U20 EM-kisat: Sara Killinen upeasti moukarikarsinnan ykkönen, Arttu Mattila ilman pudotuksia korkeusfinaaliin


Arttu Mattila teki täydellistä työtä miesten korkeuskarsinnassa selvittyään finaaliin ilman pudotuksia. Sara Killinen oli moukarikarsinnan ykkönen.
Etusuora: 19.07.2019 15:11Yleisurheilu
U20 EM-kisat: Sara Killinen upeasti moukarikarsinnan ykkönen, Arttu Mattila ilman pudotuksia korkeusfinaaliin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Arttu Mattila
18-vuotias korkeushyppylupaus Arttu Mattila onnistui loistavasti alle 20-vuotiaiden EM-kisojen perjantaisessa karsinnassa. Mattila hyppäsi karsinnassa kolme kertaa ja ylitti korkeudet 200, 205 ja 209 kaikki ensimmäisellään. Ylempää Mattilan ei tarvinnut hypätä, sillä 209 riitti viemään hänet finaaliin, vaikka korkeuden karsintaraja oli 215. Kaikki finaaliin selvinneet ylittivät karsinnassa 209.

Toinen 18-vuotias korkeushyppytoivo Daniel Kosonen aloitti niin ikään karsinnan mainiosti ylittämällä 200 ja 205 ensimmäisellään. Ratkaisevaksi muodostunut 209 jäi kuitenkin Kososelta ylittämättä ja sen myötä finaalipaikka karkasi hänen käsistään. Kosonen sijoittui korkeuskarsinnassa sijalle 15.

Naisten moukarikarsinnassa Sara Killinen moukaroi itsensä vakuuttavasti finaaliin heti avausheitollaan, joka kantoi 63,49. Tulos ylitti selvästi karsintarajan 61,00. Hän lähtee lauantai-illan finaaliin yhtenä suosikeista, sillä hän oli koko karsinnan paras heittäjä. Tulos on myös Killisen kauden kärkinoteeraus. Huomioitavaa on myös, että vain viisi heittäjää pystyi ylittämään karsintarajan, joten Killinen on tiukasti moukarifinaalissa kultataistossa mukana.

Julia Kivinen heitti moukarikarsinnassa parhaallaan 57,86, joka ei riittänyt viemään häntä karsinnasta finaaliin. Kivinen oli tuloksillaan karsinnan 15. Hän jäi finaalipaikasta reilun metrin, sillä finaaliin olisi vaadittu tulos 58,92.

400 m aitojen alkuerässä Kalle Stylman juoksi ajan 54,19 ja putosi jatkosta. Stylman sijoittui erässään kuudenneksi. Viimeinen aikavertailusta jatkoon selvinnyt juoksija noteerasi ajan 52,98.

Naisten 100 m aidoissa Saara Keskitalo jäi niukasti finaalin ulkopuolelle. Hän juoksi erässään 2,3 m/s vastatuuleen ajan 13,88 ollen erän kolmas. Kunkin erän kaksi parasta eteni suoraan finaaliin ja Keskitalo jäi eränsä kakkossijasta vain kaksi sadasosaa. Aikavertailun kautta finaaliin eteni vielä kaksi juoksijaa ja tässä vertailussa Keskitalon finaalipaikka jäi kolmen sadasosan päähän.

Miesten kymmenottelussa Juuso Toivonen hyppäsi pituutta 673 ja työnsi kuulaa 12,75. Kolmen lajin jälkeen Toivonen on ottelussa sijalla 18 yhteispistein 2197.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta