Norjan Bergenissä kilpailtiin keskiviikkona Trond Mohn Gamesit, joissa oli mukana muun muassa Ingebrigtsenin veljeksistä Filip ja Henrik. Suomalaisista mukana oli 3000 metrillä Topi Raitanen.
Etusuora: 22.05.2019 20:53Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Topi Raitanen
Miesten 3000 metrillä Topi Raitanen juoksi hienosti nejänneksi. Kilpailun voitti Henrik Ingebrigtsen ajalla 7.52,71. Koko kilpailun ajan Raitanen juoksi viidennen sijan tuntumassa isossa ryhmässä. Loppu kohden vauhti kiihtyi, mutta Raitanen ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Ingebrigtsenin vauhdin lisäykseen. Raitasen loppuajaksi kirjataan komea 7.56,10 ja näin edellinen ulkorataennätys parani noin 10 sekuntia.

Viime hallikaudella Raitanen kellotti 3000 metrin EM-hallien alkuerissä ennätyksekseen 7.55,71.

Filip Sasinek kaatoi Filip Ingebrigtsenin

Miesten 1500 metrillä nähtiin taktiikkajuoksu, kun kukaan ei ollut halukas lähtemään jäniksen perään. Näin ollen 1000 metrin väliaika painui 2.30 päälle, mutta viimeinen kierros tultiin noin 55 sekuntiin Filip Ingebrigtsenin vetämänä. Viimeisillä kymmenillä metreillä Ingebrigtsenin kuitenkin ohitti Filip Sasinek – voittoaika 3.41,61.