Ebba Anderssonin vamman vakavuus selvisi – sivussa kisoista ainakin vuodenvaihteeseen asti


Viime viikolla jalkansa loukanneen ruotsalaishiihtäjä Ebba Anderssonin tilanteesta on saatu lisää tietoa. Vamma pitää hänet sivussa kisoista ainakin vuodenvaihteeseen asti.
Veijo Vaakanainen: 20.11.2019 15:29Hiihto
Ebba Anderssonin vamman vakavuus selvisi – sivussa kisoista ainakin vuodenvaihteeseen asti
Ebba Andersson. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Ruotsin naishiihto sai viime viikolla ikäviä uutisia juuri ennen hiihdon maailmancup kauden alkua. Viime kauden aikana kansainvälisen läpimurtonsa tehnyt Ebba Andersson nimittäin loukkasi polvensa juoksulenkin aikana ja joutui kulkemaan kepeillä. Aiemmin viikolla uutisoitiin jo, että Anderssonin joutuu jättämään väliin Ruotsin kauden avauksen tulevana viikonloppuna Jällivaarassa.

Röntgentutkimusten ja ortopedin tutkimusten jälkeen on kuitenkin nyt selvinnyt, että vamma vaatii pidempää kuntoutusjaksoa. Ruotsin hiihtomaajoukkueen lääkäri Magnus Oscarsson toteaa hiihtomaajoukkueen tiedotteessa, ettei leikkaus ole tällä hetkellä ajankohtainen, mutta tämän hetkisen tiedon valossa kilpaileminen ei ole ajankohtaista ennen vuodenvaihdetta.

Andersson ei tällä hetkellä halua vastata kysymyksiin aiheesta, vaan haluaa keskittyä täysin vamman kuntouttamiseen.

”Se, mitä tapahtui, on tietenkin erittäin ikävää. Odotin todella innolla, että olisin päässyt kilpailemaan viikonloppuna. Mutta parasta, mitä voin nyt tehdä, on katsoa eteenpäin ja keskittyä kuntoutukseen, jotta voin tulla takaisin niin pian kuin mahdollista”, Andersson toteaa tiedotteessa.

Viime kaudella 22-vuotias ruotsalaishiihtäjä teki läpimurtonsa sijoittumalla 9 kertaa palkintokorokkeelle maailmancupissa. Seefeldin MM-kisat menivät kuitenkin ruotsalaishiihtäjältä alakanttiin sairasteluista johtuen. Tosin viestissä hän pääsi muun Ruotsin joukkueen kanssa juhlimaan maailmanmestaruutta. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän sijoittui lopulta seitsemänneksi.

Lähde: Ruotsin hiihtomaajoukkueen tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta