Kokkola City Run 2019 sopii kuntoiluun, kilpailuun ja työpaikkaliikuntaan


Mikä tapahtuma houkuttelee tuhatmäärin ihmisiä juoksemaan, hölkkäämään tai kävelemään Kokkolan keväisille kaduille? Perinteinen Kokkola City Run juostaan jo 13. kerran 10.5.2019. Tapahtuma on jo useamman vuoden ajan houkutellut runsain määrin ihmisiä nauttimaan liikunnasta keväisenä perjantai-iltana.
Kaupallinen yhteistyöKokkola City Run
Kokkola City Run 2019 sopii kuntoiluun, kilpailuun ja työpaikkaliikuntaan
Kaupallinen yhteistyö: Kokkola City Run
Tämänkin vuoden tapahtuman ympärillä on lupaavaa pöhinää. Ensimmäiseen ilmoittautumismääräaikaan mennessä mukaan on lähtenyt jo yli 600 kuntoilijaa ja yli 30 työpaikkaa.

Mistä suosio johtuu ja mikä pitää perinnettä yllä?

– Kokkola City Run on ollut erityisen suosittu työpaikkojen tarjoamana liikuntamuotona, tapahtuman järjestäjänä toimivan Keski-Pohjanmaan Liikunta ry:n aluejohtaja Petri Harsunen aloittaa.

– Tapahtuma syntyi meillä siitä ajatuksesta, että alueellamme ei ollut tarjolla keväälle hyvää, kaikille soveltuvaa liikuntatapahtumaa, joten lähdimme rakentamaan sellaista Harsunen jatkaa.

– Silloin tapahtuman syntyhetkillä oli selvä juoksu- ja kuntoilubuumi meneillään. Meillä oli esimerkiksi Keplin juoksukoulussa noin 80 osanottajaa parhaina vuosina. Moni asia loksahti kohdalleen, oli buumia, tapahtumalle tarvetta, Keplin kymppijuhlavuosi ovella ja saimme heti alusta asti yritykset innostuneena mukaan.

Ensimmäisenä vuonna tapahtumaan odotettiin 500 osallistujaa. Lähtöviivalle ilmestyi noin 1 900 juoksijaa. Ennätys osallistujamäärä on 3 723 liikkujaa vuodelta 2012.

– Se oli kaikille yllätys, että tapahtuma lähti näin hyvin liikkeelle, mutta se myös osoitti, että sille oli tarvetta koko maakunnassa. Kokkola City Run koettiin heti hyvin yhteisölliseksi tapahtumaksi, vuoden 2019 tapahtuman myynnistä vastaava ja myös ensimmäisissä City Runeissa puuhamiehenä toiminut Risto Ala-Korpi muistelee.

Kokkola City Runiin voi osallistua ajanotolla tai ilman.
Kuva: Juha Sahlgren
Kokkola City Runiin voi osallistua ajanotolla tai ilman.

– Matala kynnys ilmoittautua oli tärkeä tekijä. Kerroimme jo markkinointimateriaaleissa, että tapahtumaan voi osallistua kävellen, hölkäten juosten, ajan kanssa tai ilman aikaa. Kokkola City Run lanseerattiin kuntoliikuntatapahtumana, ei kilpailuna eikä massatapahtumana, vaikka siitä massatapahtuma sitten tulikin, Ala-Korpi jatkaa.

– Tapahtuman yhteisöllisyys on tärkeää. Kuka tahansa tavallinen tyyppi työpaikalta voi osallistua ja olla mukana kokemassa City Runin muiden kanssa, kunhan vain vähän harjoittelee tapahtumaa varten kuntoilemalla. Tästä syystä meillä järjestäjillä on myös velvollisuus huolehtia siitä, että jatkossakin tapahtuma pysyy sellaisena, että kynnys osallistua on matala ja osallistujilla on aina hyvä fiilinki, Ala-Korpi tunnelmoi.

Kokkola City Run tarjoaa reittivaihtoehtoja oman kuntotason ja kilpavietin mukaan


Mikä erottaa Kokkola City Runin muista liikuntatapahtumista? Miksi yksittäisen liikunnasta innostuneen henkilön kannattaa ilmoittautua mukaan vuoden 2019 tapahtumaan?

– Kyllä ensimmäinen asia on varmasti ison tapahtuman fiilis. Liikkeellä on väkeä iloisella ilmeellä perjantai-iltana pilke silmäkulmassa, Keplin Petri Harsunen sanoo.

– Jos vähän vakavoidutaan, niin juoksureitti on nopea ja tarjoaa kauniita maisemia. Matkalla kuljetaan Kokkolan Vanhastakaupungista Keskuspuistoon, Suntin vartta merta kohti ja sitten meren rantoja pitkin. Reitin varrella on myös kuuluisa Pususillan ylitys ja perinnemaisemaa tarjoavat Halkokarin venevajat.

– Urheilulliselta kannalta tärkeää on tasainen, nopea ja IAAF-sertifioitu reitti. Puolimaratonin ja kymmenen kilometrin reitit ja niillä juostut ajat ovat tilastokelpoisia. City Runissa voi siis kellottaa itselleen virallisen tilastoidun ajan ja hankkia myös omalle urheiluseuralleen Urheiluliiton seurojen seuraluokittelupisteitä.

Kokkola City Run juostaan upeissa merenrantamaisemissa IAAF-sertifioidulla reitillä.
Kokkola City Run juostaan upeissa merenrantamaisemissa IAAF-sertifioidulla reitillä.

– Työpaikkaliikkujien yhteisöllisyyttä ajatellen olemme aina myös kannustaneet osallistujia teemapukeutumiseen ja palkinneet parhaiten pukeutuvia joukkueita. Sillä luodaan tapahtumaan karnevaalitunnelmaa, Harsunen summaa.

Kokkola City Run on kiinnostava tapahtuma myös yrityksille ja hyvä vaihtoehto työpaikkaliikunnan muodoksi.

– Yrityksillä on yleinen ymmärrys siitä, että työnantajan kannattaa satsata työpaikkaliikuntaan. City Run on alusta asti ollut erittäin suosittu nimenomaan työpaikkaliikunnan muotona. Yhteisöllisyys on vetoava asia. Kaikkien ei tarvitse juosta aikaa. Saa juosta aikaa ja mitata itseään, mutta toisaalta halutessaan vain nauttia liikunnasta työkavereiden kanssa. Olemme myös pitäneet osallistumismaksut kohtuullisina ja sillä tavalla madaltaneet yritysten osallistumiskynnystä ja keränneet hyvät osallistujamäärät tapahtumaan, Harsunen luettelee.

Kokkola City Run on yrityksille kiinnostava tapahtuma myös markkinoinnin kannalta.

– Näkyvyyden kannalta yrityksille on tarjolla tapahtuman ennakkomarkkinointi, tapahtuman nettisivut ja some sekä tietysti isosti näkyvyyttä itse tapahtumassa Kokkolan Kauppatorilla. Tällainen näkyvyys sopii yrityksille, jotka haluavat profiloitua kuntoliikunnan tukijana ja niin sanotusti koko kansan liikuttajana, Harsunen perustelee.

– Vuoden 2019 pääyhteistyökumppanit ovat Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Halpa-Halli ja KPO, joiden mukaan myös ajanotolliset juoksumatkat on nimetty.

– Tapahtumaa kehitetään vuosittain. Joka tapahtuman jälkeen keräämme loppuraportin osallistujilta ja järjestäjiltä. Seurojen avainhenkilöille olemme joka vuosi järjestäneet kiitosillan ruokailuineen, jossa palautetta ja uusia ideoita onkin saatu kivasti. Myös pääyhteistyökumppaneilta olemme saaneet vinkkejä ja ideoita tapahtuman kehittämiseen.

Kokkola City Runissa kannustetaan työpaikkaliikkujia teemapukeutumiseen.
Kuva: Juha Sahlgren
Kokkola City Runissa kannustetaan työpaikkaliikkujia teemapukeutumiseen.


Kokkola City Run uudistuu ja pysyy kiinnostavana


Uudistuminen on tietynlainen elinehto kaikille perinteisillekin tapahtumille. Kokkola City Runin järjestäjät pohtivat uusia teemoja vuosittain.

– Tänä vuonna olemme kiinnittäneet huomiota ekologisuuteen yleisurheilun nuorten MM-kisojen inspiroimana, Harsunen aloittaa.

Kokkola City Run ja Kokkolan Vesi ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä merkittävästi. Kokkolan torille ilmestyy tapahtumapaikalle puhdasta kokkolaista vesijohtovettä, jota osallistujat voivat nauttia maaliin tulleessaan heille jaettavista juomapulloista. Näin kertakäyttömukeja kuluu huomattavasti vähemmän.

– Osallistujilla on myös mahdollisuus itse täydentää juoma-astiansa veden jakopisteestä. Matkan varren huoltopisteissä on edelleen tarjolla urheilujuomaa ja vettä entiseen tapaan. Heitämme ajatuksen vuoden päähän, että pyytäisimme osallistujia varaamaan oman juomapullon mukaan tapahtumaan, Harsunen jatkaa ja uskoo ympäristötietouden lisääntyvän kuntoilutapahtumien osallistujien keskuudessa.

– Toinen uutuus on kuntahaaste. Kepli ry, Kokkolan kaupunki ja Keski-Pohjanmaan liitto haastavat maakuntaviestialueen 21 kuntaa ja kuntatyönantajat haastekampanjalla kuntien väliseen kisaan siitä, kuka saa eniten väkeä liikkeelle suhteessa työntekijöiden määrään. Meiltä on jo lähtenyt kirje kuntiin ja hyvä pöhinä on käynnissä. Herättelemme tätä innostusta uudelleen eloon, sillä tapahtuman alkuvuosina mukana oli jopa 800-900 henkeä kunnista.

Kokkola City Runin uutuutena on kuntahaaste.
Kuva: Juha Sahlgren
Kokkola City Runin uutuutena on kuntahaaste.

Lisäksi jokainen liikkuja osallistuu myös hyväntekeväisyyteen.

– Kokkola City Run on mukana Roosanauha-kampanjassa. Jokaisesta osallistumismaksusta menee 20 senttiä rintasyöpätutkimuksen tukemiseen, Harsunen kertoo.

Kirsikkana kakun päällä ovat innostuneet järjestäjät ja sitoutuneet talkoolaiset.

– Mukana järjestelyissä on noin 10 urheiluseuraa ja yhteensä 220 vapaaehtoista talkoolaista. Saamme talkooväkeä liikkeelle, kun korvaamme työpanoksen jakamalla osan osallistumismaksuista talkooseuroille. Näin osallistumismaksut palautuvat urheiluseurojen nuorisotoimintaan. Sillä on tietysti ollut vaikutusta siihen, että seurat lähteneet hyvin mukaan ja tekevät myös tapahtumassa laajasti yhteistyötä yli lajirajojen, Harsunen kiittää.

Kokkola City Run on järjestetty jo vuodesta 2007.
Kokkola City Run on järjestetty jo vuodesta 2007.


Kokkola City Run 2019 tärkeitä tietoja:


Matkat


  • Konttoripisteen puolimaraton lähtöaika klo 18.00 (sarjat M/N IAAF-sertifioitu)
  • KPO-Kymppi lähtöaika klo 18.15 (sarjat M/N IAAF-sertifioitu)
  • HH-Kutonen, 6 km ajanotolla lähtöaika klo 18.15 (sarjat M/N)
  • 6 km ilman ajanottoa lähtöaika klo 18.25

Osallistujamaksut


  • 16.1.2019-28.2.2019 32 € ajanototon / 37 € ajanotollinen
  • 1.3.2019-18.4.2019 42 € ajanototon / 47 € ajanotollinen
  • Jälki-ilmoittautuminen 50 € ajanototon / 55 € ajanotollinen
  • Erityisryhmäläiset (esimerkiksi koululainen, opiskelija, työtön, eläkeläinen) 15 €

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:


Ilmoittaudu osoitteessa www.kepli.ingo.fi

Kokkola City Run -toimisto sijaitsee Keplin toimiston yhteydessä osoitteessa:
Torikatu 16 A 2
67100 Kokkola

Toimiston puh.nro: 0440 916 0800440 916 080
Sähköposti: toimisto(a)kepli.fi
Tapahtuman kotisivut: www.kokkolacityrun.fi