Parisekaviesti torstaina Oberhofin MM-kisoissa - Katso lähtölistat


Parisekaviesti on Oberhofin MM-kisojen tämän päivän ainoa lajitapahtuma.
Etusuora: 15.02.2023 19:54Ampumahiihto
Parisekaviesti torstaina Oberhofin MM-kisoissa - Katso lähtölistat
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Marte Olsbu Røiseland
Parisekaviesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Torstaina Oberhofin MM-kisoissa kilpaillaan parisekaviestin merkeissä. Tämän jälkeen vietetään välipäivää, kunnes lauantaina kisataan viestit ja sunnuntaina yhteislähdöt.

Jos jollakin on jäänyt vielä selväksi, niin Johannes Thingnes Bö dominoi tällä hetkellä miesampumahiihtoa. Mies on mukana myös Norjan parisekaviestijoukkueessa, mikä aiheuttanee päänvaivaa muiden maiden edustajille.

Norjan joukkueen naishiihtäjä on Marte Olsbu Röiseland, joka tehnyt hyviä suorituksia Oberhogin MM-areenalla: pikakisassa hän oli neljäs ja takaa-ajossa nosti sijoitustaan pykälällä. Keskiviikon normaalimatkalle hän ei startannut, joten parisekaviestissä Röiselandin jalat ovat useita kilpakumppaneitaan palautuneemmat.

Norjan kovin haastaja on Ruotsi. Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson ovat tehneet kauden parhaat hiihtonsa Oberhofissa nappaamalla useita palkintosijoja. Vaikka kaksikko vaikuttaa olevan erinomaisessa kunnossa, niin kysymysmerkkejä on silti ilmassa: ruotsalaisten on ammuttava paremmin kauden keskimääräiseen ammuntaansa nähden, sillä hiihtovauhdissa he ovat perässä Norjaa ja hiihtoaikoihin peilaten myös muut maat ovat melko tasaväkisiä Ruotsin kanssa.

Italialla on matkassa nimekäs nippu, kun Lisa Vittozzi ja Tommaso Giacomel edustavat maataan. Vittozzi on esiintynyt kisoissa pirteästi ja kuuluu kisan kovimpiin naishiihtäjiin, mutta Giacomel ei ole toistaiseksi täyttänyt kisoissa odotuksia. Erityisesti Giacomelin hiihtovauhti on ollut selkeästi heikompaa kuin MM-kisoja edeltävissä maailmancupin kisoissa. Giacomelin ammunta on ollut myös Oberhofissa heikkoa, mikä ei lupaa hyvää parisekaviestiä ajatellen.

Ranskan joukkue ei ole paperilla, niin kova kuin olisi ollut mahdollista rakentaa. Julia Simon ja Quentin Fillon Maillet eivät kisaa Ranskan joukkueessa, vaan Lou Jeanmonnet ja Fabien Claude. Jeanmonnet on varmasti kova tekijä parisekaviestiin hyvän ammuntansa ja hiihtovauhtinsa turvin, mutta Claude ei ole juurikaan loistanut MM-kisoissa, vaikka maailmancupissa mies on ollut tuttu näky kymppisijan tuntumassa.

Erittäin mielenkiintoinen joukkue kisaan on Saksan Sophia Schneider ja Philipp Nawrath. Schneider on ollut kotikisoissaan oivassa iskussa ja Nawrath teki kovaa jälkeä EM-ampumahiihdoissa ennen MM-kisoja. Nawrathille aukesi mahdollisuus Saksan joukkueeseen normaalimatkalle, jossa ylitti odotukset ja sijoittui yhdeksänneksi. Kaksikolla on hiihtovoimaa, mutta ammunta ei ole ainakaan paperilla saksalaisten vahvuus, mikä on menestyksen kannalta erityisen tärkeää parisekaviestissä.

Sveitsin joukkue on syytä alleviivata. Niklas Hartweg ampuu erittäin varmasti ja tulee hoitamaan osuutensa mallikkaasti. Lena Haecki-Gross on myös useilla kauden maailmancupin TOP10-sijoillaan kelpo tekijä kisaan. Haecki-Grossin ammunta on toki ailahtelevaa, mutta jos taulut kaatuvat edes kohtalaisesti ja Hartweg kantaa kortensa kekoon totuttuun tapaan, niin Sveitsi voi olla kisan yllätysnimi.

Suomen joukkue koostuu kaksikosta Suvi Minkkinen ja Olli Hiidensalo. Minkkinen teki upean suorituksen keskiviikkona normaalimatkalla sijoittumalla kahdeksanneksi. Minkkisen hiihtovauhti on kuitenkin kaukana kärkimenijöistä, joten ammunnan on onnistuttava erinomaisesti parisekaviestissä, mikäli hän mielii pitää Suomen mukana kisassa. Hiidensalo on useasti viesteissä tasaisen varma suorittaja ja varmaa suoritusta Hiihdensalolta voidaan odottaa myös torstaina.


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Parisekaviesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi