Parisekaviesti vilisee maailmancupin ykkösnimiä


Oberhofissa kilpaillaan sunnuntaina viestikilpailuiden merkeissä.
Etusuora: 10.01.2021 10:08Ampumahiihto
Parisekaviesti vilisee maailmancupin ykkösnimiä
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Hanna Öberg
Sekapariviestin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kauden ensimmäinen parisekaviesti kilpaillaan sunnuntaina Oberhofissa. Useat kärkimaat ovat asettaneet kisaan ykkösnimensä.

Kisan meritoitunein kaksikko löytyy Norjan joukkueesta, kun Tiril Eckhoff ja Johannes Thingnes Bö syöksyvät matkaan kello 15:40 alkavassa viestikisassa. Eckhoffille voitto kruunaisi Oberhofin viikonlopun, sillä hän on voittanut myös pikakisan ja takaa-ajon Oberissa.

Eckhoff on siis aivan huippuiskussa, mutta samaa ei voida sanoa Böstä, vaikka hän johtaakin maailmancupia. Hallitseva maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja on takkuillut ammuntansa kanssa ja lauantaina takaa-ajossa mieheltä nähtiinkin jotakin ennennäkemätöntä, kun hän pöllytti penkkaa seitsemän pummin verran.

Norjaa ei voida kuitenkaan pitää mitenkään selkeänä suosikkina kisaan. Erityisesti Ruotsilla on heittää mukaan kova kaksikko, sillä Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson ovat erittäin varteenotettava haastaja. Öberg on suorittanut pitkin kautta erittäin tasaisesti ja pystyy haastamaan hiihtovauhdissakin kenet vaan. Samuelsson aloitti kautensa vahvasti Kontiolahdella, mutta siirryttäessä Keski-Eurooppaan menoon tuli hieman tahmeutta, mutta hän on edelleen aina startatessaan vahva suosikki podiumille.

Muutamia joukkueita


Norja: T. Eckhoff, J. Bö
Ranska: J. Simon, E. Jacquelin
Ruotsi: H. Öberg, S. Samuelsson
Venäjä: E. Pavlova, M. Eliseev
Italia: D. Wierer, L. Hofer
Ukraina: Vita Semerenko, A. Dudchenko
Saksa: J. Hettich, E. Lesser
Itävalta: D. Zdouc, D. Komatz
Valko-Venäjä: H. Sola, M. Labastou
USA: S. Dunklee, S. Doherty
Tsekki: E. Puskarcikova, T. Mikyska
Kanada: E. Lunder, C. Gow
Suomi: V. Lehtonen, J. Ranta

Ranskalla on Ruotsin ja Norjan tavoin erittäin kova kaksikko parisekaviesti. Emilien Jacquelin kuuluu kiertueen hiihtovoimaisimpiin ja nopeimpiin ampujiin, mutta toistaiseksi ammuntatarkkuudessa on ollut parantamisen varaa. Samaa voidaan sanoa hänen 24-vuotiaasta viestiparistaan Julia Simonista. Joka tapauksessa, mikäli kaksikko ampuu tasolleen hyvin, taistelevat ranskalaiset sunnuntaina kenties jopa voitosta.

Kisassa on runsaasti mielenkiintoisia pareja, jotka voivat yltää aivan kärkikahinoihin asti, kuten Italian Dorothea Wierer ja Lukas Hofer. Myös Venäjän kaksikko Evgeniya Pavlova ja Matvey Eliseev ovat ilman muuta ennakkoon kisan vahvimpia.

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 4

VoittajaRuotsi
ToinenNorja, Ranska, Venäjä
KolmasNorja, Ranska, Venäjä, Italia, Ukraina
Rivimäärä9 riviä
Rivin hinta1,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy10.1. klo 15:38
TVYLE 2Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sekapariviestin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi