Ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyy naisten yhteislähtöön


Viimeistä viedään. Ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyy sunnuntaina.
Etusuora: 18.03.2023 20:28Ampumahiihto
Ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyy naisten yhteislähtöön
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Ingrid Tandrevold
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten yhteislähtö käynnistyy Holmenkollenilla sunnuntaina kello 16.10.

Naisten päätöskilpailussa ei riitä maailmancupin kokonaiskisan voittotaistelun osalta jännitettävää, sillä Julia Simon on varmistanut cupin voiton. Sen sijaan muista palkintokorokesijoista tullaan näkemään vielä tiukka kamppailu.

Maailmancupin tilanne

#UrheilijaPisteet
1.Julia Simon 🇫🇷1048
2.Dorothea Wierer 🇮🇹877
3.Lisa Vittozzi 🇮🇹854
4.Denise Herrmann-Wick 🇩🇪834
5.Elvira Öberg 🇸🇪764
6.Ingrid Landmark Tandrevold 🇳🇴709
7.Marketa Davidova 🇨🇿643
8.Hanna Öberg 🇸🇪620
9.Anais Chevalier-Bouchet 🇫🇷610
10.Lisa Theresa Hauser 🇦🇹574

22. Mari Eder 301
28. Suvi Minkkinen 207
52. Nastassia Kinnunen 80

Ranskalaiset ovat olleet kauden kolmessa yhteislähtökilpailussa vahvoja: Simon on ollut palkintokorokkeella jokaisessa maailmancupin yhteislähdössä ja MM-kisoissa hän oli kolmas. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisella rytinällä Simon ampaisee matkaan, sillä hänellä ei ole kisassa käytännössä mitään panosta enää maailmancupin kokonaistilanteiden kannalta.

Muista ranskalaisista tähän kauteen uransa päättävä Anais Chevalier-Bouchet on kaksi kertaa sijoittunut kolmanneksi ja MM-areenallakin hän oli komeasti neljäs. Myös Lou Jeanmonnet on noussut kauden aikana kertaalleen palkintokorokkeelle. Chloe Chevalier oli pikakisan nelonen puhtaalla ammunnalla ja häneltä vaaditaan huippuammuntaa myös sunnuntaina, jos mielii kutitella palkintosijoja.

Chevalier-Bouchetín tavoin kisan jälkeen eläköityvä urheilija on Denise Herrmann-Wick, joka voitti lauantain pikakisan. Ennen Holmenkollenia näytti jo siltä, että saksalaisen terävin meno jäi MM-kotikisoihin, mutta näin ei suinkaan ollut. Nolla-ammunnan lisäksi Herrmann-Wickin hiihtovauhti oli hyvää verrattuna kahteen edelliseen maailmancup-viikonloppuun. Herrmann-Wickillä on myös kisassa panosta maailmancupin kokonaistilanteen kannalta.

Lisa Vittozzi ja Indrid Landmark Tandrevold ovat nopeita ja tarkkoja ampujia. Todennäköisesti edes toinen heistä tekee tasona mukaisen suorituksen, mikä tarkoittaa vähintäänkin sijoittumista aivan palkintokorokesijojen tuntumaan. Marte Olsbu Röiseland lopettaa huikean uransa sunnuntain yhteislähtöön ja on varmasti selvää, että hän haluaa tehdä sen näyttävästi. Röiseland oli kuitenkin poikkeuksellisen heikko hiihtovauhdissa lauantain pikakisassa, mikä herättää kysymysmerkkejä.

Maailmancupin vitosen Elvira Öbergin saapumista kisaamaan Holmenkollenille arvuuteltiin ennen kisoja. Elviran meno on ollut huonoa jo pitkään ja lauantain pikakisan perusteella meno ei ole ainakaan parantunut. Hanna Öberg on sen sijaan hyvässä kunnossa ja sijoittui pikakisassa toiseksi ja tulee taistelemaan voitosta sunnuntaina.

Pienoisia yllätysnimiä yhteislähtöön voisivat olla Lena Haecki-Gross sekä Marketa Davidova. Molemmat ovat vahvoja hiihtäjiä ja myös lauantain pikakisa oli heiltä hyvää tekemistä. Ammunta ei kuulu kaksikon vahvuuksiin, mutta jos se huippupäivä penkalla osuisi kauden päätöskisaan?

Suomalaisista kisassa on mukana Mari Eder ja Suvi Minkkinen.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi