Huippukuntoisilla Niskasen sisaruksilla mahdollisuus todella harvinaiseen saavutukseen - tapahtui viimeksi 90 vuotta sitten


Kerttu Niskanen väläytteli kovaa kuntoa lauantaina sijoittumalla neljänneksi Pekingin olympialaisten yhdistelmäkisassa.
Etusuora: 05.02.2022 19:38Hiihto
Huippukuntoisilla Niskasen sisaruksilla mahdollisuus todella harvinaiseen saavutukseen - tapahtui viimeksi 90 vuotta sitten
Kuva: Rukanordic / Teemu Moisio
Kerttu Niskanen.
Kerttu Niskasen päämatka Pekingissä on 10 km:n perinteisen tyylin kisa, joka käydään torstaina 10. helmikuuta.

Kertun veli Iivo Niskanen saavutti 50 km:n olympiakullan PyeongChangissa neljä vuotta sitten. Iivo on vahva mitalisuosikki myös Pekingin olympialaisissa.

Suomen vuonna 1906 käynnistyneestä olympiahistoriasta löytyy vain kaksi sisarusparia, joista molemmilla on henkilökohtainen olympiamitali.

Painissa tähän saavutukseen ovat yltäneet Edvard ja Kalle Westerlund. Yleisurheilussa henkilökohtainen olympiamitali löytyy Järvisen veljeksiltä Matilta ja Akillekselta.

Suomalaiset sisarukset, joilla molemmilla on henkilökohtainen olympiamitali


NimiLaji
Edvard Westerlundkreikkalais-roomalaisen painin 75 kg:n sarjan kulta 1924 ja 67,5 kg:n sarjan pronssi 1928
Kalle Westerlundkreikkalais-roomalaisen paini 67,5 kg:n sarjan pronssi 1924
Matti Järvinenkeihäänheitossa kulta 1932
Akilles Järvinenkymmenottelussa hopeat 1928 ja 1932


Muokattu 5.2. kello 21:00: Kirjoitimme virheellisesti, että myös Hermanni ja Kustaa Pihlajamäki olisivat olleet sisaruksia. He olivat serkuksia.
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!