.31


Lisa Vittozzi on loppukaudesta uhkunut kovaa kuntoa ja hän on noussut kuin varkain Tandrevoldin ohi maailmancupin kärkeen. Italialaisen meno on ollut häijyn varmaa MM-kisoista lähtien ja jos vain pää kestää paineet, niin hän tulee olemaan korkealla sunnuntaina.

Tandrevoldin tilanne on jopa hieman harmillinen. Canmoreen siirryttäessä hän oli selkeä suosikki voittamaan maailmancupin, mutta pikakisan ja takaa-ajon sijat 17 ja 19 ovat kaukana siitä mitä naiselta odotettiin. Vika ei ole pelkästään heikossa ammunnassa, vaan myös hiihtovauhti on ollut alavireistä.

Anna Gandler on säväyttänyt nousujohteisuudellaan loppukaudesta. Soldier Hollow´ssa nainen nousi ekaa kertaa urallaan kukitukseen ja Canmoren pikakisan ja takaa-ajon hienot otteet antavat viitteitä, että sunnuntaina saattaisi rävähtää huipputulos.

Muita kisan pienoisia yllätysnimiä voisivat olla Marketa Davidova, jonka hiihtovireessä on ollut nostetta viimeisinä viikonloppuina. Vanessa Voigt on erittäin potentiaalinen nolla-ampuja, jolle yhteislähtö sopii mainiosti.

Suomalaisia ei nähdä naisten yhteislähdössä.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi