Kuka suoriutuu parhaiten Anterselvan ohuessa ilmanalassa? – naisten yhteislähtö sunnuntaina


Naisten yhteislähtö Anterselvassa sunnuntaina on viimeinen ampumahiihdon maailmancupin lajitapahtuma ennen kahden viikon päästä käynnistyviä MM-kisoja.
Etusuora: 21.01.2024 08:08Ampumahiihto
Kuka suoriutuu parhaiten Anterselvan ohuessa ilmanalassa? – naisten yhteislähtö sunnuntaina
Kuva: Julia Niiranen.
Veikkaus
Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Edelliskauden maailmancupin voittaja Julia Simon osoitti Anterselvan korkeuksissa huippukuntoa. Ranskalainen hiihti kahdella sakolla kovaa kyytiä ja näin edellisen viikonlopun hyvät otteet saivat vahvistuksen, että nainen on pelottavan kovassa nousukunnossa ennen ampumahiihdon MM-kisoja.

Lou Jeanmonnot aloitti kautensa hyvin, mutta sairastelujen myötä nainen menetti parhaan teränsä, kunnes viimeisimmissä kisoissa on jälleen alkanut tapahtua. Nuori Jeanmonnot kaataa tauluja reilulla 90 % varmuudella, mikä on valttia neljän ammunnan yhteislähdössä.

Ranskalaisille vaikuttaa muutenkin sopivan korkealla kisaaminen mainiosti, mikä näkyi heidän vahvana kokonaispanoksena hiihtoajoissa lyhennetyllä normaalimatkalla. Sen sijaan kauden komeetta Justine Braisaz-Bouchet on ollut vaisuhko Ruhpoldingin kisaviikonlopusta lähtien. Hän ei kisannut lauantaina viesteissä, joten nainen lähtee kilpasisariaan palautuneempana kisaan.

Ingrid Landmark Tandrevold on varma nimi kärkitaistoon. Landmark on parhaimmillaan neljän ammunnan kisoissa, jotka hän on selvittänyt tällä kaudella yleisesti noin kahdella sakolla, mikä olisi hyvä suoritus myös sunnuntaina. Norjan Juni Arnekleivia ei pidä myöskään sivuuttaa, mutta tiukassa hiihtokisassa hän ei liene se vahvin kiritykki.

Ruotsin Elvira Öberg valitteli normaalimatkan kisan jälkeen, että hänellä oli ongelmia sopeutua ohueen ilmanalaan ja tämä näkyi kyllä myös kellossa, sillä hän teki kenties kauden heikoimman suorituksen ladulla. Lauantain viestissä hiihto oli jo parempaa, mutta ammunta totuttuun tapaan heikkoa. Vaikea nähdä naisen osalta mitään huippuonnistumista myöskään sunnuntaina.

Sen sijaan Lisa Vittozzilta kotitantereellaan voidaan odottaa kovaa suoritusta yhteislähdössä, vaikka kyseinen kisamuoto on ainoa, jossa hän ei ole onnistunut maailmancupin kisaa voittamaan. Italialaisen kauden ammuntaprosentilla 92 % jo kaksi sakkoa on heikommin kuin keskiarvo.

Nostetaan vielä esille pari muuta huippuampujaa, jotka molemmat ovat saksalaisia. Vanessa Voigt on ampunut edelliset kymmenen ammuntaa puhtaasti ja hän voitti yhdessä Justus Strelow´n kanssa parisekaviestin lauantaina. Voigt voi hyvinkin näpytellä matkan nollilla, mutta riittääkö vauhti suksella? Franziska Preuss on kauden jokaisessa startissaan sijoittunut yhdeksän parhaan joukkoon. Preussin vahvuus on Voigtin tavoin ammuntatyöskentely, mutta myös hiihtovauhti on ollut tällä kaudella noususuunnassa. Preuss ei kisannut lauantaina, joten hän lähtee kisaan hieman kilpakumppaneitaan tuoreempana.

Lena Häecki-Gross tekee uransa parasta kauttaan ja Anterselva sopii sveitsiläiselle mainiosti kisapaikkana. Olisi kuitenkin melkoinen temppu jos hän uransa ensimmäisen maailmancupin voiton jälkeen onnistuisi jälleen mainiosti. Häecki-Gross on urallaan kolme kertaa selvittänyt tiensä kymppisakkiin yhteislähdössä.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten yhteislähtö, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi