Löytyykö Julia Simonille pysäyttäjää? Mari Eder hakee onnistumista Ruhpoldingin naisten yhteislähdössä - Katso lähtölista


Naisten yhteislähtökilpailu päättää sunnuntaina Ruhpoldingin maailmancup-rupeaman.
Etusuora: 15.01.2023 08:53Ampumahiihto
Löytyykö Julia Simonille pysäyttäjää? Mari Eder hakee onnistumista Ruhpoldingin naisten yhteislähdössä - Katso lähtölista
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Naisten yhteislähtö käynnistyy sunnuntaina klo 15.45. YLE2 televisioi.

30 naisen takuujännittävä yhteislähtökilpailu kruunaa Ruhpoldingin maailmancupkisat sunnuntaina. Suomalaisista massastartissa on mukana torstain normaalimatkalla ammuntansa kanssa tuskaillut Mari Eder. Hiihtovauhti Ederillä oli hyvää tasoa sekä normaalimatkalla että lauantain viestissä, joten mikäli täplät putoavat sunnuntaina omalla parhaalla tasolla, pystyy Eder taistelemaan sijoituksesta kymmenen kärjessä.

Yhteislähdön lähtölista

NroUrheilija
1SIMON Julia FRA
2ÖBERG Elvira SWE
3VITTOZZI Lisa ITA
4WIERER Dorothea ITA
5HERRMANN-WICK Denise GER
6TANDREVOLD Ingrid Landmark NOR
7HAUSER Lisa Theresa AUT
8DAVIDOVA Marketa CZE
9PERSSON Linn SWE
10ÖBERG Hanna SWE
11JEANMONNOT Lou FRA
12CHEVALIER-BOUCHET Anais FRA
13BATOVSKA FIALKOVA Paulina SVK
14VOIGT Vanessa GER
15MAGNUSSON Anna SWE
16EDER Mari FIN
17CHAUVEAU Sophie FRA
18CHEVALIER Chloe FRA
19GASPARIN Aita SUI
20KNOTTEN Karoline Offigstad NOR
21HÄCKI-GROSS Lena SUI
22GASPARIN Elisa SUI
23WEIDEL Anna GER
24SCHNEIDER Sophia GER
25COLOMBO Caroline FRA
26RÖISELAND Marte Olsbu NOR
27STREMOUS Alina MDA
28JISLOVA Jessica CZE
29DZHIMA Yuliia UKR
30SLETTEMARK Ukaleq Astri GRL


Yhteislähdön suosikiksi nostamme häkellyttävän kovassa ja varmassa iskussa läpi alkukauden kilpailleen Ranskan Julia Simonin. Viestin huilannut Simon oli normaalimatkan kolmas yhdellä sakolla ja piti ladulla toiseksi kovinta vauhtia. Kauden ainoassa yhteislähdössä maailmancupia johtava Simon oli toinen. Simonin tämän hetken tasoa kuvaa se, että hän on ollut podiumilla viidessä viimeisessä maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa.

Ruotsin sisaruskaksikko Elvira ja Hanna Öberg kuuluvat Simonin ykköshaastajiin. Normaalimatkan kutonen Elvira Öberg huilasi viestin ja lienee valmis taistelemaan yhteislähdön voitosta. Hiihtovauhti normaalimatkalla ei tosin Elviralla ollut aivan totuttua: hän oli hiihtoajoissa "vasta" viidenneksi nopein.

Hanna Öberg palasi huilin jälkeen Ruhpoldingiin vahvassa iskussa. Hän oli normaalimatkalla viides ja oli viestissäkin hyvässä vauhdissa, vaikka takertelikin makuulla kolmen varapatruunan verran.

Ruhpoldingissa häikäisevästi esiintynyt italialaiskaksikko Lisa Vittozzi-Dorothea Wierer kuuluu sunnuntain suosikkien joukkoon. Vittozzi sai vihdoin nappionnistumisen ja otti voiton torstain normaalimatkan kisasta. Wierer oli kisan nelonen. Molemmat olivat myös Italian hopeaviestissä hyvässä vireessä. Kumpikin on ampunut loistavasti: kahdessa kisassa yhteensä 30 laikasta on pudonnut 28. Myös suksi on kulkenut: Vittozzi oli normaalimatkan kolmanneksi nopein hiihtäjä ja Wierer kuudenneksi nopein.

Kotiladuillaan hiihtävä Denise Herrmann-Wick oli normaalimatkan ylivoimaisesti nopein hiihtäjä, mutta kolme ohilaukausta oli liikaa. Viestissä suksi kulki jälleen ankkuriosuuden liukkainta vauhtia ja täplät putosivat kahdella varapatruunalla. Mikäli ammunta vire paranee sunnuntain kilpailuun, on Herrmann-Wick kotiyleisön edessä voittotaistossa.

Norjan Marte Olsbu Röiselandin hiihtovauhti oli kateissa normaalimatkan kisassa ja menestyminen yhteislähdössä vaatisi roimasti parempaa tekemistä ladulla. Viestissä hän esitteli parempaa virettä pudoteltuaan täplät ilman varakuteja. Samaan pystyi Norjan viestivoittoon ankkuroinut Ingrid Landmark Tandrevold. Yhteislähdöissä viihtyvä Tandrevold pystyy onnistuessaam osallistumaan sunnuntaina jopa voittotaistoon.

Kauden ainoan massalähdön voittanut Itävallan Lisa Theresa Hauser ei ole päässyt aivan aiempien kauden vireeseensä, sillä Annecyn yhteislähdön voitto on itävaltalaisen kauden ainoa palkintopallisijoitus. Normaalimatkalla hän hävisi Herrmann-Wickillä yli puolitoista minuuttia. Tältä pohjalta olisi yllätys, mikäli kevään 2021 yhteislähdön maailmanmestari osallistuisi sunnuntaina voittotaistoon.

Ruotsin Linn Persson nostetaan vielä esiin yhtenä potentiaalisena menestyjänä. Ammuntaprosenttiaan hurjasti tälle kaudelle 91 %:iin nostanut ruotsalainen on edennyt myös ladulla liukkaasti, eikä kärkipään sijoitus sunnuntaina yllättäisi lainkaan.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi