Suvi Minkkinen tavoittelee uransa parasta sijoitusta lauantain yhteislähtökilpailussa


Ensimmäistä kertaa urallaan yhteislähtöön selviytyneen Minkkisen lisäksi myös Mari Eder on mukana lauantain kilpailussa.
Veijo Vaakanainen: 11.03.2022 20:38Ampumahiihto
Suvi Minkkinen tavoittelee uransa parasta sijoitusta lauantain yhteislähtökilpailussa
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Suvi Minkkinen
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten tapaan myös naisilla on ohjelmassa yhteislähtökilpailu ampumahiihdon maailmancupissa Otepäässä. Kilpailussa nähdään mukana pitkästä aikaa kaksi suomalaisnaista, kun Mari Ederin lisäksi myös Suvi Minkkinen selviytyi perjantain hienon suorituksen jälkeen mukaan lauantain kilpailuun.

Yhteislähtöpaikka on Minkkiselle hänen maailmancup-uransa ensimmäinen. Olympialaisten pettymyksistä huolimatta erityisesti hurjana ampujana tunnettu Minkkinen on tehnyt tälle kaudelle suuren tason noston, mistä myös pääsy yhteislähtöön on selkeä osoitus.

Lauantain kilpailussa Minkkisellä voi hyvinkin olla mahdollisuus parantaa hänen uransa toistaiseksi parasta sijoitusta, joka on 18:s. Tämän kauden aikana tauluja lähes 92 prosentin varmuudella tiputtanut suomalainen voi hyvinkin ampua kaikki neljä paikkaa nollille ja silloin hän on lopputuloksissa erittäin korkealla.

Minkkisen menestys edellyttää kuitenkin sekä nopeaa että ennen kaikkea tarkkaa ammuntaa. Hiihtovauhdissa suomalainen antaa edelleen erittäin paljon tasoitusta, sillä perjantain pikakisassa hän oli ladulla 51:nneksi nopein häviten kovinta vauhtia pitäneelle Justine Braisaz-Bouchet’lle 7,5 kilometrin matkalla reilut puolitoista minuuttia.

Kilpailun kärkitaiston arvioiminen on erittäin hankalaa. Olympialaisten jälkeen naisten kolmessa henkilökohtaisessa kilpailussa seitsemän eri naista on ollut podiumilla ja jokaisessa kisassa on ollut eri voittaja. Lisäksi olympialaisiin asti kautta hallinneen Marte Olsbu Röiselandin otteissa on näkynyt pitkän kauden aiheuttamaa väsymystä.

Siitäkin huolimatta norjalainen on tälläkin kertaa yksi suurimmista suosikeista samoin kuin hänen maannaisensa Tiril Eckhoff, vaikka molemmat olivatkin perjantain kisassa sekä hiihdossa että ammunnassa hieman alavireisiä. Lauantaina molemmilla on kuitenkin uusi mahdollisuus nousta mukaan kärkitaistoon.

Perjantain voittaja Julia Simon on luonnollisesti yksi suurimmista ennakkosuosikeista myös lauantaina, etenkin kun yhteislähdöt ovat usein sopineet Simonille erittäin hyvin. Ranskalaisen haasteet ovat kuitenkin ammuntapaikalla, sillä hän on pudottanut tauluja vain reilun 80 prosentin varmuudella.

Loppukauden vahvassa vireessä ollut Denise Herrmann on myös potentiaalinen voittajasuosikki lauantaina. Saksalainen on ollut olympialaisten jälkeen kaikissa kisoissa neljän parhaan joukossa ja hänen hiihtovauhtinsa on ollut paljon parempaa kuin aiemmin tällä kaudella. Hyvänä ammuntapäivänä Herrmannia on siis lähes mahdotonta voittaa.

Mielenkiintoinen nimi on myös Herrmannin maannainen Vanessa Voigt, joka saavutti perjantain pikakilpailussa uransa ensimmäisen palkintosijan. Selvästi kauden edetessä hiihtovauhtiaan parantanut Voigt ampuu tauluja alas 91,5 prosentin varmuudella, joten hänellä on kaikki edellytykset nousta lajin seuraavaksi saksalaistähdeksi.

Ruotsalaiset Öbergin sisarukset Elvira ja Hanna kuuluvat siihen urheilijajoukkoon, joilla on hiihtovauhtinsa puolesta jokaisessa kisassa mahdollisuus nousta kärkitaistoon. Hanna suoriutui pikakilpailussa hienosti sekä ammunnassa että hiihdossa, mutta Elvira ampui jälleen yhden sakon liikaa noustakseen aivan terävimpään kärkeen. Ammunnan onnistuminen on lauantaina heidänkin kohdallaan kriittistä menestyksen kannalta.

Suvi Minkkisen lisäksi myös Mari Eder on mukana yhteislähtökilpailussa. Perjantaina ampumapaikalla nähtiin jälleen valitettavan tuttua Ederiä, kun suomalainen kiersi sakkoringin peräti viidesti. Ennusmerkit eivät siis ole lauantain kilpailuun erityisen hyvät, varsinkin kun tällä kertaa ohjelmassa on puolet enemmän ammuttavia laukauksia.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi