Simo Lipsanen hakee huipputulosta kolmiloikkakarsinnassa: "Luulen, että finaaliin pääseminen vaatii kesän parasta"


Simo Lipsanen on tulessa yleisurheilun avauspäivänä kolmiloikan karsinnassa. Finaalipaikan saavuttaminen edellyttää suomalaiselta huippuonnistumista.
Etusuora: 27.09.2019 14:03Yleisurheilu
Simo Lipsanen hakee huipputulosta kolmiloikkakarsinnassa:
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Simo Lipsanen hakee finaalipaikkaa Dohan MM-kisoissa.
Miesten kolmiloikan karsintaraja on 17,10. Finaaliin selviytyvät kaikki karsintarajan ylittäneet, kuitenkin vähintään karsinnan 12 parasta.

Simo Lipsanen puolustaa Suomen värejä Suomen värejä Dohan MM-kisojen miesten kolmiloikkakarsinnassa, joka käynnistyy avauspäivänä perjantaina klo 19.25.

Toissa kesänä SE-luvut 17,14 loikkineen Lipsasen tie finaaliin on kivikkoinen mutta ei mahdoton. Hän on neljässä viimeisessä kisassaan hypännyt lukemat 16,44, 16,76, 16,42 ja 16,48. Kauden parhaansa 16,98 Lipsanen loikki jo hallikaudella.

Lontoon MM-kisoissa 2017 karsinta läpäistiin tuloksella 16,66. Rion olympialaissa riitti 16,61. Lajin taso maailmalla on kohentunut hieman noiden vuosien jälkeen, joten finaaliin pääsemiseen vaaditaan Dohassa todennäköisesti 16,80 ja 16,90:n välimaastoon menevä venytys.

– Luulen, että finaaliin pääseminen vaatii kesän parasta. Veikkaan, että jatkoon meno on lähempänä 17 metriä kuin 16,50:tä, Lipsanen arvio perjantaista MM-karsintaa, jossa karsintaraja on 17,10, toteaa Lipsanen SUL:n tiedotteessa.

– Ihan hyvä tuntuma leirikilpailusta jäi. Siellä kontaktit eivät olleet vielä hereillä, mutta kauden päätavoitteeseen valmistavana kilpailuna se oli hyvä. Viimeistelyharjoituksissa on haettu huippusuorituskykyä esiin lyhyiden ja terävien treenien kautta, Lipsanen sanoo.

Lipsasen kauden tilastotulos on karsintakilpailuun osallistuvien joukossa 29:nneksi paras.

Miesten kolmiloikka, karsinta-analyysi


Varmasti finaaliin:

Will Claye, Christian Taylor, Omar Craddock, Fabrice Zango Hugues, Pedro Pablo Pichardo, Jordan A. Díaz

Melko varmasti finaaliin:

Wu Ruiting, Almir dos Santos, Donald Scott, Ben Williams, Andy Diaz, Nelson Evora

Kiikun kaakun:

Zhu Yaming, Necati Er, Dmitriy Sorokin, Aleksandro Melo, Nazim Babayev, Cristian Napoles, Fang Yaoqing, Chengetayi David Mapaya, Yasser Triki, Benjamin Compaore, Jean-Marc Pontvianne, Simo Lipsanen, Andrea Dallavalle, Ruslan Kurbanov

Ulos finaalista:

Levon Aghasyan, Jordan Scott, Lathone Collie-Minns, Aleksey Fyodorov
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta