Nathalie Westman: Harjoituskausi alkanut kuntoutuksella


Syksyn harjoitukset ovat käynnissä, mutta tämän vuoden peruskuntokausi on itsellä erilainen.
GIF-eliittiryhmä: 16.11.2020 13:27Blogi
Nathalie Westman: Harjoituskausi alkanut kuntoutuksella
Nathalie Westman
Loppukesän jalkavaiva on nyt saatava huolellisesti hoidettua ja siksi kuntoutus alkoi jo ylimenokaudella. Kuntoutus on osoittautunut olevan pidempi prosessi, kuin mitä olimme aluksi ajatelleet. Positiivista on kuitenkin se, että viikko viikolta edistystä tapahtuu. Nyt onkin se oikea aika hoitaa kroppa kuntoon, jotta ensi kesänä saisi toivon mukaan keskittyä kisaamiseen ehjänä.

Aluksi minua ei haitannut, että kuntoutus olisikin harjoitusohjelman pääroolissa. On kuitenkin myönnettävä, että viimeisten viikkojen aikana on ollut vaikea nähdä muiden tekevän kovia juoksutreenejä, kun itse on joutunut tyytyä crosstrainerilla ”juoksemiseen”.

Koen kuitenkin olevani henkisesti vahvempi kuin koskaan aikaisemmin, enkä epäile yhtään tämän vaivan paranemista. Viime kesän onnistumiset ovat hyvin vahvasti mielessä, ja niistä saan paljon voimaa ja motivaatiota jaksamiseen.


Jalkavaivasta huolimatta olen pystynyt pitämään harjoittelun monipuolisuuden ja määrän hyvällä tasolla.


Kuntoutuksen alussa, kun treenejä oli vielä vähemmän, hoidin mahdollisimman paljon kouluun liittyviä asioita ja se toimi hyvänä vastapainona urheilemiselle. Jalkavaivasta huolimatta olen pystynyt pitämään harjoittelun monipuolisuuden ja määrän hyvällä tasolla.

Tässä vaiheessa kautta ei ole haitaksi harjoitella kaikenlaisia ominaisuuksia ja uskon, että tämän harjoituskauden erilainen alku on voinut tehdä minulle jopa erittäin hyvää.

Olen luonteeltani yleensä aika kärsimätön ja sen takia tämän tilanteen käsitteleminen on välillä ollut haastavaa. Vaikeinta on ollut se, kun vaivan paranemisen aikataulusta ei ole täyttä tietoa. Olen kuitenkin luottavainen siihen, että määrätietoinen työ palkitaan ja että olen ensi kesänä täydessä iskussa.

Nathalie Westman