Svahn sprintin ykkönen, Pärmäkoski ylsi hienosti finaaliin


Tour de Skin toiseksi viimeisessä osakilpailussa on vain yksi voittajasuosikki, Ruotsin Linn Svahn. Pärmäkoski ja Matintalo taistelevat paikasta semifinaaliin.
Etusuora: 09.01.2021 15:33Hiihto
Svahn sprintin ykkönen, Pärmäkoski ylsi hienosti finaaliin
Kuva: Pärmäkosken mediapankki 2018
Veikkaus
Naisten sprintin, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus

Tulokset


Val di Fiemme Tour de Ski 9.1.2021


Miesten sprintti (p) finaali

#UrheilijaAika
1.Oskar Svensson 🇸🇪3.19,8
2.Gleb Retivykh+0,24
3.Alexander Bolshunov+0,32
4.Federico Pellegrino 🇮🇹+0,70
5.Valentin Chauvin 🇫🇷+0,76
6.Artem Maltsev+3,15
7.Markus Vuorela 🇫🇮 
18.Juho Mikkonen 🇫🇮 
21.Lauri Lepistö 🇫🇮 
31.Verneri Suhonen 🇫🇮 

Naisten sprintti (p) finaali

#UrheilijaAika
1.Linn Svahn 🇸🇪3.14,69
2.Maja Dahlqvist 🇸🇪+0,54
3.Emma Ribom 🇸🇪+0,84
4.Natalia Nepryaeva+1,60
5.Tatiana Sorina+1,97
6.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+2,42
16.Johanna Matintalo 🇫🇮 Miesten karsinta, sprintti

#UrheilijaAika
1.Federico Pellegrino 🇮🇹3:14,48
2.Alexander Terentev+1,78
3.Valentin Chauvin 🇫🇷+2,40
4.Alexander Bolshunov+3,31
5.Richard Jouve 🇫🇷+3,56
6.Gleb Retivykh+3,60
7.Ivan Yakimushkin+4,79
8.Oskar Svensson 🇸🇪+4,92
9.Markus Vuorela 🇫🇮+4,94
10.Evgeniy Belov+6,18

13. Lauri Lepistö +6,87
18. Juho Mikkonen +9,46
31. Verneri Suhonen +12,48

Sprintin karsinta, naiset

#UrheilijaAika
1.Linn Svahn 🇸🇪3.11,98
2.Tatiana Sorina+1,24
3.Anamarija Lampic 🇸🇮+1,31
4.Johanna Matintalo 🇫🇮+1.95
5.Natalia Nepryaeva+2,29
6.Maja Dahlqvist 🇸🇪+2,40
7.Jonna Sundling 🇸🇪+2,55
8.Jessica Diggins 🇺🇸+3,42
9.Laurien van der Graaff 🇨🇭+3,63
10.Julia Kern 🇺🇸+3,95

12. Krista Pärmäkoski +4,40

Ennakko ja vihje


Tour de Ski 2021 lähestyy loppuaan. Lauantaina kilpaillaan kiertueen toiseksi viimeiset kilpailut, kun ohjelmassa ovat perinteisen hiihtotavan sprintit radalla, johon sisältyy kaksi tiukkaa nousua sekä pitkä loppusuora, joka vaatii hurjaa tasatyöntökapasiteettia.

Nuori ruotsalainen Linn Svahn tuli viime kaudella ryminällä mukaan sprinttimaailman eliittiin ja on sen jälkeen vakiinnuttanut tasonsa lajin ykköstähtenä. Uransa toisessa hiihdon maailmancupin osakilpailussa ensimmäisen voittonsa ottanut Svahn on jäänyt tämän jälkeen vain kerran finaalin ulkopuolelle ja useimmiten kisa on päättynyt tulisieluisen ruotsalaisen voittoon.

Tilastojen kannalta näyttää siis lähes selvältä, että lauantaina 21-vuotias ruotsalainen juhlii jo uransa seitsemättä maailmancupin voittoa. Sprintin kaltaisessa lajissa marginaalit ovat kuitenkin pieniä ja yksi väärin ajoitettu ladun vaihto itseltä tai kilpakumppanilta voi tuhota koko päivän.

Svahnin ykköshaastaja lienee Slovenian Anamarija Lampic, joka juhli viime vuonna voittoa Val di Fiemmen perinteisen sprintissä ja oli toinen Tourin avanneessa vapaan hiihtotavan sprintissä Val Müstairissa. Lampicin suurimmat vahvuudet ovat juuri perinteisellä hiihtotavalla ja erityisesti lopun tasatyöntöpätkä sopii hänelle täydellisesti.

Sprintin hallitseva olympiapronssimitalisti Julia Stupak ei toistaiseksi ole vielä loistanut sprinteissä tällä kaudella, mutta Tourin nousujohteinen vire antaa odottaa, että myös sprintissä taso kääntyy nousuun. Stupakin suurin vahvuus perinteisen sprintissä on ollut hurjafrekvenssinen tikitys ylämäkiin, jota ei toistaiseksi tällä kaudella ole nähty. Tuon tutun iskun löytyessä lauantaina on venäläinen vaikea voitettava.

Perinteisen sprintissä täytyy huomioida myös kaksi muuta venäläishiihtäjää, Natalia Neprjajeva sekä Tatjana Sorina. Tourin alussa alavireisesti hiihtänyt Neprjajeva löysi vireensä voittaen edellisen kilpailun, joten hän kuuluu ehdottomasti ykkössuosikkeihin perinteisen sprintissä, joka on yksi hänen bravuurilajeistaan.

Sveitsin Nadine Fähndrich menetti palkintosijan Tourin ensimmäisessä sprintissä epäonniseen kolarointiin Lampicin kanssa. Suomalaisella suksimerkillä hiihtävä sveitsiläinen on vakiinnuttanut tasonsa sprinttimaailman huipulla, ja Val di Fiemmessä Fähndrich lähtee revanssimielellä taistelemaan sijoista terävimmässä kärjessä.

Perinteisen sprintin kärkitaistoon mielivät myös kauden avanneessa perinteisen sprintissä Ruotsin kolmoisvoiton Svahnin takana varmistaneet Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling. Molempien suorituskyky Val Müstairin sprintissä ja erityisesti Sundling on ollut Tourilla alavireinen. Molemmat voivat joko nousta podiumille tai jäädä finaalin ulkopuolelle.

Perinteisen sprintti on erityisen tärkeä kilpailu Tourin kärkitaistossa oleville yhdysvaltalaisille Jessie Digginsille ja Rosie Brennanille. Vaikka Diggins on usein leimattu vapaan hiihtotavan spesialistiksi, niin perinteisen sprintti on todellisuudessa hänelle hyvä kilpailumuoto. Digginsille finaalipaikka on täyttä realismia, Brennanille se olisi kokonaistouria ajatellen huippuonnistuminen.

Tourilla vielä mukana hiihtävät Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo eivät kumpikaan ole sprintissä terävimmillään. Pärmäkoski on toki perinteisellä hiihtotavalla noussut sprintissä jopa palkintokorokkeelle, mutta viime vuosina Suomen ykköshiihtäjä on tähdännyt harjoitteluaan enemmän normaalimatkoille.

Raskaan Tourin loppupuolella hiihdettävä sprintti on kuitenkin monella tapaa eri asia kuin yksittäinen sprintticupin kilpailu. Tämä mahdollistaa sen, että myös suomalaisilla on mahdollisuus edetä pitkälle. Sekä Pärmäkoskella että Matintalolla on potentiaalia päästä 12 parhaan joukkoon.

Lue: Tour de Skin tilanne ja aikataulut

Veikkausvihjeet


Peli-idea - Supertripla 5

VoittajaSvahn
ToinenStupak, Nepryaeva, Lampic
KolmasStupak, Nepryaeva, Lampic, Sundling, Dahlqvist
Rivimäärä9 riviä
Rivin hinta1,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy9.1. klo 14:03
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten sprintin, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi