Ampumahiihdon MM-kisoissa torstaina yllätysherkkä parisekaviesti - Lue ennakko kilpailuun!


Ampumahiihdon MM-kisoissa kilpaillaan torstaina mielenkiintoinen parisekaviesti, jossa on totuttu näkemään yllätyksiä.
Etusuora: 14.02.2024 21:38Ampumahiihto
Ampumahiihdon MM-kisoissa torstaina yllätysherkkä parisekaviesti - Lue ennakko kilpailuun! Veikkaus
Pavel Hrdlička, Wikipedia [CC BY-SA 3.0]
Parisekaviesti , pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ympyrä tietyllä tapaa sulkeutuu, sillä parisekaviesti hiihdettiin ensimmäistä kertaa nimenomaan Tsekin Nove Mestossa vuoden 2015 maailmancupissa. Ampumahiihdon MM-kisoissa parisekaviestiä on kilpailtu vuodesta 2019.

Yllätysherkässä lajimuodossa useammalla maalla on mahdollisuus mitaleihin, vaikka historian valossa Norja on ollut tälläkin matkalla omaa luokkaansa. Neljästä MM-parisekaviestistä Norja on voittanut kolme ja ollut kerran toinen.

Muut mitalit on jaettu Itävallan, Italian, Ranskan, Ruotsin ja Saksan kesken. Maailmancupissa parisekaviestiä on kuitenkin hiihdetty useammin ja kun otantaa on enemmän, myös yllätysherkkyys tulee paremmin esille. Maailmancupissa vähintään kerran podiumille ovat yltäneet muun muassa Ukraina, Sveitsi, Latvia, USA, Viro, Kazakstan ja Kanada.

Parisekaviestit MM-kisoissa

KilpailuTulokset
Oberhof 2023Norja 🇳🇴 - Itävalta 🇦🇹 - Italia 🇮🇹
Pokljuka 2021Ranska 🇫🇷 - Norja 🇳🇴 - Ruotsi 🇸🇪
Anterselva 2020Norja 🇳🇴 - Saksa 🇩🇪 - Ranska 🇫🇷
Österdund 2019Norja 🇳🇴- Italia 🇮🇹 - Ruotsi 🇸🇪


Norja ja Ranska suosikkeina kilpailuun


Norja, Ranska, Saksa, Ruotsi ja Italia saavat todella vahvat joukkueet kilpailuun, mutta näistä kaksi ensin mainittua tulee nostaa kuitenkin suosikeiksi kilpailuun.

Norja tulee puolustamaan MM-mitalia kaksikolla Johannes Thingnes Bö - Ingrid Landmark Tandrevold. Tarkkojen ampujien sijaan Norja valitsi viestiin kovimmat hiihtäjänsä.

Naiset hiihtävät tänä vuonna ankkuriosuuden, joten Tandrevoldin pystyammunnan varassa on paljon. Toki mahdollista on, että Norja pystyy myös karkaamaan Bön vetämänä miesten osuuksilla.

Ranska lyö kilpailuun kivikovan parin Quentin Fillon Maillet - Lou Jeanmonnot. Hieman täytyy silti ihmetellä valintaa, sillä Julia Simon ja Emilien Jacquelin olisivat olleet ominaisuuksiltaan ilmiömäinen kaksikko tähän kilpailumuotoon. Nopeat ampujat, jotka ovat aina parhaimmillaan yhteislähdöissä tai viesteissä, kun kilpaillaan urheilija urheilijaa vastaan.

Normaalimatkalla kultaa ja takaa-ajossa hopeaa voittanut Lisa Vittozzi on takuuvarma tekijä Italian joukkueessa, mutta Tommaso Giacomelin ammuntavarmuus on ollut tipotiessään. Giacomel on pudottanut viidessä edelliskilpailussa taulut vain 75-prosenttisesti alas, kun Vittozzin vastaava lukema on 96,7%.

Saksa onnistui hyvin sekä naisten että miesten normaalimatkoilla, joten suksihuolto lienee paremmin kunnossa. Parisekaviestissä joukkue panostaa ammuntavarmuuteen, mikä lienee oikea strategia. Tasavahva kaksikko, Justus Strelow - Vanessa Voigt on valmis iskemään, mikäli kovimmat hiihtomaat takertelevat penkalla.

Suosikkiosaston täydentää Ruotsin kokenut duo Sebastian Samuelsson - Hanna Öberg. Molempien suoritustaso on kuitenkin heitellyt paljon, joten tähän kilpailuun Ruotsi on pieni kysymysmerkki.

Yllättäjäehdokkaat: Latvia iskee takaisin mitalikantaan?


Yllättäjäehdokkaista mielenkiintoisin on Sveitsin kaksikko Lena Häcki-Gross - Niklas Hartweg. Molemmat ovat todella nopeita ampujia ja riittävän nopeita ladulla taistellaakseen jopa voitosta.

Myös Latvian pari Baiba Bendika - Andrejs Rastorgujevs tulee huomioida etukäteisarvioissa. Naisten pikamatkalla Bendika oli vakuuttavasti viides ja Rastorgujevs miesten sprintissä 12:s ja normaalimatkalla jopa neljäs.

Hiihtovauhti nopeilla ampujilla riittää hyvin, mutta Bendikan pystyammunta on aina ollut pieni kysymysmerkki. Viime vuoden maailmancupissa sama pari oli kuitenkin kolmas juuri Nove Mestossa, joten kilpailumuoto selkeästi sopii Latvian parille.

Mikäli laikat putoavat, jopa MM-mitali on mahdollinen. Latvia on voittanut ennen tätä kaksi MM-pronssia, joten täysin historiallinen mitali ei olisi. Kaksi edellistä Latvian MM-mitalia ovat Ilmars Bricisin nimissä, vuosien 2001 ja 2005 MM-kilpailuista.

Kokenut Itävalta jokerikorttina


Itävallan nopeat ampujat Lisa Hauser ja Simon Eder ovat suorastaan parisekaviestin veteraaneja, sillä he ovat edustaneet Itävaltaa ensimmäistä kertaa parina jo vuonna 2016.

Aiempina vuosina kaksikko olisi laskettu suoraan suosikkeihin tälle matkalle, mutta tämä kausi on ollut molemmille henkilökohtaisilla matkoilla hyvin hankala. Maailmancupin parisekaviesteissä kaksikko on tosin ollut kerran viides ja kerran kolmas. Tämä antaa varmasti itseluottamusta kilpailuun.

Kummankaan hiihtovauhti ei enää ole ollut normaalilla tasolla, joten hieman erikoisempi kilpailumuoto saattaa olla näiden kisojen ainoa mahdollisuus mitaliin. Sama pari juhli MM-hopeaa viime vuonna ja on ollut useita kertoja maailmancupin podiumilla tällä matkalla.

Parisekaviestissä on mukana peräti 28 maata, Kreikkaa ja Kroatiaa myöten. Suomi lähtee mielenkiintoiseen kilpailuun parhaalla parillaan, Otto Invenius - Suvi Minkkinen. Etenkin kiertueen nopeimpiin ja tarkimpiin ampujiin kuuluvalle Minkkiselle matka sopii loistavasti, joten Suomelta voi hyvin odottaa nousua kymmenen parhaan joukkoon.

Katso kohteet ja kertoimetKatso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Parisekaviesti , pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi