Ampumahiihtolegenda Anatoli Aljabjev on kuollut - tyhjensi palkintopöydän Lake Placidissa 1980


Neuvostoliittoa edustanut venäläinen ampumahiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Anatoli Aljabjev on kuollut tiistaina Pietarissa 70-vuotiaana.
Etusuora: 11.01.2022 12:35Ampumahiihto
Ampumahiihtolegenda Anatoli Aljabjev on kuollut - tyhjensi palkintopöydän Lake Placidissa 1980
Arkangelissa syntyneen Anatoli Aljabjevin uran huippuhetket osuivat Lake Placidin olympialaisiin 1980, joissa hän ylsi mitaleille kaikilla kolmella ohjelmassa olleella matkalla. Olympialaisissa kultamitalit hän saavutti 20 km:llä sekä Neuvostoliiton joukkueessa 4 x 7,5 km:n viestissä ja olympiapronssi 10 km:llä.

MM-mitaleille Aljabjev pääsi Lahdessa 1981 ja Minskissä 1982, joissa molemmissa tuli pronssia viestissä. Maailmancupissa hän ylsi osakilpailuvoittajaksi Sodankylässä 1979 sekä Anterselvassa tammikuussa 1981.

Työuransa Aljabjev teki valmentajana Pietarin alueella ja oli 1990-luvulla mukana myös Venäjän ampumahiihtomaajoukkueen valmennuksessa.

Lähde: Championat.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta