Nooralotta Neziriltä ja Reetta Hurskeelta todella harvinainen temppu - tapahtunut vain kahdesti aiemmin Suomen yleisurheiluhistoriassa


Suomen loistavat aiturinaiset Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske tekivät Glasgow´n EM-halleissa tempun, joka oli siihen mennessä nähty vain kaksi kertaa Suomen yleisurheiluhistoriassa.
Etusuora: 03.03.2019 20:40Yleisurheilu
Nooralotta Neziriltä ja Reetta Hurskeelta todella harvinainen temppu - tapahtunut vain kahdesti aiemmin Suomen yleisurheiluhistoriassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kaksi suomalaista urheilijaa oli tähän päivään mennessä yltänyt saman, korkeintaan 400 metriä pitkän juoksumatkan arvokisafinaaliin EM-, MM- tai olympiakilpailuissa vain kahdesti aiemmin.

Rooman vuoden 1974 ulkoratojen EM-kilpailuissa Markku Kukkoaho oli neljäs ja Ossi Karttunen viides miesten 400 metrin finaalissa. Montrealin olympialaisissa 1976 naisten 400 metrillä Pirjo Häggman jäi sadasosan verran pronssista ja sijoittui neljänneksi. Riitta Salin oli samassa finaalissa seitsemäs.

Kaksi suomalaista kahdeksan parhaan finaalissa yleisurheilun EM-, MM- tai olympiakilpailuissa.

KisatLajiUrheilijat
EM-Rooma 1974Miehet 400 metriä4) Markku Kukkoaho, 5) Ossi Karttunen
Olympia-Montreal 1976Naiset 400 metriä4) Pirjo Häggman, 7) Riitta Salin
EM-hallit Glasgow 2019Naiset 60 m:n aidat4) Reetta Hurske, 6) Nooralotta Neziri


Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta