Nathalie Westman: Muutoksia kesän tavoitteissa


Vaivat ovat osa urheilijan arkea eikä kokonaan kivutonta päivää juuri ole olemassa.
GIF-eliittiryhmä: 01.06.2021 09:03Blogi
Nathalie Westman: Muutoksia kesän tavoitteissa
Kuva: Emmi Erikkilä
Nathalie Westman
Kun joku vaiva ilmestyy ja vaivan aiheuttajasta löytyy tietoa, tilanteeseen on helpompi asettua sekä löytää paras mahdollinen hoitokeino. Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, minun harjoituskauteni alkoi viime syksynä kuntoutuksen merkeissä, viime kesän akillesvaivan vuoksi.

Akillesjänteen viereisessä olevassa rasvassa löytyi tulehdusta, joka aiheutti kipua akillesjänteen alueelle. Vaiva osoittautui kuitenkin odotettua sitkeämmäksi tapaukseksi ja johti lopulta jopa lähes kahdeksan kuukauden pituiseen kuntoutukseen.

Raskainta kuntoutuksen aikana oli se, ettei selvää syytä tulehdukselle löydetty.

Huhtikuun alkupuolella yritimme sisällyttää kuntoutukseen juoksuharjoitteita, mutta se epäonnistui. Tämän jälkeen oli pakko saada uusia asiantuntijalausuntoja, jotta löytäisimme syyt tähän pitkäkestoiseen vaivaan.

Lopulta tulehduksen aiheuttaja selvisi. Kyseessä oli liian terävä kantaluu, joka hankasi rasituksessa ja sen myötä aiheutti tulehdusta.

Löydös johti leikkaukseen, mutta se oli itselleni todella iso helpotus, sillä vaiva ei johtunut harjoittelustani tai kuntoutuksestani ja sain vihdoin oikeanlaista hoitoapua.Raskainta kuntoutuksen aikana oli se, ettei selvää syytä tulehdukselle löydetty.


Kävin leikkauksessa toukokuun alkupuolella ja toimenpide sujui hyvin. Tällä kertaa on paljon mielekkäämpää kuntouttaa, koska edessä on selkeämpi kaava. Toimenpide antoi todella paljon motivaatiota paranemiseen ja tuntuu, että saan aloittaa puhtaalta pöydältä.

Tälle kesälle asettamani tavoitteet siirtyvät luonnollisesti seuraavalle kisakaudelle. Nyt tärkeintä on tulla terveeksi.

Näen paranemisen liittyen edessäni kaksi vaihtoehtoa ja molemmat ovat mielestäni hyviä sellaisia. Olen joko loppukesästä kisakunnossa tai sitten saan aloittaa syksyn harjoituskauden terveillä jaloilla. Aion tehdä kaikkeni kuntoutuksen eteen.

Tästä koko harjoituskauden jatkuneesta vaivasta huolimatta olen pystynyt harjoittelemaan ja kehittymään. Koen, että suurinta kehitystä on tullut voima- ja kestävyyspuolella.

Olen itse sitä mieltä, että aina löytyy jokin tapa, miten pystyy harjoittelemaan. Joskus se vaatii mielikuvitusta ja soveltamista, mutta se on mahdollista.

Hienointa on se, että silloin on enemmän aikaa kehittää osa-alueita, jotka jäävät mahdollisesti muuten hieman varjoon.

Nathalie Westman