Neprjajeva yhteislähdön voittoon Val di Fiemmessä - Matintalo ja Pärmäkoski upeasti viides ja kuudes


Tour de Skin finaaliviikonloppu alkaa perinteisen yhteislähdöillä. Suomalaisilta voidaan odottaa kisassa vahvaa suorittamista.
Etusuora: 08.01.2021 17:06Hiihto
Neprjajeva yhteislähdön voittoon Val di Fiemmessä - Matintalo ja Pärmäkoski upeasti viides ja kuudesVeikkaus
Johanna Matintalo vakuutti Rovaniemien Suomen Cupin sprintissä. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Naisten 10 km yhteislähdön, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Val di Fiemme, Tour de Ski 8.1.2021


Naisten yhteislähtö 10 km (p)

#UrheilijaTulos
1.Natalia Nepryaeva30.35,5
2.Katharina Hennig 🇩🇪+2,4
3.Ebba Andersson 🇸🇪+4,1
4.Teresa Stadlober 🇦🇹+6,6
5.Johanna Matintalo 🇫🇮+7,2
6.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+9,9
7.Alisa Zhambalova+13,7
8.Yulia Stupak+15,1
9.Jessica Diggins 🇺🇸+24,0
10.Yana Kirpichenko+27,3

Jasmi Joensuu (FIN) DNS

Miesten yhteislähtö 15 km (c)

#UrheilijaTulos
1.Alexander Bolshunov41.33,7
2.Francesco de Fabiani 🇮🇹+1,8
3.Alexey Chervotkin+3,7
4.Ilia Semikov+6,7
5.Janosch Brugger 🇩🇪+7,6
6.Ivan Yakimushkin+7,6
7.Andrey Melnichenko+9,6
8.Gus Schumacher 🇺🇸+11,4
9.Thomas Westgaard Maloney 🇮🇪+14,3
10.Maurice Manificat 🇫🇷+14,9

16. Markus Vuorela +24,4
37. Juho Mikkonen +2.18,2
51. Lauri Lepistö +4.24,1


Ennakko ja vihje


Yhden välipäivänä jälkeen Tour de Ski on siirtynyt Italian Val di Fiemmeen, jossa kilpaillaan kiertueen kolme viimeistä osakilpailua. Ensimmäisenä kisapäivänä perjantaina Lago di Teseron hiihtostadionilla kilpaillaan perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailut.

Kisassa vielä mukana olevalle suomalaiskaksikolle Krista PärmäkoskiJohanna Matintalo perinteinen hiihtotapa on perinteisesti sopinut erittäin hyvin ja Pärmäkoski on usein hiihtänyt vahvoja hiihtoja Val di Fiemmessä. Tästä syystä suomalaisedustajilta voidaan odottaa kisasta hyvää menestystä.

Pärmäkoski on osoittanut olevansa vahvassa nousukunnossa ja vaikka edellinen osakilpailu Toblachissa ei ollutkaan Pärmäkosken vahvinta suorittamista, voidaan häneltä odottaa sijoitusta viiden kärkeen. Podiumvauhti on toistaiseksi Tourilla ollut suomalaiselle hieman liian kaukana, mutta ei tavoittamattomissa.

Matintalo puolestaan hiihti Toblachissa erittäin vahvan takaa-ajokilpailun ollen osuusajoissa peräti viidenneksi nopein. Tämän hiihdon perusteella odotukset perjantain kilpailuun ovat korkealla. Toistaiseksi Matintalon uran paras sijoitus maailmancupissa on 10:s, mutta perjantaina Matintalolla on erinomainen mahdollisuus tehdä uransa toistaiseksi kovin suoritus.

Voitto- ja podiumtaistoon yltäminen vaatisi kuitenkin molemmilta suomalaisilta täydellistä suoritusta. Realistinen tavoite molemmille onkin pääsy kymmenen parhaan joukkoon, mahdollisesti jopa kuuden parhaan joukkoon.

Tour de Skin tilanne


Naiset 5/8

#UrheilijaAika
1.Jessica Diggins 🇺🇸0:00
2.Rosie Brennan 🇺🇸+0.22
3.Yulia Stupak+0.58
4.Frida Karlsson 🇸🇪+1.29
5.Tatiana Sorina+1.53
6.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+2.08
7.Ebba Andersson 🇸🇪+2.08
8.Anmarija Lampic 🇸🇮+2.24
9.Katharina Hennig 🇩🇪+2.26
10.Natalia Nepryaeva+2.35
-------------
20.Johanna Matintalo 🇫🇮+4.42
37.Jasmi Joensuu 🇫🇮+8.17
-Katri Lylynperä 🇫🇮kesk
-Kerttu Niskanen 🇫🇮kesk


Jatkaako Stupak voittovireessä?


Ykkössuosikiksi kilpailuun on nostettava edellisen osakilpailun voittaja Venäjän Julia Stupak. Venäläinen on parantanut suorittamistaan kilpailu kilpailulta Tourin kuluessa ja perinteisen hiihtotyylin yhteislähtö sopii sprintin kautta normaalimatkojen huipulle nousseelle naiselle erinomaisesti.

Toblachissa kuntonsa jälleen löytänyt Ebba Andersson on toinen kilpailun ykkössuosikeista. Edelleen uransa avausvoittoa jahtaavan Anderssonin heikkous on kuitenkin sprinttiominaisuuksien puute loppuratkaisuissa. Voittaakseen kilpailun ruotsalaisen on pystyttävä pudottamaan haastajansa matkan aikana.

Yhteislähtömuotoisessa kilpailussa on huomioitava myös Linn Svahn, joka juhli voittoa Val Müstairin perinteisen massalähdössä. Ruotsalainen tippui Tourin kärkitaistosta odotetusti vapaan yhteislähdössä, mutta yksittäisissä kilpailuissa hän pystyy edelleen kärkitaistoon. Val di Fiemmen pitkät työpätkät voivat kuitenkin vielä olla liikaa nuorelle ruotsalaiselle. Oman kysymysmerkkinsä Svahnin päälle heittää myös torstaina uutisoitu koronavirustarunta, jonka todenperäisyys varmistuu perjantaina toisessa testissä.

Venäjän ykköshiihtäjäksi parin viime kauden aikana vakiintunut Natalia Neprjajeva on ollut Tourin suurimpia pettymyksiä. Toblachin takaa-ajossa hän kuitenkin löysi kadonneen vireensä ollen osuusajoissa toiseksi nopein. Jos vastaava vire jatkuu Val di Fiemmessä, on hänetkin huomioitava kärkitaistossa.

Suursuosikkina Tour de Skille lähtenyt Frida Karlsson suoritti todella heikosti Toblachin osakilpailuissa ainakin osittain leuanvedossa sattuneen onnettomuuden vuoksi. Siksi hänen suorituskykynsä on perjantain kisassa suuri arvoitus.

Tourin kärjessä olevalle yhdysvaltalaiskaksikolle Jessie DigginsRosie Brennan on edessä kohtalon päivä. Perinteisen yhteislähtö on kilpailu, jossa molemmilla on mahdollisuus hävitä Tour de Ski. Aiemmat suoritukset kuitenkin viittaavat siihen, että tällä kertaa Val di Fiemmessä ei nähdä yhdysvaltalaisilta sellaista romahdusta kuin monesti aiemmin.

Kilpailun terävimpään kärkeen on nostettava myös Saksan Katharina Hennig, joka vuosi sitten hiihti uransa ensimmäisen palkintosijan juuri Val di Fiemmen yhteislähdössä. Vahvalle perinteisen hiihtäjälle kisapaikka siis sopii, joten hän voi onnistuessaan jopa voittaa perjantain kilpailun.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaStupak
ToinenHennig, Neprjajeva, Svahn, Andersson
KolmasHennig, Neprjajeva, Svahn, Andersson, Lampic, Diggins, Kirpichenko
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy8.1. klo 16:33
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten 10 km yhteislähdön, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi