Eder, Minkkinen, Hiidensalo, Seppälä - Suomi haastajana Oberhofin sekaviestiin


Oberhofin maailmancupviikonloppu päättyy sunnuntaina sekaviesteihin.
Etusuora: 10.01.2021 09:30Ampumahiihto
Eder, Minkkinen, Hiidensalo, Seppälä - Suomi haastajana Oberhofin sekaviestiin
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Mari Eder.
Sekaviestin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Neljän osuuden sekaviesti avaa ampumahiihdon Oberhofin maailmancupin ensimmäisen kisaviikonlopun päätöspäivän. Kisan suosikki on tuttuun tapaan Norjan joukkue, jonka kokoonpano poikkeaa kuitenkin totutusta.

Bön veljekset loistavat tällä kertaa poissaolollaan, sillä miesten paikat menivät takaa-ajon kärkikaksikolle Sturla Holm Laegreid-Johannes Dale. Myös Tiril Eckhoff on tällä kertaa sivussa Norjan sekaviestijoukkueesta ja hiihtää iltapäivällä Johannes Bön kanssa parisekaviestin. Marte Olsbu Röiselandin lisäksi Norjan naisista sekaviestissä on mukana Ingrid Tandrevold.

Poissaoloista huolimatta Norjan joukkue on kivikova ja mukana vahvasti kisan voittotaistossa.

Muista kärkimaista Ruotsi ja Italia ovat jakaneet parhaat urheilijansa kahden sekaviestin välillä. Ruotsilta puuttuu sekaviestistä Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson. Ruotsin nelikko päivän avauskisassa on Linn Persson, Elvira Öberg, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma. Italia lähtee sekaviestiin ilman Dorothea Wiereriä ja Lukas Hoferia.

Menestysaumoja länsinaapurilla on tälläkin kokoonpanolla, mutta selvästi epävarmemmalta kärkipään sijoitus on ilman H. Öbergiä ja Samuelssonia. Italian menestys ilman Wiereriä ja Hoferia olisi jättiyllätys.

Ranska saa aina jalkeille vahvan joukkueen sekaviestiin. Tällä kertaa matkaan säntää nelikko Anais Chevalier-Bouchet, Justine Braisaz-Bouchet, Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet. Ranska on viime aikoina usein takerrellut viestien ammunnoissa ja tälläkin kerralla "epäonnistumispotentiaalia" on.

Fillon Maillet oli täysin sekaisin perjantain pikakisassa, eikä pysynyt laskuissa mukana kierrettyään sakkorinkiä, vaan yksi kierros jäi kiertämättä. Rangaistuksena kaksi minuuttia lisää aikaan ja putoaminen ulos lauantain takaa-ajosta. Onnistuessaan ranskalaisnelikko voi kuitenkin haastaa norjalaiset aivan täysin voittotaistoon.

Myös Saksalla on väkevä kokoonpano sekaviestissä: Vanessa Hinz, Denise Herrmann, Benedikt Doll, Arnd Peiffer. Mikäli Hinz hoitaa avauksen kunnialla, on Saksa hyvinkin mukana jopa kisan voittotaistossa.

Lisäksi mainittakoon Itävalta (Schwaiger, Hauser, Eder, Leitner) ja etenkin Valko-Venäjä (Alimbekava, Kruchinkina, Bocharnikov, Smolski) mahdollisina menestyjinä. Myös Venäjä (Kaishvea, Mironova, Loginov, Latypov) on viestissä aina vaarallinen.

Suomi lähtee kisaan joukkueella Mari Eder, Suvi Minkkinen, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä. Eder takkusi pikakisassa, mutta onnistui mainiosti takaa-ajossa. Minkkinen, Hiihdensalo ja Seppälä eivät ole onnistuneet Oberhofissa pääsemään parhaalle tasolleen ja Suomen menestyminen vaatisi kyseiseltä kolmikolta selvää tason nostoa.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaNorja, Ranska, Saksa
ToinenNorja, Ranska, Saksa, Valko-Venäjä
KolmasNorja, Ranska, Saksa, Valko-Venäjä, Itävalta, Ruotsi, Venäjä
Rivimäärä45 riviä
Rivin hinta9,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy10.1. klo 12:28
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sekaviestin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi