Onko naisten yhteislähdössä jälleen sinikeltaiset juhlat? Jatkuvatko Suvi Minkkisen vahvat ampumasuoritukset?


Naisten päätösmatkalla nähdään todennäköisesti hieno taisto mitaleista. Ammunnoissa loistaneelta Suvi Minkkiseltä toivotaan hyvää lopetusta kisoille.
Veijo Vaakanainen: 18.02.2023 19:58Ampumahiihto
Onko naisten yhteislähdössä jälleen sinikeltaiset juhlat? Jatkuvatko Suvi Minkkisen vahvat ampumasuoritukset?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Hanna Öberg
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon MM-kisat päättyvät Saksan Oberhofissa myös naisten osalta yhteislähtöön, johon mukaan on otettu vain maailmancupin viidentoista kärki ja viisitoista muuta MM-kisoissa parhaiten suoriutunutta urheilijaa. Tähän valikoituun joukkoon on mukaan mahtunut myös normaalimatkalla upeasti kahdeksanneksi sijoittunut Suvi Minkkinen.

Jos miesten puolella yhteislähtöön on vain yksi suosikki, niin naisten puolella tilanne on paljon mielenkiintoisempi. Hyvin monella naisella on sunnuntaina mahdollisuus nousta mitaleille tai voittaa jopa koko kilpailu.

Ruotsalaisten kisat ovat toistaiseksi sujuneet todella hyvin. Siksi voisi olettaa, että loistavassa menestyskierteessä oleva joukkue pystyisi kasvattamaan mitalitiliään myös päätöspäivänä. Sinikeltaisten vahvin kortti on toistaiseksi ollut Hanna Öberg, joka on saavuttanut henkilökohtaisissa kisoissa yhden kullan ja yhden hopean.

Hienoon hiihto- ja ampumavireeseen päässyt Öberg on tälläkin kertaa yksi suosikeista. Tosin hänen on pystyttävä tälläkin kertaa ampumaan yli kauden keskiarvonsa, jotta mitaliputki jatkuisi. Itseluottamuksensa huipulla oleva Öberg on joka tapauksessa kuitenkin varmasti kaikkien papereissa yksi suurimmista suosikeista.

Öbergin takana henkilökohtaisista kisoista yhden hopean ja yhden pronssin saavuttanut Linn Persson on myös yksi yhteislähdön suosikeista. Heidän lisäkseen on tarkkailtava myös Öbergin nuorempaa siskoa Elviraa, mikäli hän on toipunut sairasteluista riittävän hyvään iskuun.

Ruotsalaisjuhlien suurin haastaja on maailmancupin johtaja ja takaa-ajon maailmanmestari Julia Simon. Jo kokenut ranskalainen on usein ollut hieman epävarma ampuja, mutta hyvänä päivänä hän on lähes pitelemätön. Erityisesti viimeisellä lenkillä hän on pelottavin mahdollinen vastustaja haastajilleen.

Pikamatkan maailmanmestari ja takaa-ajon hopeamitalisti Denise Herrmann-Wick kuuluu myös kisan ennakkosuosikkeihin. Kotiyleisön pikakisassa mylvimään saanut Herrmann-Wick on osoittanut olevansa ampumahiihdon puolella kovimman mahdollisen luokan arvokisaurheilija, eli hän on melko varma valinta vetokupongille myös sunnuntaina.

Takaa-ajossa pronssille yltänyt Marte Röiseland on myös nimi, jota ei missään nimessä saa unohtaa. Kautensa vasta tammikuussa aloittamaan päässyt Röiseland on jälleen saanut viritettyä itsensä mitalikuntoon, eikä kukaan olisi yllättynyt, jos Röiseland saisi jälleen yhden mitalin lisää jo ylipursuavaan palkintokaappiinsa.

Normaalimatkalla kullan viimeisen laukauksen hutiin menettänyt Lisa Vittozzi saa sunnuntaina uuden mahdollisuuden nousta arvokisavoittajaksi. Tällä kaudella aivan uuden vaihteen laskusuuntaiselle uralleen saanut Vittozzi on salamannopeana ampujana ja riittävän vahvana hiihtäjänä ehdottomasti yksi ennakkosuosikeista.

Hänen maannaisensa kaiken voittanut Dorothea Wierer on sen sijaan hakenut virettä läpi koko kisojen. Hänellä on kuitenkin vielä yksi mahdollisuus kirkastaa kisansa, aivan kuten Kaisa Mäkäräinen niin monta kertaa onnistui oman uransa aikana tekemään.

Suvi Minkkisellä on viimeisenä kisapäivänä ainoastaan voitettavaa. Häneen ei kohdistu suuria menestysodotuksia, joten hän voi lähteä kisaan yksi kierros ja ammunta kerrallaan ja katsoa, millä sijalla hän lopulta on maalissa. Kisat ovat jo joka tapauksessa tuoneet hänelle uran parhaan onnistumisen.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi