Ällistyttävä paljastus Dohan MM-kisojen kohukisasta – pronssimitalisti hävisi kullan vain kahden millimetrin erolla!


Dohan MM-kisojen ikimuistoisimmaksi hetkeksi on monessa yhteydessä mainittu miesten kuulakisan ratkeaminen viimeisellä kierroksella.
Etusuora: 30.10.2019 17:41Yleisurheilu
Ällistyttävä paljastus Dohan MM-kisojen kohukisasta – pronssimitalisti hävisi kullan vain kahden millimetrin erolla!
Ryan Crouser (Kuva: Fernando Frazão/Agência Brasil [CC BY 3.0 br], via Wikimedia Commons)
Hirmutasoiseksi yltyneessä kisassa Joe Kovacs pukkasi kuudennella kierroksella yllättäen tuloksen 22,91. Ryan Crouser tuuppasi viimeisellään lukemat 22,90 ja ylsi MM-hopealla. Tomas Walsh oli jo ensimmäisellä kierroksella työntänyt 22,90, mutta jäi pronssille, koska hänen toiseksi pisin pukkauksensa oli lyhyempi kuin Crouserilla.

Kovacs on tuloksellaan maailman kaikkien aikojen tilastossa jaetulla kolmannella sijalla Alessandro Andrein kanssa. Crouser ja Walsh jakavat samassa tilastossa sijan viisi.

Kisan taso ja tasaisuus hämmästyttivät yleisurheiluyleisöä, mutta varsinaisen faktapommin on nyttemmin pudottanut urheiluvälinevalmistaja Athletics International. Yhtiön mukaan kuulatuloksia Dohassa mitannut EDM-järjestelmä on mitannut kuulamiesten tulokset millimetrin tarkkuudella. Kovacsin pukkaukselle on saatu mittaa 22,911, Walshin työnnölle 22,908 ja Crouserin noteeraukselle 22,907.

Pronssimies Walshin toiseksi paras työntö kisassa (22,56) oli parempi kuin voittaja Kovacsin toiseksi paras pukkaus (21,95). Näin ollen huomataan, että jos Walshin paras pukkaus olisi kantanut vain kaksi millimetriä pidemmälle, olisi kullan napannut Kovacsin sijaan MM-kultaa puolustanut Walsh. Crouserille olisi puolestaan riittänyt MM-kultaan kolme millimetriä parempi pukkaus.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta