Miesten Ruotsi-ottelusta muodostumassa trilleri – ratkaisu nähdään viimeisessä lajissa?


Ruotsi-ottelun sunnuntaihin lähdetään Suomen miesten 16 pisteen johdossa.
Etusuora: 06.09.2020 09:09Yleisurheilu
Miesten Ruotsi-ottelusta muodostumassa trilleri – ratkaisu nähdään viimeisessä lajissa?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Oskari Mörö
Ruotsi-ottelun, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Suomi-Ruotsi -maaottelun avauspäivä sujui miesten osalta hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaan ja päätöspäivään lähdetään Suomen 16 pisteen johdossa. Toinen päivä on tilastojen valossa Ruotsille vahvempi, joten ottelusta on muodostumassa jännitysnäytelmä.

Ennakkoa muutamista sunnuntain lajeista


Miesten kympillä on tullut suomalaisittain peruuntumisia, kun Jarkko Järvenpää ja Arttu Vattulainen sairastuivat. Näin ollen suomalaiset lähtevät matkaan triolla Eero SalevaNiklas WihlmanAntti-Pekka Niinistö. Paperilla pisteet menisivät ruotsalaisille 16 – 6, mutta kysymysmerkkäjä on ilmassa.

Ruotsin Emil Millan de la Oliva juoksi perjantaina Brysselin Timanttiliigassa tunnin juoksussa kovan tuloksen – 20 128 metriä, niin on vaikea nähdä että mies olisi palautuneessa tilassa takomassa kymppiä sunnuntaina. Ruotsin Mikael Ekvallin kauden paras on vain sekunnin parempi kun Suomen ykkösnimen Salevan. Toisaalta Ekvall juoksi puolimaratonin heinäkuussa 64:36, mikä lupaa kympille parempaa kuin hänen kauden parhaansa 29.51, joka on peräisin kesäkuulta.

Yksi erittäin mielenkiintoinen laji maaotteluvoiton kannalta on miesten 400 metrin aidat. Suomella on heittää ykköstrio kehiin, mutta myös Ruotsi saa telineisiin kovia nimiä. Paperimaaottelussa pisteet matkaisivat Ruotsiin 13 – 9, mutta miehet ovat tasoltaan hyvin lähellä toisiaan, joten pisteet voivat pyörähtää miten päin tahansa. Muun muassa Oskari Mörö olisi paperimaaottelun mukaan häviämässä kahdelle ruotsalaisella, mutta näinköhän tulee kuitenkaan käymään. Jokainen miehistä on juossut kauden parhaansa elokuussa, eli kukaan ei tule kisaan alkukesän huipputulosten saattelemana.

Miesten pituudessa on odotettavissa senttitaistelua. Suomi koki kisaviikolla takaiskun, kun kaksikko Roni OllikainenKristian Bäck peruivat tulonsa maaotteluun vaivojen takia. Korvaajiksi heille löytyi Simo Lipsanen ja Tuomas Kaukolahti. Lipsanen osoittikin lauantain kolmiloikassa kovaa kuntoa hyppäämällä kauden parhaansa.

Kisan voitosta odotetaan kuitenkin kaksintaistelua Kristian Pullin ja Thobias Montlerin välillä. Montler on hypännyt viimeisessä kolmessa kilpailussaan yli 8 metriä, kun taas Pulli on kärsinyt vaivoista SE-hypyn jälkeen, mutta osoitti tästä huolimatta oivaa kuntoa Tukholman Timanttiliigassa pari viikkoa sitten hyppäämällä tuloksen 802.

Esteissä Simon Sundström on etukäteen kovin nimi, mutta hänen takanaan käydään hurjaa vääntöä muista sijoista, sillä koko muu poppoo on tällä kaudella juossut 8.55 tuntumaan. Ruotsin Vidar Johansson juoksi hyvännäköisesti lauantaina 5000 metriä ja oli toinen, mutta hän matkusti lauantaina Ruotsiin ja matkustaa sunnuntaina takaisin estekisaan, joka ei voi olla vaikuttamatta miehen vireeseen. Suomella on heittää kehiin tuoreet miehet, joista jokaisella on hyvät mahdollisuudet Sundströmin takana. Etukäteen pisteet menisivät Ruotsiin 16 – 6, mutta näin tuskin tapahtuu.

Katso kisojen aikataulu ja muuta infoa

Veikkausvihjeet


Miesten pituudesta on odotettavissa tiukka taisto.

Montler selätti Pullin Tukholmassa elokuun puolivälissä hyppäämällä tuloksen 813 ja vielä tämän jälkeen Göteborgissa hän hyppäsi tuloksen 811. Montlerilla on allaan kolmen yli 8 metrin kisan putki ja jokainen kisoista on sisältänyt sarjan, jossa on useita yli 8 metrin hyppyjä. Näin ollen Montler on sunnuntain kisan suosikki.

Kristian Pulli lienee ainut mies haastamaan Montleria. Pullin viimeinen kisa kantoi tulokseen 802, joka oli ensimmäinen tasapainoinen kisa mieheltä pitkään aikaan. Myös Simo Lipsasella on reservit 770-780 hyppyihin, mutta tämä tuskin tulee riittämään Montleria vastaan.

Andreas Carlsson on esittänyt kauden parastaan viime kisoissa kirjauttamalla tuloksen 779. Andreas Otterlingin kauden paras 755, mutta viime kisoissa mies on jäänyt tästä 10-20 senttiä. Otterling olisikin oiva päänahka Suomen kolmannelle miehelle Tuomas Kaukolahdelle, jonka ennätys on 737.

Peli-idea - Päivän Pari 3

4 parastaS-R-S-R, R-S-S-R ja R-S-S-R
Voittotulos8,12-8,14, 8,15-8,17, 8,18-8,20, 8,21-8,23
Rivimäärä12 riviä
Rivin hinta6,00 € (minimipanoksella 0,50 €)
Peliaika päättyy6.9. klo 13:58
TVYLE 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Ruotsi-ottelun, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi