Eckhoff ja Bö voittoihin Sjusjöenissä – Mäkäräinen vahvin Kontiolahdella

Useat maailman kärkiampumahiihtäjät avasivat kautensa Norjan Sjusjöenissä lauantaina. Kaisa Mäkäräinen sen sijaan hiihti Kontiolahden FIS-hiihtokilpailun selkeään voittoon.
Etusuora: 24.11.2018 16:55Ampumahiihto
Eckhoff ja Bö voittoihin Sjusjöenissä –  Mäkäräinen vahvin Kontiolahdella
By Miceman [CC BY-SA 3.0 ], from Wikimedia Commons
Norjan Sjusjöenissa naisten sprinttikilpailun vei nimiinsä Tiril Eckhoff. Norjalainen oli 10 km matkalla omaa luokkaansa, kun eroa kakkoseen Saksan Franziska Hildebrandiin kertyi peräti 46,4 sekuntia. Eckhoff ja Hildebrand ampuivat molemmat yhdet sakkolaukaukset. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui Saksan Karolin Horchler.

Tuloslistalta kannattaa huomioida myös Saksan Franziska Preuss, joka ampui vain yhden sakon Eckhoffia enemmän, mutta jäi tästä huolimatta norjalaisesta lähes kaksi minuuttia 7,5 kilometrin matkalla.

Eckhoffin kausi oli viime vuonna monivivahteinen. Odotukset ennen maailmancupin alkua olivat korkeat, mutta kauden alussa niin ammunta kuin hiihtovauhtikin olivat kaukana siitä mitä piti. Ennen olympialaisia kunto alkoi kuitenkin löytymään ja 28-vuotias norjalainen nähtiin loppukaudesta muutamia kertoja palkintopallilla.

- Tämä oli yksi urani parhaimmista kilpailuista Sjusjöenissä, viime vuonna samassa kilpailussa sijalle 16. hiihtänyt Eckhoff kommentoi Langrenni-sivustolle.

Viikko sitten Eckhoff kilpaili menestyksekkäästi myös Beitostölenin sprinttikilpailussa, kun hän sijoittui neljänneksi jättäen taakseen useita Norjan maajoukkuehiihtäjiä.

Miesten kilpailun Sjusjöenissä vei nimiinsä Johannes Thingnes Bö. Viime kauden maailmancupin kokonaiskilpailun kakkonen ampui puhtaasti ja jätti Lars Birkelandin 23,6 sekunnin päähän. Myös Birkeland ampui nollat. Vetle Sjåstad Christansen oli kolmas yhdellä sakolla – eroa kärkeen 1.02,0. Saksan Arnd Pfeiffer jätettiin kuudenneksi (0+1) noin puolentoista minuutin erolla Böhön.

Sjösjöen miesten kilpailu oli melko nimivahva. Mukana oli useita maailmancupin kärkinimiä, jotka saivat kuitenkin todeta Bön selvästi paremmakseen. Tarjei Bö jäi nuoremmasta veljestään kaksi minuuttia ja Saksan Simon Schempp lähes kolme minuuttia.

Vaikka kyseessä on vasta kauden alustavat kilpailut, voidaan jo todeta että Bö sekä Eckhoff antoivat myrskyvaroituksen kunnostaan juuri maailmancup-avauksen kynnyksellä. Ampumahiihdon Maailmancup käynnistyy 2. joulukuuta Slovenian Pokljukassa.

Mäkäräinen vahvin FIS-kisoissa – Tiilikainen paras suomalainen

Kaisa Mäkäräinen kisaili lauantaina ilman asetta kotimaisemissaan Kontiolahdella. Mäkäräinen hiihti FIS-kisojen 10 km matkan voittoon noin 20 sekunnin erolla valkovenäläishiihtäjä Marija Istominaan. Valko-Venäjän Hanna Karaliova oli kolmas (+1.16,4).

Miesten 15 kilometrin kilpailussa venäläiset veivät kolmoisvoiton. Kisan ylivoimaisesti vahvin oli Andrei Melnichenko. Kakkoseksi hiihtänyt Jevgeni Belov jäi maanmiehstään lähes 40 sekuntia. Viime vuoden olympialaisissa 15 km vapaalla pronssi napannut Dennis Spitsov jätettiin kolmanneksi. Suomen Tino Tiilikainen oli neljäs ja jäi kärjestä 2.54,3.

Löydät Kontiolahden FIS-kisojen täydelliset tuloslistat täältä.