Sekaviesti käynnistää ampumahiihdon MM-kisat - Lue ennakko & katso joukkueet


Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät keskiviikkona sekaviestillä.
Etusuora: 07.02.2023 21:08Ampumahiihto
Sekaviesti käynnistää ampumahiihdon MM-kisat - Lue ennakko & katso joukkueet
Kuva: Julia Sadykova.
Veikkaus
Sekaviesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Seuraavat pari viikkoa riittää hulinaa ampumahiihdon ympärillä, kun lajin MM-kisat Oberhofissa käynnistyvät keskiviikkona sekaviestillä.

Sekaviestin jälkeen kisoissa vietetään yksi välipäivä. Perjantaina kisat jatkuvat naisten pikakisalla.

Joukkueet ja ennakkoa sekaviestiin


Vaikka kuinka kääntelee ja vääntelee, niin sekaviestin selkeä suosikkijoukkue on Norja. Vuonomaan nostaa suosikiksi heidän mieshiihtäjänsä Sturla Holm Laegreid ja Johannes Bö, jotka ovat olleet aivan omilla luvuillaan tämän vuoden maailmancupissa. Erityisesti Bön tekeminen on saanut muut näyttämään häpeällisen heikoilta.

Norjan naishiihtäjät sen sijaan eivät ole mitään sateentekijöitä. Viestin avaa Ingrid Landmark Tandrevold, joka on kelpo asemissa maailmancupin kokonaistilanteessa, mutta viimeisimmät kilpailut ennen Oberhofia jättivät ilmaan kysymysmerkkejä: Anterselvan MM-kenraaliviikonloppuna Tandrevold naputteli peltiä pikakisassa viiden sakon verran ja myös takaa-ajossa tuloslistaan kirjattiin neljä sakkolenkkiä. Saman maailmancup-viikon viestikisassa 26-vuotias Tandrevold kirjasi pystyltä kaksi sakkorinkiä. Tandrevold on joukkueensa suurin kysymysmerkki, mutta vaikka hän epäonnistuisi ammunnassa, niin Norjan peli ei ole todellakaan vielä menetetty.

Marte Olsbu Röiseland palasi maailmancupiin vasta tammikuussa, mutta meno on ollut kokeneelta 32-vuotiaalta nousujohteista ja tasokasta. Röiseland on ampunut hyvin ja hiihtovauhti on ollut myöskin hyvää, eikä urallaan lähes kaiken voittaneen norjalaisen puntti suuremmin tutise, joten häneltä voidaan odottaa vahvaa suoritusta.

Norjan takan usea maa näyttää paperilla erittäin tasavahvalta. Ruotsi valitsi naishiihtäjikseen Öbergin sisarukset, vaikka Linn Persson on ollut kauden aikana erittäin varma suorittaja ja on maailmancupin kokonaistilanteessa seitsemäntenä.

Elvira Öbergin hiihtovauhdista hössötettiin koko maailmancupin alkupuolikas, mutta tämän vuoden puolella suksi ei ole enää liikkunut yhtä liukkaasta. Elvira sairasteli Annecyn maailmancupin aikana, mutta hiihtovauhti oli lievässä laskusuunnassa jo Pokljukassa tammikuun alussa. Anterselvassa Elvira ampui pikakisassa nollat ja oli vasta kolmas, kun alkukaudesta hän olisi voittanut pikakisan nolla-ammunnalla varmasti. Elviran kunto sekaviestissä onkin mielenkiintoista nähdä koko MM-kisojen tulevia kisoja silmällä pitäen. Hanna Öbergin ammunta on ollut epävarmaa koko kauden, minkä takia Perssonin valinta viestiin ei olisi ollut suuri yllätys.

Ruotsin mieshiihtäjiin tepsivät samat sanat, kuin naishiihtäjiin. Hiihtovauhtia kyllä löytyy, mutta kun pitäisi tauluunkin osua. Martin Ponsiluoma on noussut hiihtovauhtinsa ansiosta palkintokorokkeelle kauden mittaan kolme kertaa, mutta ammunta on hyvin epävarmaa. Sebastian Samuelsson ei ole onnistunut nousemaan tällä kaudella edellisvuosien tasolle ja kummitteleeko päässä viime vuoden olympialaisissa surkeasti sujunut ammunta?

Maailmancupin ykkösnimi Julia Simon avaa Ranskan viestin. Kaikkien odotuksien mukaisesti Simonin pitäisi tulla vaihtoon vähintäänkin kelpoasemissa. Anais Chevalier-Bouchet on Ranskan seuraava viestinviejä. Chevalier-Bouchet epäonnistui Pekingissä sekaviestissä avausosuudella ampumalla viisi varapatruunaa ja kirjaamalla yhden sakkokierroksen. Myös edellisissä MM-kisoissa ranskalainen kierteli yhden sakkolenkin. Vaikka hän tälläkin kertaa joutuisi käyttämään useampia varapatruunoita, pystyy Chevalier-Bouchet paikkaamaan paljon hyvällä hiihtovauhdillaan.

Emilien Jacquelin on ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin Ponsiluoma. Molemmat hiihtävät myös saman osuuden sekaviestissä. Jacquelinin hiihtovauhti on ollut läpi kauden hyvää, mutta ammunta surkeaa. Jos vain taulut kaatuvat, niin Ranska tulee lähettämään Quentin Fillon-Mailletín hyvissä asemissa ankkuriosuudelle. Fillon-Maillet on kokenut kaveri, jonka puntti ei ammuntapaikalla tutise.

Italian joukkue kuuluu ehdottomasti kisan suuriin suosikkeihin. Heidän naishiihtäjänsä Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer ovat molemmat äityneet huippukuntoon tämän vuoden puolella. Kaksikko on maailmancupissa sijoilla neljä ja viisi. Italian ankkuri on nuori Giacomel Tommaso, jonka paineensietokyky pääsee koetukselle, mikäli vain maan kolmas viestinviejä Didier Bionaz onnistuu edes kohtuullisesti osuudellaan. Bionaz on Tommason tavoin nuori (22 v.) urheilija.

Saksan joukkueen avaajana toimii Vanessa Voigt. 25-vuotiaan Voigtin ammunnan voidaan odottaa olevan koko kisojen ajan hyvällä tasolla, sillä nainen asuu Oberhofissa, joten penkka ja ladut ovat varmasti tutut. Denise Herrmann-Wick huudattaa kotiyleisöä toisella osuudella. Herrmann-Wick on pitänyt hurjaa kyytiä ladulla tämän vuoden puolella ja myös laikat ovat kaatuneet mukavasti. Saksan miesviestinviejät ovat osoittaneet nousukuntoa kotikisojen lähestyessä. Benedikt Doll on ollut useasti kymppisakissa, kuten myös Roman Rees, joka oli viimeisessä kahdessa maailmancupin henkilökohtaisessa kisassa molemmissa neljäs.

Suomen sekaviestijoukkueen kokoonapano on: Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tuomas Harjula ja Olli Hiidensalo. Edellä mainittujen isojen maiden takana tilanne on hyvin tasainen ja myös Suomen toivotaan liittyvän taistelemaan sijoista kymmenen parhaan joukkoon. Minkkinen, Harjula ja Hiidensalo ovat hyviä ampujia ja siinä on onnistuttava myös keskiviikkona. Ederillä hiihtovauhti on kiertueen kärkipäätä, mutta ammunta on suomalaisista epävarminta. Jos vain joukkueen jäsenet suoriutuvat tasolleen hyvin, niin kamppailu sijoista 6.-8. on myös realismia.

Katso: Ampumahiihdon MM - aikataulu


Sekaviestin Supertriplaan on bonusrahaa 5000 euroa.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sekaviesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi