Jatkuuko Tandrevoldin kostoretki lauantaina Kollenin yhteislähdöissä?


MM-kisoissa täydellisesti epäonnistunut maailmancupin ykkönen on saapunut Holmenkollenille täynnä näyttöhalua.
Veijo Vaakanainen: 01.03.2024 20:28Ampumahiihto
Jatkuuko Tandrevoldin kostoretki lauantaina Kollenin yhteislähdöissä?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Ingrid Tandrevold
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon maailmancup Norjan Holmenkollenilla jatkuu lauantaina yhteislähdöillä. Naisten kilpailuun kuumimmassa vireessä saapuu perjantain yhteislähdön voitolla maailmancupin johtoaan vankistanut Norjan Ingrid Tandrevold.

MM-kisat Nove Mestossa olivat Tandrevoldille täyttä tervanjuontia, ja hän saa olla todella kiitollinen siitä, ettei viime vuonna tulleen uudistuksen myötä MM-kisoja enää lasketa osaksi maailmancupia. Muuten hän olisi menettänyt Tshekissä myös mahdollisuudet kokonaiscupin voittoon.

Perjantaina kotiyleisönsä edessä Norjan talviurheilun Mekassa nähtiin kuitenkin jälleen se sama Tandrevold, joka on ansainnut kauden aikana oikeuden kantaa cupin johtajan keltaista liiviä. Lauantaina Tandrevold pääseekin jatkamaan revanssiaan ja on varmasti perjantain voiton jälkeen täynnä itseluottamusta.

Kovan haasteen Tandrevoldille antaa ainakin kaksi viikkoa sitten hienot MM-kisansa yhteislähdön maailmanmestaruudella kruunannut Ranskan Justine Braisaz-Bouchet. Hurja ranskalaishiihtäjä ei aina ole penkalla parhaimmillaan, mutta tällä kaudella hän on onnistunut erityisen hyvin penkalla juuri yhteislähdöissä.

Ranskalaisista voittotaistoon on nostettava tietysti myös Nove Meston kuningatar Julia Simon, vaikka hän ei perjantain normaalimatkalla ollut aivan parhaimmillaan. Sama voidaan todeta myös yleensä vahvasta ampujasta Lou Jeanmonnot’sta, joka saavutti Nove Mestosta kaksi henkilökohtaista pronssia ja kaksi viestikultaa.

Italian Lisa Vittozzin vire jatkuu vahvana myös Oslossa. Perjantain neljäs sija kahdella sakolla oli häneltä normaalimatkalla jopa pieni epäonnistuminen, mutta toisaalta se jättää normaalimatkan maailmanmestarille sopivasti nälkää lauantaina odottavaan seuraavaan starttiin.

Ruotsin Elvira Öberg ei ole tällä kaudella ollut penkalla eikä ladulla samassa rautaisessa vireessä kuin aiempina vuosina. Hän onnistui kuitenkin hienosti perjantain kisassa sijoittuen toiseksi, joten nuorempi Öberg pääsee starttaamaan lauantain kisaan hyvä onnistuminen pohjalla.

Kotiyleisönsä edessä kisaavista norjalaisista kannattaa seurata ainakin perjantaina uransa ensimmäisen podiumpaikan saavuttanutta Ida Lieniä. Pystystä yleensä vain noin 56 prosentin todennäköisyydellä osuva norjalainen pääsee Tandrevoldin ja Öbergin tavoin starttaamaan lauantain kisaan hieno onnistuminen pohjalla. Toisaalta pystyprosentti ei lupaa yhteislähdöstä vastaavaa menestystä.

Saksan huippuampuja Vanessa Voigt oli MM-kisoissa yhteislähdön viides nollilla ja myös perjantain normaalimatkalla hän ampui tapansa mukaan erinomaisesti ja oli tuloslistalla varsin korkealla. Voigtin hiihtovauhti ei riitä lähtökohtaisesti palkintosijoille, mutta jos Kollenin haastavat tuuliolot lähettävät vastustajat liian monta kertaa sakkoringeille, voi superhyvä ampuja Voigt yllättää.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi