Norja sekaviestin ykkönen – Suomi yhdeksäs


Ampumahiihdon MM-kisat 2020 käynnistyivät torstaina sekaviestillä.
Etusuora: 13.02.2020 16:50Ampumahiihto
Norja sekaviestin ykkönen – Suomi yhdeksäsVeikkaus
Kaisa Mäkäräisen voitonjuhlat. Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Sekaviesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihdon MM-kisojen avauskisan, sekaviestin, vei nimiinsä suosikki Norja. Joukkueessa hiihtivät Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bö ja Johannes Bö. Toiseksi sijoittui isäntämaa Italia ja kolmanneksi pienoinen yllättäjä Tsekki.

Suomen sekaviestin avaajana toimi Mari Eder, joka selvitti ammuntansa neljällä varapatruunalla ja toi Suomen vaihtoon sijalla 12.

Kaisa Mäkäräinen jatkoi Suomen viestiä. Suomalaiskonkari käytti kolme varapatruunaa ja nosti Suomen sijoituksen vaihdossa kymmenenneksi.

Kolmososuudelle lähti Tero Seppälä, joka teki kelpo suorituksen selvittämällä ammunnat kahdella varapatruunalla. Seppälä toi Suomen vaihtoon kahdeksantena.

Olli Hiidensalo oli Suomen sekaviestin ankkuri. Hiidensalo onnistui erityisesti ammunnassa mainiosti (1+0), mutta hiihtovauhdissa mies ei pystynyt vastaamaan muiden maiden hiihtäjien vauhtiin. Lopulta Hiidensalo toi Suomen maaliin hienosti yhdeksäntenä.

Sekaviesti, 4x6 km

#JoukkueTulos
1.Norja1:02.27,7
2.Italia+15,6
3.Tsekki+30,8
4.Saksa+49,2
5.Ukraina+56,1
6.Venäjä+59,4
7.Ranska+1.08,6
8.Itävalta+1.39,2
9.Suomi+1.39,6
10.Sveitsi+1.50,5
Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät perinteiseen tapaan sekaviestillä. Kilpailussa hiihdetään kaksi naisten (6 km) ja kaksi miesten osuutta (6 km). Jokaisella osuudella käydään kaksi kertaa ampumapenkalla; ensin makuulla ja sitten pystyssä.

Suomi lähtee kilpailuun joukkueella Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo. Kahden ensimmäisen osuuden jälkeen Suomella on hyvät mahdollisuudet olla aivan kärkisijoilla, mutta miesten osuuksilla on luonnollisesti odotukset alhaalla.

Östersundin maailmancupissa ja edellisissä MM-kisoissa Suomi oli samalla matkalla kymmenes. Torstain kilpailussa Suomella on nappionnistumisella mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon. Mitalikin on mahdollinen, mutta se vaatisi jo huippuonnistumisen lisäksi suurmaiden selkeää kompurointia.

Tutut suosikit


Vaikka sekaviestiä voisi kenties pitää lähtökohtaisesti varsin yllätyksellisenä lajimuotona, ei arvokisoissa yllätyksiä ole nähty lainkaan. Sotshin olympialaisista 2014 eteenpäin sekaviestin palkintopallilla on nähty hyvin usein tutut maat; Norja, Saksa ja Ranska.

Muista maista vain Italia, Venäjä ja Tshekki ovat yltäneet arvokisamitaliin viime vuosina. Näistäkin Tshekki oli omina menestysvuosinaan timantinkova joukkue, eikä missään nimessä yllätys.

  • MM 2019: 1. Norja 2. Saksa 3. Italia
  • OG 2018: 1. Ranska 2. Norja 3. Italia
  • MM 2017: 1. Saksa 2. Ranska 3. Venäjä
  • MM 2016: 1. Ranska 2. Saksa 3. Norja
  • MM 2015: 1. Tshekki 2. Ranska 3. Norja
  • OG 2014: 1. Norja 2. Tshekki 3. Italia

Tämän vuoden maailmancupissa on kilpailtu kaksi sekaviestiä. Östersundissa voiton vei Italia, jonka takana palkintopallille ylsivät Norja ja Ruotsi, kun taas Pokljukassa Ranska oli vahvin, vanavedessään Norja ja Saksa.

Takavuosien arvokisoissa ja tämän kauden maailmancupissa pärjännyt Norja lähtee Anterselvan MM-kisojen avauslajiin selkeänä ennakkosuosikkina, sillä kokoonpano on kivikova. Vuonomaa on kerännyt jalkeille tiukimman mahdollisen kvartetin: Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bö, Johannes Bö.

Suosikin selkeä ykköshaastaja on Ranska, sillä jalkeille on revitty paras mahdollinen kokoonpano: Julia Simon, Justine Braisaz, Martin Fourcade, Quentin Fillon Maillet. Ranskan joukkueessa ei käytännössä ole ainoatakaan heikkoa lenkkiä, aivan kuten ei ole Norjallakaan.

Italialla ja Ruotsilla varmat naiset


Kotimaastoissaan kilpaileva Italia on monissa papereissa kolmossuosikki, jopa ohi Saksan. Italialla on kivikova naiskaksikko (Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi), jotka ovat myös aina varmoja ampumapenkalla. Näin ollen Italia lienee kärkisijoilla naisten osuuksien jälkeen.

Sen sijaan miesten osuuksilla (Lukas Hofer, Dominik Windisch) Italialta löytyy kyllä kovaa hiihtovauhtia, mutta samalla äärimmäisen epävarmaa ammuntaa. Mikäli Italia onnistuu kokonaisuutena ampumapenkalla, se voi taistella jopa voitosta. Myös totaalinen romahtaminen on kuitenkin mahdollista.

Ruotsi lähtee kilpailuun joukkueella: Linn Persson, Hanna Öberg, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson. Joukkueessa on potentaalia, sillä Ruotsi on usein menestynyt viesteissä. Naisten osuuksilla Ruotsi vaikuttaakin vahvalta. Miesten kaksikko on kuitenkin sen verran epävarma, että Ruotsin mitali ei vaikuta meidän papereissamme kovinkaan todennäköiseltä.

Yllättävän epävarma Saksa


Saksan ampumahiihto on kriisissä – ainakin mikäli luetaan paikallista mediaa. Lajin suurmaassa on totuttu niin järjettömään menestykseen, että tämä kausi on ollut maalle pettymys, vaikka menestystä on todellisuudessa tullut.

Benedikt Doll ja Denise Herrmann ovat onnistuneet napsimaan tälläkin kaudella osakilpailuvoittoja ja nelikon täydentävät Franziska Preuss ja Arnd Peiffer ovat yltäneet tälläkin kaudella podiumille. Preuss ja Peiffer ovat nopeita sekä varmoja ampujia. Jos tulikuumat hiihtäjät, mutta ailahtelevat ampujat, Doll ja Herrmann onnistuvat ampumapaikalla, Saksa on loppusuoralla voittotaistossa.

Muista maista Tshekki on pärjännyt männävuosina tässä kilpailumuodossa, mutta nyt sen mahdollisuudet ovat huomattavasti ohuemmat. Myös Venäjällä voisi olla potentiaalia, mutta kovat on niin kovia, että aivan kolmen joukkoon asti Venäjän on vaikea nähdä yltävän.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Suosikit ovat pitäneet käytännössä aina arvokisojen sekaviesteissä. Tälläkään kertaa jättiyllätyksiä ei tee mieli edes kokeilla.

Ranska, Norja ja Saksa lyövät kovat piippuun. He ovat selkeät suosikit. Kolmosriville voit miettiä yllätyksiä sen varalle, että joku kärkimaista sakkaa ampumapaikalla. Me menemme hyvin ohuella rivillä ja nappaamme mukaan vain Italian.

Peli-idea - Supertripla 2

1.Ranska, Norja
2.Ranska, Norja, Saksa
3.Ranska, Norja, Saksa, Italia
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy13.2.2020 klo 15:43
TVYLE 2


HUOM! Veikkaus lisää sekaviestin Supertriplan pottiin peräti 5 000 € ylimääräistä bonusrahaa!

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sekaviesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi