Pohjoismaiden mestaruusmaastot ratkottiin Vierumäellä – Blomqvist upeasti kolmas

Totuttuun syksyiseen tapaan Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti kilpailivat Pohjoismaiden maastoherruuksista. Tällä kertaa kilpailut käytiin Vierumäen nurmiradalla.
Etusuora: 10.11.2019 10:44Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Nathalie Blomqvist
Suomalaiset suorituivat hyvin kotimaisemissaan. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Nathalie Blomqvist sijoittumalla kolmanneksi.

Pohjoismaiden mestaruusmaastot toimivat myös katsastuskilpailuna Lissabonin EM-maastoihin. SUL:n mukaan Suomi lähettää kisoihin urheilijoita, joilla on realistiset mahdollisuudet suoriutua 20. parhaan joukkoon henkilökohtaisilla matkoilla tai joukkueena kymppisakkiin. EM-maastot kilpaillaan 8.12.

Tulokset

Nilsson miesten ykkönen – Ihamäki paras suomalainen

Miesten kisan voittoon juoksi David Nilsson. Kokenut ruotsalaiskettu kukisti kahdella sekunnilla Islannin 26-vuotiaan Hlynur Andréssonin. Hieman tuntemattomampi nimi Andresson juoksi kuluneella kaudella Islannin ennätykset mm. hallissa 3000 metrillä (7.59,11) sekä ulkoradoilla 5000 metrillä 13.57,89. Dohan MM-maratonilla sijalle 28. juossut ruotsalainen Adhanom Abraha oli kisan kolmas.

Miesten kisassa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Antti Ihamäki (7:s). Ihamäki jäi kärkimiehelle 33 sekuntia. Loukkaantumisen jälkeen paluuta kisakentille tekevä Jaakko Piesanen oli 11:s 50 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Möller naisten ykkönen – Peiponen juoksi neljänneksi

Naisten kilpailussa odotetusti kovinta vauhtia piti Tanskan Anna Emilie Möller. Tanskalaistähti sijoittui Dohan MM-kisoissa esteissä upeasti seitsemänneksi. 22-vuotias Möller pitää myös hallussaan esteiden nuorten Euroopan ennätystä 9.13,46.

Naisten kisassa toiseksi sijoittui Ruotsin Sara Christiansson, joka jäi viisi sekuntia Mölleristä. Kisan kolmas oli Ruotsin Maria Sagnes Wågan.

Vuoden 2015 Pohjoismaiden maastomestari Johanna Peiponen oli paras suomalainen sijoittumalla neljänneksi.

Blomqvist hienosti kolmas – Norjalaiset kaksoisvoittoon

19-vuotiaiden naisten kilpailun voitti juuri 16 vuotta täyttänyt Norjan Ingeborg Østgård. Norjalainen jätti kahdella sekunnilla taakseen maannaisensa Andrea Modin Engesæthin. Suomen Nathalie Blomqvistin juoksi hienosti kolmanneksi kuusi sekuntia kärkinimelle jääneenä.

Stavik uusi mestaruutensa – Kotirannalta hieno juoksu

Miesten juniorisarjan voittoon juoksi viime vuoden mestari Håkon Stavik. Kisan toiseksi sijoittui Tanskan Joel Ibler Lillesøn jääden Stavikista viisi sekuntia. Kisan kolmas oli Norjan Jonatan Vedvik. Kisan voittaja Stavik paineli elokuussa maantiekympin hyvään aikaan 30.01.

Joensuun Katajan Mika Kotiranta juoksi kisassa mainiosti viidenneksi, vain 8 sekuntia kärkimies Stavikille jääneenä. Viime kesänä Kotiranta juoksi 3000 ja 5000 metrillä ajat 8.23 ja 14.36.