Parisekaviestissä on kaikki mahdollista, kuinka pärjäävät Suomen Mari Eder ja Tero Seppälä ampumahiihdon MM-kisoissa?


Ampumahiihdon MM-kisoissa on siirrytty viestivaiheeseen. Kolmen viestikilpailun putki aloitetaan torstaina mielenkiintoisella ja sähäkällä parisekaviestikilpailulla.
Etusuora: 20.02.2020 09:03Ampumahiihto
Parisekaviestissä on kaikki mahdollista, kuinka pärjäävät Suomen Mari Eder ja Tero Seppälä ampumahiihdon MM-kisoissa?Veikkaus
Mari Eder. Kuva: Miceman [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
Parisekaviesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat torstaina yllätysherkällä parisekaviestillä. Parisekaviesti on varsin poikkeuksellinen kilpailumuoto, jossa korostuu tarkka, mutta myös nopea ammunta. Tämän vuoksi lajissa on usein nähty myös isoja yllätyksiä. Esimerkiksi kolme viikkoa sitten maailmancupissa Viro oli toinen ja Kanada neljäs.

Koska joukkue koostuu yhdestä nais- ja mieshiihtäjästä, todella monella maalla on laittaa kilpailuun todella kilpailukykyinen pari. Suomelta kilpailuun lähtevät Mari Eder ja Tero Seppälä.

Seppälä pystyy nopeaan ammuntaan, mutta Eder ikävä kyllä ei. Eder pystyy kompensoimaan hiihtovauhdillaan, mutta koska hiihdettävä matka on niin lyhyt, eivät odotukset Suomen joukkuetta kohtaan ole korkealla.

Äärimmäisen tasaisessa kilpailussa kaikki on mahdollista kärjen takana, mutta ainakin noin kuusi maata ovat lähtökohtaisesti Suomen edellä, joten mitaleille ei ole kerta kaikkiaan mitään asiaa. Sijoitus kymmenen parhaan joukossa olisi jo huippusuoritus.

Useita tähtipareja liikenteessä


Parisekaviesti hiihdetään arvokisoissa historian saatossa vasta toista kertaa. Tämän lisäksi kilpailumuoto on tuttu maailmancupista sekä Gelsenkirchenissä, Veltins-Arenalla aina vuodenvaihteessa hiihdettävästä näytöskilpailusta.

Maailmancupissa harvoin nähdään pariviestissä kaikista parhaimpia pareja, mutta MM-mitalit selvästi kiinnostavat, sillä useampi maa on laittanut parasta pöytään. Vai miltä kuulostavat seuraavat parit?

  • Norja: Marte Olsbu Röiseland – Johannes Thingnes Bö
  • Italia: Dorothea Wierer – Lukas Hofer
  • Saksa: Franziska Preuss – Erik Lesser
  • Ranska: Anais Bescond – Emilien Jacquelin
  • Ruotsi: Hanna Öberg – Sebastian Samuelsson
  • Itävalta: Lisa Hauser – Simon Eder

Viime vuoden MM-kisoissa voiton vei juuri norjalaispari Röiseland-Bö, toiseksi ylsi Wierer-Hofer ja kolmanneksi kotikisoissaan Öberg-Samuelsson. Myös Itävalta oli samalla kokoonpanolla viime MM-kisoissa, joten näiltä mailta löytyy hyvää kokemusta kilpailumuodosta.

Kaksi MM-kultaa näissä kisoissa voittaneella Wiererillä on nyt hyvä mahdollisuus voittaa jo kolmas MM-kultansa kolmannessa perättäisessä kilpailussa.

Hofer-Wierer -duo on voittanut parisekaviestin myös maailmancupissa 2019, minkä lisäksi he juhlivat Veltins-Arenalla 2018 rahakkaan kutsukilpailun voittoa. Kokemusta ja menestystä siis löytyy.

Hallitsevista maailmanmestareista Röiseland hiihti tällä kaudella Gelsenkirchenissä näytöskilpailun voittoon Vetle Sjåstad Christiansenin kanssa.

Myös Hauserin ja Ederin rekordi on komea. Parivaljakko on kilpaillut maailmancupissa parisekaviestissä seitsemän kertaa ja ollut aina palkintopallilla! Viime vuoden MM-kisoissa duo oli katkerasti kahdeksas, mutta nyt parivaljakko kuuluu jälleen suosikkeihin.

Nopea ammunta tuo suosikit kärkitaistoon


Kuuden kovan maan lisäksi taustalla on todella paljon pareja, joilla on nopeita ampujia. Mikäli taulut putoavat altavastaajilla tiuhaan, lyhyellä matkalla edes suursuosikit eivät pysty hiihtämään kovin kaukaa enää karkulaisia kiinni.

Tämän vuoksi kilpailumuodossa on monilla mailla mahdollisuuksia superyllätyksiin – jopa maailmanmestaruuteen.

Tämä nähtiin jo Pokljukassa, kun upeasti toiseksi hiihtänyt Viro (Regina Oja-Rene Zhakna) sekä neljänneksi hiihtänyt Kanada (Emma Lunder-Christian Gow) näyttivät tekemisen mallia. Molemmat maat ovat nyt MM-kisoissa mukana samalla parilla.

Edellä mainittujen lisäksi tulee nostaa esiin vielä Venäjä (Larisa Kuklina-Matvey Eliseev) ja Ukraina (Anastasia Merkushyna-Dmitri Pidruchnyi), jotka molemmat pystyvät todella korkealle tulosliuskalla.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Varsin arvoituksellisessa kilpailussa voi käydä mitä vain. Italia, Norja ja Itävalta vakuuttavat eniten. Saksan Preuss on todella nopea ampuja ja Lesser tulee täysin levänneenä tähän kilpailuun. Yllättäjistä parhaiten maistuu Venäjä, jolla on kaksi loistavaa ampujaa.

Peli-idea - Supertripla 3

1.Norja, Itävalta, Italia
2.Norja, Itävalta, Italia, Venäjä, Saksa
3.Norja, Itävalta, Italia, Venäjä, Saksa
Rivimäärä36 riviä
Rivin hinta7,20 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy20.2.2020 klo 16:13
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Parisekaviesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi