Tuomo "EspoonBorza" Salonen


Tuomo Salosta esiteltäessä ei ole liioiteltua sanoa, että mies on monessa mukana. Tänä päivänä espoolainen toimii Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkönä.

Uusimmat blogikirjoitukset

Tuomo Salonen

Faktaboksi

NIMI: Tuomo Salonen
Syntynyt: 20.4.1989
Saavutukset:
  • 5 Kalevan kisa -mitalia (800 & 1500 m)
  • Sisäratojen SM-kultaa 800 m (2013 & 2014)
  • Lukuisia nuorten SM-mitaleita
Ennätykset:
  • 400 m: 49,78
  • 800 m: 1.49,39
  • 1500 m: 3.46,38
Koulutus:
  • Oikeustieteiden maisteri
  • Kansainvälinen urheiluoikeus (LLM), Sheffield Hallam University (opinnot käynnissä)
  • IAAF:n manageritutkinto
Kilpailumanageri: Mm. Oskari Mörö, Lotta Harala, Annimari Korte ja Elmo Lakka
Vastuutehtäviä: Suomen yleisurheilumaajoukkueen kapteeni, urheilijaedustaja SUL:n liittovaltuustossa
Some: Twitter, Facebook, Instagram

Salonen (s. 1989) on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut ja vaikuttanut paljon yleisurheilun parissa.

Teinivuosina hän napsi tasaiseen tahtiin SM-mitaleja 800 ja 1500 metrin matkoilta ja menestystä tuli myös kävelystä. Kalevan kisoissa Espoon Tapioita edustava Salonen juoksi ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja tämän jälkeen kisoista on lähtenyt kotivitriiniin viisi SM-mitalia. Sisäratojen Suomen mestaruuskisoista Salosella on 800 metrin mestaruudet vuosilta 2013 ja 2014. Yleisurheilun ystäviä mies sykähdytti viimeisimmässä Ruotsi-ottelussa, kun hän yhdessä Joonas Rinteen ja Topi Raitasen kanssa ratkaisivat päätöslajissa voiton Suomen miehille. Näin ollen Salonen pääsi juhlimaan voittoa maajoukkuekapteenina!

Vuonna 2020 Salonen astui isoihin saappaisiin, kun hänet valittiin SUL:n huippu-urheilun valmennuspäälliköksi. Ensimmäiset arvokisat valmennuspäällikkönä Torunin EM-halleissa sujui suomalaisittain upeasti, joten mies astui vahvasti pestiin sisään.

Lisäksi Salonen toimii yleisurheilijoiden edunvalvojana. Lisäksi osoituksena useiden Suomen kärkiyleisurheilijoiden luottamuksesta miehen osaamista kohtaan, toimii hän muun muassa Oskari Mörön, Annimari Korteen, Lotta Haralan, Linda Sandblomin ja Elmo Lakan kilpailumanagerina. Käytännössä hän hoitaa heidän kisa-asioitaan koskevia kysymyksiä. Saloselta löytyy taskustaan IAAF:n manageritutkinto.

Koulutukseltaan Salonen on oikeustieteen maisteri. Lisäksi hän on kartuttanut tietouttaan kansainvälisen urheiluoikeuden opinnoilla (Sheffield Hallam University). Juokseva lakimies ja valmennuspäällikkö työskentelee myös Runner´s High -nimisessä juoksupalveluita tarjoavassa yrityksessä.