Kevytyrittäjyys urheilijan apuna: Joustava tie menestykseen


Odealin kevytyrittäjyys tarjoaa joukkue- ja yksilöurheilijoille joustavuutta ja taloudellista turvaa arjen avuksi. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten kevytyrittäjyys voi toimia merkittävänä apuna urheilijan uralla.
Kaupallinen yhteistyöOdeal
Kevytyrittäjyys urheilijan apuna: Joustava tie menestykseen
Kaupallinen yhteistyö: Odeal
Ikävä kyllä lähtökohtaisesti Suomessa on vain harvoja urheilulajeja, joilla on mahdollista elättää itsensä täydellisesti ja keskittyä ainoastaan huippu-urheilijan elämään. Lisäksi urheilijan polku menestykseen on usein täynnä muitakin haasteita ja epävarmuustekijöitä kuin pelkästään taloudellisia.

Kevytyrittäjyys tarjoaa vaihtoehdon kaiken tasoisille ja ikäisille urheilijoille löytämään tulonlähteitä, jotka sopivat joustavasti yhteen ammattimaisen urheilijaelämän kanssa.

Monella urheilijalla on työalan osaamista, mutta kiinteää työsopimusta on vaikea saada sopimaan urheiluyhtälöön. Harvassa työpaikassa ollaan riittävän joustavia ja vastaavasti oman osakeyhtiön perustaminen voi olla liian raskas prosessi urheiluelämän yhteyteen.

Kevytyrittäjyys on vaihtoehto tähän tilanteeseen. Voit laskuttaa useita eri toimijoita ja tehdä töitä vapaasti omien aikataulujen ja osaamisesi mukaan. Kevytyrittäjyys on riskitön tapa kokeilla yrittäjyyttä, ilman paperisotaa. Lisäksi se on hyvää valmistautumista urheilu-uran jälkeiseen elämään.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa:

 • Päätät itse kenelle teet työsi, milloin ja mihin hintaan
 • Helppo aloittaa, ei avausmaksua. Et tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta. Saat rahat palkkana tilillesi.
 • Et ole kirjanpitovelvollinen. Odeal hoitaa paperihommat ja veromaksut puolestasi, sinulle jää aikaa harjoitteluun.
 • Voit laskuttaa yrityksiä helposti ilman oman yrityksen perustamista.
 • Kevytyrittäjyyden voi yhdistää opiskeluun ja se antaa hyvät avaimet tulevaisuuteen.


Kevytyrittäjyys käytännössä


Odeal mahdollistaa urheilijoille oman työn markkinoimisen ja myynnin ilman perinteisen yrityksen perustamiseen liittyviä haasteita. Urheilija voi keskittyä urheiluun, kun ammattimainen kumppani hoitaa käytännön asiat.

Voit aloittaa ja lopettaa kevytyrittäjänä toimimisen milloin itse haluat. Palveluumme rekisteröityminen tai profiilin ylläpitäminen ei maksa sinulle mitään.

 1. Siirry sivustolle odeal.fi
 2. Luo ilmainen profiili sivuilta
 3. Voit aloittaa heti työnteon tai lähettää laskun jo tehdystä työstä

Käytä alennuskoodia URHEILIJA ja saat pienemmät kulut laskutuksiin: komissio 3% ja vakuutus 2%.

Laskutettavasta summasta vähennetään sinun puolestasi verot ja komissio sekä vakuutukset ja sosiaalivakuusmaksut. Tilillesi maksettava palkkaosuus on sinulle jäävää nettotuloa.

Kaikki palvelumme kevytyrittäjät ovat tapaturma- ja vastuuvakuutettuja Fennian kautta. Huomaathan myös, että kevytyrittäjät kuuluvat YEL-vakuutuksen piiriin.


Taloudellista turvaa urheilijoille


Kevytyrittäjyys tarjoaa urheilijoille taloudellista turvaa epävarmoissa tilanteissa. Se mahdollistaa tulonlähteiden monipuolistamisen ja antaa urheilijalle mahdollisuuden valita, millaisia projekteja ottaa vastaan. Tämä lisää urheilijan taloudellista itsenäisyyttä ja joustavuutta.

Taitaville osaajille löytyy aina kysyntää ja sinullekin on voinut sadella työtilauksia useista organisaatioista. Kevytyrittäjyys sopii tähän tilanteeseen loistavasti.

Voit kerätä tuloja monista eri lähteistä ja laskuttaa ne tilillesi saman palvelun kautta.
Esimerkkejä urheilijan tulonlähteistä, joita voit laskuttaa Odealin avulla:

 • Valmentaminen
 • Koulutusta tai osaamista vastaavat työt
 • Myyntityö
 • Työhyvinvointipalvelut
 • Vaikuttajamarkkinointi

Monet urheilijat ovat pitäneet todella paljon Odealin palvelusta. Mikäli sinua jäi vielä kysyttävää, voit aina ottaa myös yhteyttä ja kysyä lisää:

Soita meille: 0800 0 48 480800 0 48 48
Laita viestiä: info@odeal.fi
Lue lisää: Odeal.fi