Ranska sekaviestin selkeä ykkönen - Suomi kaukana kärjestä


Pokljukan lauantainen sekaviesti oli Ranskan juhlaa. Suomen viesti kariutui jo toisella osuudella.
Etusuora: 25.01.2020 17:34Ampumahiihto
Ranska sekaviestin selkeä ykkönen - Suomi kaukana kärjestäVeikkaus
Kaisa Mäkäräisen voitonjuhlat. Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Sekaviesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Kisan tulokset


Pokljuka, maailmancup 25.1.2020


Sekaviesti

#UrheilijaTulos
1.Ranska1:17.53,3 (0+8)
2.Norja+40,6 (0+4)
3.Saksa+1.01,4 (0+5)
4.Venäjä+1.24,8 (0+7)
5.Ruotsi+1.34,1 (0+6)
6.Tsekki+1.49,8 (1+5)
7.Itävalta+2.01,1 (1+10)
8.Valko-Venäjä+2.29,6 (0+7)
9.Italia+2.52,8 (0+12)
10.Ukraina+3.30,8 (0+9)

14. Suomi +4.25,3 (3+15)

Parisekaviesti

#UrheilijaTulos
1.Ranska38.33,4
2.Viro+5,9
3.Itävalta+12,1
4.Kanada+16,0
5.Ukraina+28,8
6.Sveitsi+40,7
7.Latvia+41,2
8.Korea+43,7
9.Valko-Venäjä+44,1
10.Norja+48,9Kisan ennakko


Sekaviesti starttaa lauantaina kello 16:00. Yle välittää kisat tuttuun tapaan.

Suomella jalkeilla iskukykyinen joukkue


Suomen sekaviestijoukkueessa hiihtävät järjestyksessä Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Mari Eder ja Kaisa Mäkäräinen. Suomi ei ole loistanut viestikisoissa aikoihin, mutta lauantaina siihen olisi hyvä mahdollisuus johtuen mm. useiden muiden maiden huippunimien puuttuessa lähtölistoilta.

Suomen viestin avaa Seppälä. Suomalaisen aivan viimeiset kilpailut eivät ole menneet odotetulla tavalla, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että suomalainen on tekemässä uransa parasta kautta maailmancupissa. Suomalaisen ampuma- ja hiihtonopeus riittäisi maailmancupissa kymppisakin tietämille, mutta toistaiseksi laikkoja on jäänyt liikaa pystyyn.

Lauantain viestissä Seppälän olisi tuotava Suomi vaihtoon sijojen 6-10 tuntumassa, jotta Hiidensalolla olisi hyvät asemat jatkaa viestiä. 28-vuotiaan Hiidensalon paras sijoitus tämän kauden kisoissa on 42. Hiidensalo ei pysty kamppailemaan kärkimaiden mukana hiihtovauhdissa, minkä takia hänen olisi onnistuttava etenkin ammuntapaikalla.

Suomen joukkueen kolmososuudelta löytyy Eder, joka on löytänyt tasaisuutta otteisiinsa. Viimeisessä viidessä henkilökohtaisessa kilpailussa Eder on sijoittunut 20:n joukkoon neljä kertaa. Perjantain normaalimatkan kilpailussa Eder esitti hyvää ammuntaa ja hiihtovauhtikin oli kohtalaista flunssasta toipuvalle suomalaiselle. Eder kertoi kilpailun jälkeen rajoittaneensa hiihtämistä ja lähteneensä rauhallisesti liikkeelle.

Mäkäräinen pöllytti penkkaa ammuntapaikalla perjantain normaalimatkan kilpailussa – tuloksena peräti seitsemän sakkoa. Suomalaiskonkari on Ederin tavoin ollut flunssainen, mutta haluaa kisata lauantain sekaviestissä. Flunssasta huolimatta Mäkäräinen kuului – tuttuun tapaan – perjantainakin kilpailun nopeimpiin hiihtäjiin, vaikka hän valitteli kroppansa toimimattomuutta. Mäkäräinen kuuluu ankkuriosuuden kovimpiin tekijöihin, sillä viestissä ei ole mukana mm. Dorothea Wiereriä, Lisa Vittozzia, Denise Herrmannia tai Tiril Eckhoffia.

Ranska ja Norja selvät suosikit - Venäjä haastaa


Ranska ja Norja erottuvat selkeästi edukseen muista joukkueista. Ranska marssittaa kisaan hurjan nipun Quentin Fillon Maillet - Simon Desthieux - Justine Braisaz - Julia Simon. Tasaisen kovassa joukkueessa ei ole heikkoa lenkkiä. Fillon Maillet oli järisyttävässä hiihtoiskussa torstain normaalimatkalla ja oli koko kisan nopein ladulla. Hän sijoittui kahden sakon rasittamanakin seitsemänneksi. Desthieux on suorittanut koko kauden varmalla tasolla. Torstaina hän sijoittui kolmella sakolla sijalle 21 ja oli ladulla 11:nneksi nopein. Braisaz ja Simon ovat vahvoja hiihtäjiä ja tottuneet viestimenestykseen. Mikäli naiskaksikon ammunta ei sakkaa pahasti, ranskalaisnelikko on taatusti kisan voittotaistossa.

Takuuvarmaa viestityötä tekevä Tarjei Bö avaa Norjan viestin ja sitä jatkaa isyyslomalta voittoiskussa normaalimatkalle palannut Johannes Thingnes Bö. Norja on siis mitä luultavimmin kahden osuuden jälkeen viestin terävimmässä kärjessä. Synnöve Solemdal hiihtää Norjan kolmannella osuudella ja on joukkueen ehkä epävarmin lenkki. Hän on kuitenkin sijoittunnut viime aikojen henkilökohtaisissa kisoissa tasaisesti sijoille 20-30. Oberhofin naisten viestissä Solemdal hiihti Norjan joukkueen avaajana ja jäi osuuden nopeimmasta Ranskan Simonista 38 sekuntia. Suurta kyykkäystä on tuskin Norjan viestin kolmososuudella odotettavissa.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa kuudentena oleva Ingrid Landmark Tandrevold ankkuroi Norjan viestiä. Viime vuoden puolella top6-sijoituksiin tottuneen Tandrevoldin uusi vuosi on startannut hieman vaisummissa merkeissä, sillä vuoden paras henkilökohtainen sijoitus on Ruhpondingin takaa-ajon 14:s sija. Hän on kuitenkin varma viestisuorittaja ja hiihti normaalimatkalla ankkuriosuudella vastassa olevan Ranskan Simonin kanssa samaa vauhtia.

Myös Venäjällä on asettaa kisaan vahva nelikko Matvei Eliseev-Aleksander Loginov-Larisa Kuklina-Irina Starykh. Etenkin alkukaudella väkevästi esiintynyt Eliseev on ehkä joukkueen epävarmin lenkki, sillä hänen ammuntansa on ollut viime kisoissa epävireessä. Loginov on varma suorittaja ja luotettava viestinviejä. Kuklina (84%) ja Starykh (87%) ovat varmoja ampujia ja viestihiihtäjiä. Mikäli Venäjä pysyy miesten osuudet Ranskan ja Norjan matkassa, on Venäjän varmalla naiskaksikolla mahdollisuudet tehdä ampumapenkalla eroa kovimpiin kilpailijoihin. Starykhin heikohko hiihtovauhti saattaa tosin olla kompastuskivi terävimmässä kärkitaistossa.

Saksan nelikko Horn-Kühn-Hettich-Hinz on kauttaaltaan epävarma, vaikka kaikki onnistuivat normaalimatkalla hyvin. Vain Kühn on ampunut yli 80% tarkkuudella ja hänelläkin pystyammunta sujuu vain 65% tasolla.

Seuraavina haastajalistalle nousevat hyvin ampuvat Tsekki ja Ukraina, parhaita naisiaan huilauttava Ruotsi ja epävarmasti ampuva Itävalta. Myös Suomella on onnistuessaan täydet mahdollisuudet taistella top6-sijoituksesta.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Saksa on kerännyt paljon peliä, joten yritetään siitä ohipeliä epävarmaan ammuntaan perustuen. Venäjä on jäänyt yllättävänkin vähän pelatuksi. Kierrätetään Norja-Ranska-Venäjä kaikille riveille.

Peli-idea - Supertripla 6

VoittajaNorja, Ranska, Venäjä
ToinenNorja, Ranska, Venäjä
KolmasNorja, Ranska, Venäjä
Rivimäärä3 riviä
Rivin hinta0,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy25.1. klo 15:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sekaviesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi