Nina Chydenius: Unelmien kausi 2021


Kun tuloksiani katsoo, voi todeta, että kausi 2021 oli unelmien kausi. Juoksin ennätykset kaikilla matkoilla (800 m - puolimaraton).
GIF-eliittiryhmä: 28.09.2021 12:40Blogi
Nina Chydenius: Unelmien kausi 2021
Kuva: Martti Siikaluoma
Nina Chydenius.
Juoksin kauden aikana 15 kilpailua, joissa tein 12 ennätystä. Kuntoni nousi aivan uudelle tasolle. En voinut uskoa aikoja joita juoksin. Ylitin itseni niin monta kertaa tänä kesänä. Enkä vain kilpailuissa vaan myös harjoituksissa. Nuo hetket pysyvät aina mielessäni ja sydämessäni. Olen kiitollinen siitä, että sain jakaa ne hetket muiden kanssa.

Kesän kilpailut tuntuivat menevän aivan omalla painollaan. Nautin todella paljon kilpailemisesta ja olin erittäin rauhallinen suuren osaa aikaa.

Suurin kehitys tapahtui kuitenkin henkisellä puolella ja uskallan väittää, että se on painavin syy huippukaudelleni. Opin kilpailemaan rauhallisena, itsevarmana ja nauttien itse hetkestä. Uskoin itseeni ja luotin omaan kehooni. Opin, ettei ole yhtä kaavaa onnistumiseen, vaan se voi olla melkein mikä tahansa päivästä ja tilanteesta riippuen.

Ylijännittäminen myös loppui, kun aloin luottamaan itseeni. Se kaikki negatiivinen energia hävisi ja sain tilalle positiivista energiaa. Mikä voimavara!

Olen niin todella kiitollinen, että saan tehdä mitä rakastan. En ota juoksua itsestäänselvyytenä ja viime kauden myötä olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut aivan uudella tasolla tukea rahallisesti ja henkisesti. En ole yksin, vaikka yksilö lajista puhutaan. Olen saanut uusia sponsoreita, jotka ovat välttämättömiä tulevaisuuden panostukseen. Ilman heitä, tämä ei onnistuisi.Se kaikki negatiivinen energia hävisi ja sain tilalle positiivista energiaa. Mikä voimavara!


Olen myös helpottunut, ettei viime harjoituskausi ollut lähellekään täydellinen. Sairaspäiviä oli lähes 20 (lapset ja päiväkoti suurin syy) ja peruskuntokaudella tein pari rytmitysvirhettä.

Välillä sitä oppii kantapään kautta. Hermokipu oikeassa jalassa häiritsi kesäkuuta niin pitkälle, etten nukkunut melkein viikkoon ja syöminen oli vaikeaa. Kipu oli sietämätön.

Juoksin harjoitukset avojaloin, koska kaikki kengät painoivat hermoa ja magneettikuvat näyttivät, ettei jalassa ollut mitään rikki eikä avojaloin juokseminen hidastanut paranemisprosessia.

Kestin tuon jakson vain fysioterapeuttini Jukka Ritolan ansiosta. Uskoni oli kisakauden alussa aika heikko. Onneksi Jukka rauhoitteli minua ja saimme kiinni normaalista tekemisestä todella nopeasti.

Kärsin myös anemiasta pariin otteeseen, koska kehoni ei ota vastaan rautaa toivotulla tavalla. Väsymys oli välillä kova. Rauta-arvot laskevat minulla todella nopeasti ja koko viime vuosi kamppailtiin tämän asian kanssa. Etsimme vielä kestävää ratkaisua. Nämä asiat vaikuttivat harjoitteluuni paljon ja toivon, että saamme näistä osan pois ensi kaudelle.Hermokipu oikeassa jalassa häiritsi kesäkuuta niin pitkälle, etten nukkunut melkein viikkoon ja syöminen oli vaikeaa. Kipu oli sietämätön.


Haastavia jaksoja löytyi, mutta ne ovat minulle vain todisteita siitä, että harjoittelustani ja harjoitusvuodesta löytyy todella paljon parannettavaa. Koen, etten ole lähelläkään omia rajoja.

Nyt olen levännyt viikon ja tällä viikolla aloitin omatoimisen harjoittelun. Ensi viikolla aloitamme valmentajani kanssa toden teolla harjoittelun kohti München 2022 EM-kisoja.

Nina Chydenius