Hallitseva 400 m aitojen maailmanmestari polvileikkaukseen - kausi ohi?


Brasilian yleisurheilun supertähti Alison dos Santos joutuu polvileikkaukseen ja 400 m metrin aitojen hallitsevan maailmanmestarin kausi saattaa olla ohi.
Etusuora: 09.02.2023 13:50Yleisurheilu
Hallitseva 400 m aitojen maailmanmestari polvileikkaukseen - kausi ohi?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Sensaatiomaisen viime kauden juosseen brasilialaisen Alison dos Santosin kausi saattaa olla ohi ennen kuin se ehti edes alkaa. 400 m aitojen hallitseva maailmanmestari loukkasi polvensa harjoitusleirillä ja edessä on leikkaus.

Hurjalla tasolla viime vuodet kilpaillut dos Santos on kilvoitellut lajin paremmuudesta Norjan Karsten Warholmin ja Yhdysvaltain Rai Benjaminin kanssa.

Dos Santos voitti 400 m aitojen MM-kultaa viime heinäkuussa Eugenessa ennen Benjaminia ja tämän maanmiestä Trevor Bassittia Brasilian ennätysajalla 46,29. Keskenkuntoinen Warholm oli MM-finaalin seitsemäs.

22-vuotiaan Dos Santosin ennätysaika riittää kaikkien aikojen listan kolmossijaan Warholmin ja Benjaminin takana. Warholm ja Benjamin juoksivat ennätysaikansa Tokion 2021 olympiafinaalissa. Warholmin 400 m aitojen ME-aika on 45,94.

Lähde: Agencia Brazil
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!